Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-10-2010, 11:49 AM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Preporucite dobar film

Meni je u osnovi najzalije cinjenice da nas ima ovde i obrazovanih i pametnih, moglo bi se reci da smo "elita" u smislu drustvenog uredjenja, socijalnog tkiva a potpuno potisnuti pod naletom mulja i prljavstine, sunda...

Nemojte me pogresno razumeti, znam da nigde nije isplivala "kulturna" elita, to da ,svuda je sund u sve obimnijem volumenu, ali mislim na onaj deo drustva koji postoji svuda i jednostavno ne dozvoljava svojim vladama bas svaki nestasluk, koji ipak ima u sebi "gradjansko" dostojanstvo. Kapa dole grcima, francuzima , etc...

Uplasim se povremeno kad vidim ko su mi buduce komsije, sugradjani i sta i kako klinci, pa ne samo klinci nego i moja generacija, a i stariji razmisljaju, uopsteno u zivotnom smislu... Gde je tu i na sta lici perspektiva... Sve se svodi na "zajebi nekog" , "podvali" , "ucuri se"... Nisam puritanac, naravno da toga ima svuda, ali mi je porazavajuce kojoj razmeri toga ovde ima. Sistem je ogrezao u sve od cega jedan sistem treba da se brani.

I onda mi bude polako jasno kad kazu "500 godina pod turcima". Ma kakvi crni turci?! Mi smo sami sebe gazili u ime turske vlasti, nasi, turski vazali...
Isti kakvi i danas vladaju, samo u ime druge zastave...

PS, Diviner-u, ovo je odlican thread, nemoj ga brisati, konacno se moze lepo izmenjati misljenje i na ovu temu... Mada zadire u politiku, ovo su zivotne stvari ali i kulturan razgovor...!
Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules