Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Vox AC -- ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35448)

Arthur 14-10-2010 02:45 AM

Vox AC -- ?

Imam neku kombinaciju da relativno povoljno postanem suvlasnik novog VOX AC15. Zanima me koliko je on daleko od AC30 u smislu studijskog snimanja? Po?to mi je vi?e vlasnika AC30 reklo da se zajebalo ?to nije uzelo manji, ?to za live ?to za studio. U pitanju je neka verzija sa Celestion GreenBack zvučnikom 12''

Khan 14-10-2010 05:44 PM

Re: Vox AC -- ?

Tu je jedino pitanje da li ti se svidja vox zvuk i cijena sitnica... Za snimanje je savrseno, ne gubis prakticno nista od ac30, a mozda uspes i da ga odvrnes u gluvoj, mada je i tih 15W vrlo, vrlo ozbiljno.

shigumicu 14-10-2010 09:15 PM

Ja sam pre desetak godina imao AC30 i to onaj pravi iz sedamdesetih. Fino je to pojacalce bilo i veoma upotrebljivo u vecini muzickih zanrova. Nisam nikad probao AC15 ali verujem da je po zvuku slicno AC30. Sto se tice snage pojacala, on je sa svojih 30w saranjivao sve tranzistorce od100w - ludacki glasno pojacalo. Ako ti se svidja VOX sound (grubo receno nesto izmedju fendera i marshala) onda pazari taj VOX AC15 i neces se pokajati. :wink:

sira 14-10-2010 11:00 PM

Ja ti nisam objektivan jer sam Vox fan, ali uzmi svakako, jo? da je unutra alnico blue umjesto greenbacka....

Arthur 15-10-2010 12:20 AM

Volim i ja taj crunch njegov, i dosta sam snimaka čuo koji su rađeni sa AC30, tako da nemam dilemu, a cena od 550e koju delim sa ortakom mi je totalno prihvatljiva.

Reinhardt 16-10-2010 12:01 AM

ac15 je solidno pojačalo..ali razmisli i o orange tiny terroru,
koji između ostalog ima 7/15W opciju.

voxovih 15w stvarno odvaljuje..
al nema klipiranja A klase ako se ne odpanji,
pa razlika od 15,30, ili 50w i nije neka
(eksponencijalna dinamika?)

MUzzY 16-10-2010 12:20 AM

Ono zbog cega ti mozda taj voxic nece zvucati kao snimici na koje si navikao je zvucnik - greenback nije bas standardan za vox-a. AlnicoBlue je druga prica. Onaj "saprkly" ton dolazi zbog njega. Ovaj ce biti dosta "topliji".

Arthur 16-10-2010 03:57 AM

me likes "topliji" :)

Reinhardt 16-10-2010 10:03 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 288818)
Ono zbog cega ti mozda taj voxic nece zvucati kao snimici na koje si navikao je zvucnik - greenback nije bas standardan za vox-a. AlnicoBlue je druga prica. Onaj "saprkly" ton dolazi zbog njega. Ovaj ce biti dosta "topliji".

istina!

mada..ja sam ac15 ganjao i sa V30 i 65w rolom,
sound je bio zadovoljavajući za rani hard rock,heavy

MUzzY 16-10-2010 10:32 AM

Ma naravski, mozes da trpas u njega i classic lead :) ali to nije "onaj" AC zvuk. Zavisi ko sta hoce i voli. Sa grenback-om je vise blize nekom bassman-u/marshallu ali ce opanjen imati malo specificniji crunch. Licno tako nesto bih izbegao ako zelim AC zvuk kakav sam slusao na snimcima. Doduse, uvek mozes da kupis Alnico Blue i zavrsis stvar ;) Postoji jos jdan zvucnik koji je celestion radio za Vox ali ne mogu da se setim (nisu oni neoDog, to je jeftina varijanta i zvuce bas lose...)

All times are GMT +1. The time now is 07:37 AM.