|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Imam neku kombinaciju da relativno povoljno postanem suvlasnik novog VOX AC15. Zanima me koliko je on daleko od AC30 u smislu studijskog snimanja? Po?to mi je vi?e vlasnika AC30 reklo da se zajebalo ?to nije uzelo manji, ?to za live ?to za studio. U pitanju je neka verzija sa Celestion GreenBack zvučnikom 12''
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Tu je jedino pitanje da li ti se svidja vox zvuk i cijena sitnica... Za snimanje je savrseno, ne gubis prakticno nista od ac30, a mozda uspes i da ga odvrnes u gluvoj, mada je i tih 15W vrlo, vrlo ozbiljno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam pre desetak godina imao AC30 i to onaj pravi iz sedamdesetih. Fino je to pojacalce bilo i veoma upotrebljivo u vecini muzickih zanrova. Nisam nikad probao AC15 ali verujem da je po zvuku slicno AC30. Sto se tice snage pojacala, on je sa svojih 30w saranjivao sve tranzistorce od100w - ludacki glasno pojacalo. Ako ti se svidja VOX sound (grubo receno nesto izmedju fendera i marshala) onda pazari taj VOX AC15 i neces se pokajati.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ja ti nisam objektivan jer sam Vox fan, ali uzmi svakako, jo? da je unutra alnico blue umjesto greenbacka....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
Volim i ja taj crunch njegov, i dosta sam snimaka čuo koji su rađeni sa AC30, tako da nemam dilemu, a cena od 550e koju delim sa ortakom mi je totalno prihvatljiva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ac15 je solidno pojačalo..ali razmisli i o orange tiny terroru,
koji između ostalog ima 7/15W opciju. voxovih 15w stvarno odvaljuje.. al nema klipiranja A klase ako se ne odpanji, pa razlika od 15,30, ili 50w i nije neka (eksponencijalna dinamika?)
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ono zbog cega ti mozda taj voxic nece zvucati kao snimici na koje si navikao je zvucnik - greenback nije bas standardan za vox-a. AlnicoBlue je druga prica. Onaj "saprkly" ton dolazi zbog njega. Ovaj ce biti dosta "topliji".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
me likes "topliji"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
istina! mada..ja sam ac15 ganjao i sa V30 i 65w rolom, sound je bio zadovoljavajući za rani hard rock,heavy
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ma naravski, mozes da trpas u njega i classic lead
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |