Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2010, 10:14 PM   #101
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: ?kolovanje za ton

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
..........

Imam jos par opcija da zapalim za vec navedeni Montreal i probam tamo ali to su varijante koje su skoro pa duplo skuplje od ove "domace".
Samo mogu da kazem da se u Srbiji nece situacija popraviti jos nekoliko desetina godina, tako da keksavi ima pravo... dobro razmisli... para, zdravlja, zivaca i vremena nema niko na pretek, zato smo svi tako "pesimisticki" raspolozeni... prenosimo sopstvena iskustva... ja se barem (vise) ne lozim... ne da mi krstenica.
Ne kazem da je nemoguce naci posao, samo kazem da diploma ne znaci vise ono sto je znacila pre, i jos.. ne znaci vise ni jedna diploma nista... i dalje moras biti snalazljiv, uporan, strpljiv itd....
Ako si bas resio da se bavis produkcijom.. zasto ne stavis oglas u malim oglasima na Rumskom sa tekstom koji si upravo naveo ispred e-maila... to je jedan "titraj" prodornosti.... veruj mi da poslodavac gleda i kako se boris... ako si tunjav, stidljiv, povucen, nedruzeljubiv.... ne mogu ti reci da se te osobine preterano cene...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 10:17 PM   #102
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
1

Ja na ovo gledam kao priliku da ucim na konkretnoj opremi i da kroz skolu pokusam da dodjem do nekih kontakata. Nisam zaista malo dete koje misli da mi je sve zagarantovano kad (i ako) je zavrsi. Na ovaj potez se odlucujem zato sto ne vidim ni jedan drugi. Beograd ima xyz kucnih studija. Gde je tu bilo kakvo mesto? Mislim, ako neko zna nekoga da mu treba segrt - evo moj mail - madmuzzy@gmail.com, radim za dzabe! Nosam kablove i kuvam kafu i caj i idem po jogurt i burek! Ja nisam uspeo da nadjem. Samo nemojte pricati kako to sve moze tako i kako samo treba biti uporan. Ja ZNAM da to ide tako i veoma sam uporan ali mislim da pomoc nije na odmet. Jedino ako neko nece...

Imam jos par opcija da zapalim za vec navedeni Montreal i probam tamo ali to su varijante koje su skoro pa duplo skuplje od ove "domace".
pa sve ovo govori da se posao snimateljski vise ne trazi kao nekad...a nikad nije bio nesto rasprostanjen niti placen...
Za te pare mozes da iznajmis neki prostor, ako vec imas opremu i da se zezas dve godine. Naucices sigurno vise...ako ne - prodas opremu i povratis deo para. Diplomu nemozes da prodas!

Kontakte ostvarujes radeci sa ljudima a ne u skoli gde SVI ocekuju isto! (da uspostave neki kontakt?) kakav kontakt? sa kime?

Da ponovim moje misljenje od pre - ja nikoga nebi savetovao da se bavi muzikom danas kao profesijom. Ukoliko neko vec nema 10-ak izdanja do 20-22 godine...onda nema smisla. samo gubljenje dragocenog vremena i trosenje zivota uludo...

sve sam to prosao i kod nas i ovde i mogu da izvucem neke zakljucke do sad..gledam kako se sve menja neverovatnom brzinom, a kod nas ljudi jos uvek nisu svesni toga.
Izuzetaka ima, moze da se nabode nesto...ali sve je to kratkotrajno - nece te obezbediti (kao nekad) za ceo zivot...nego posle moras po stare dane sve izpocetka

Last edited by DaBear; 09-10-2010 at 10:19 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 10:29 PM   #103
SomiKnight
Junior Member

@Arthur

Nije to kvaka 22, vec je zaposlen brat duze vreme, ali je skapirao da mu skola ne bi bila na odmet pa je upisao, i zavrsice je eto sa 28 godina, dakle znanje ima jer vec radi, imace tada i skolu, i recimo da da otkaz da li bi ga tada zaposlio?

Ili recimo Muzzy upise skolu, primite ga kao segrta
Quote:
Studio Underground tra?i ?egrta za poslove editinga i usnimavanja
, za dve godine ima neko znanje, ima skolu, ima 28 godina, jel bi ga primio da radi kod tebe?
SomiKnight is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 12:59 AM   #104
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ko što rekoh, ako ima već radnog iskustva nekog, zna šta je pojačalo a šta zvučnik i čemu služi hajhet na bubnju, i pritom je prijatan i adaptibilan radnoj atmosferi, i najbitnije od svega SAM SE JAVI I POKAŽE INTERESOVANJE, mislim da bi mu dao šansu. Evo, koliko dugo već postoji ovaj forum , a muzzy je član od 2003će (dakle duže nego ja), i koliko je puta pitao nekog da li može da šegrtuje u studiju i asistira? Ja od nove godine imam aktuelan oglas za asistente, i koliko vidim, muzzy se dole još nije pojavio, iako je preko PM imao neke korespodencije samnom, koliko mi se čini, ne preterano produktivne.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 01:49 AM   #105
alek019
Senior Member

Ufff, ?ta sve ovde napisaste...
Muzzy, dilema mo?e biti taxi ili no?enje bureka i jogurta, ali ?kolica i no?enje bureka i jogurta, e tu nikake dileme nema.
Pravac ?kolica.
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 07:30 AM   #106
SomiKnight
Junior Member

Ja koliko sam shvatio muzzy tek od skora zeli da radi ovaj posao, mozda zato nije do sada imao prilike da segrtuje negde, mozda za neke oglase nije ni znao ali dobro nebitno to sada, u svakom slucaju ako do sada nije isao na tu kartu da mu je vazno da prvo segrtuje, sada zna i moze da se posveti tome, a eto ima i otvorenih mesta.

Uz skolu i neki takav angazman ako nadje, po meni idealna kombinacija za isplanirane sledece dve godine. Znam moze tako i bez skole mozda, ali skola ne moze da odmogne, sem sto kosta, ali moze da pomogne. Uz segrtarenje negde makar nece izgubiti vreme kao sto ste rekli.
Old 10-10-2010, 10:33 AM   #107
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by SomiKnight View Post
Ja koliko sam shvatio muzzy tek od skora zeli da radi ovaj posao,
ako se tek odskora opredelio da bude "producent / snimatelj" - okasnio je.

svesce se sve na gubljenje vremena i novca....garant !!
Old 10-10-2010, 10:47 AM   #108
SomiKnight
Junior Member

Ja bi razumeo da on ima 62 godine pa da vi pricate ovako, ali sa 26, stvarno mi nije jasno...

Meni sve ovo vise pocinje da lici na pricu likova koji rade taj slican posao, i zive od toga, i sada kad neko drugi hoce da radi to isto oni kazu kako je to nemoguce.
Aman ljudi kako mozete nekoj mladoj osobi da preporucujete da se bavi NICIM u zivotu radije nego da pokusa da se bavi NECIM sto voli, sta da radi muzzy, da se ko kinezi baca sa sprata zgrade ako ne upise skolu ili padne godinu, ne razumem.
Old 10-10-2010, 11:15 AM   #109
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by SomiKnight View Post
Ja bi razumeo da on ima 62 godine pa da vi pricate ovako, ali sa 26, stvarno mi nije jasno...

Meni sve ovo vise pocinje da lici na pricu likova koji rade taj slican posao, i zive od toga, i sada kad neko drugi hoce da radi to isto oni kazu kako je to nemoguce.
Aman ljudi kako mozete nekoj mladoj osobi da preporucujete da se bavi NICIM u zivotu radije nego da pokusa da se bavi NECIM sto voli, sta da radi muzzy, da se ko kinezi baca sa sprata zgrade ako ne upise skolu ili padne godinu, ne razumem.
nije ta prica....a nije ni nemoguce, samo sto bi sa 26 godina VEC trebao da zna dosta vise o tome. Znaci nije se interesovao od malena.

Ja sam na primer vec svirao sa bendovima pred kraj osnovne skole, 7-8 razred (!)...igranke itd. do 23 godine (kad sam otisao u London) sam svirao brdo zivih svirki, bili smo cak i na hipodromu pred 30.000 kad je svirao Iron Maiden i Dugme ranih 80-ih...
sa 17 godina smo vec chmarali sa elektronikom i imali 8 track demo studio i radili stotine demo snimaka raznim bendovima...pa smo posle sklepali 3 racka modula i MC4 i zaredjali po beogradskim studijima da programiramo svima po redu na preko 20 albuma...pa nasi projekti (2 albuma, 2 singla) tv nastupi, pa rad po studijima kao snimatelj,...itd itd..i sve to do 23 godine.

i tad smo mislili da sve znamo (pose tolikog "ikustva"), otisli u London i shvatili da je sve to nista i da treba ponovo krenuti odpocetka. Ali bilo je lakse zbog sve te rutine koju am preturio preko glave..

Zato mislim da je kasno...po menu - ukoliko postoji neki unutrasnji talenat ili jaka zelja da se covek bavi necim - to se ispolji vrlo rano. Sa 26 je kasno...

Dok zavrsi 2 godine, bice 28, OPET nema realno iskustvo rada sa ljudima, (brzo) resavanje problema, to se ne uci u skoli...dok se malo uhoda, AKO i nadje neki posao - eto leto 30-eto !! Trebao je vec da se ozeni, pa deca...inace prodje voz!

E onda pocinju drugi problem, manje vremena za sve ostalo itd itd...
Old 10-10-2010, 11:57 AM   #110
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

realno, nije ta taxi solucija ni tako hrđava, spram perpsektive muzičke scene u srbiji naročito A izbor profesionalne orijentacije se definitino ne pravi u 26toj. Ja sam sa 20 odlučio da se bavim ovim, sa 23 počeo da šegrtujem,od 27me imam svoj studio u kome radim i od koga živim a od skora i porodicu hranim. I sad trebam nekom od 28 da preporučujem da "počne"?
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules