|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#151 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Dopusti da se nekome ovaj film NE dopada i takodje dopusti nekome da misli da nije mudro savetovati ovaj film na javnom forumu, ne zbog "teorije zavere"... politike... ili kakvog vec (meni) nebitnog razloga, nego zbog necijeg zdravlja... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#152 |
Administrator
|
![]()
Ne vidim u mojoj recenici nigdje "moranje da se dopadne". Film sadrzi manje explicitne scene nasilja nego bilo koji horor film (zapravo sadrzi daleko, daleko manje explicitne scene).
Dramatika istog, psihologija, karakteri i likovi su upravo ti koji cine da se ovaj film dozivi licno, da proizvede ovakve ili onakve antagonizme ili misljenja (eto, ti si se licno prenerazio), sto slozices se, je za jedan film fucking spektakularno! Znaci, nije stvar u dopadanju, nego u tome koliki utisak nesto ostavlja na tebe (i mene je prenerazio, i nije mi se dopao...hocemo da mjenjamo onda temu u preporucite opustene dopadljive filmove ili sta?). A moje sledece izlaganje je samo reakcija na leshino pretenciozno ukazivanje kako smo svi mi sljepci, jer ne znamo "istinu" (i nije prvi put da to govori drugima). Ja bih licno volio vise da je ne znam, ili da me ne zanima, jer cesto cujem i vidim, upravo kako ti kazes, uvijek nesto sto me dodatno prenerazi i deprimira, ali nije forma tome kriva (film) vec sadrzaj koji je formom opisan (nasilje, u svakom obliku). Zapravo, totalno si u pravu, mnogo bolje sam se osjecao u zivotu kada nisam znao za sta su ljudi sve sposobni, a kapiram i da su teorije zavjere upravo i samo "odbrambeni mehanizam" za poricanje svega negativnog sto covjek potencijalno moze da bude. Last edited by diviner; 03-10-2010 at 03:47 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() no potpuno nebitno... samo moje misljenje... Nego da se vratimo na temu threada, pogledao sam skoro jedan stariji film (2004) koji preporucujem svima, koji ga nisu gledali, a kojima se nekada dopao "Crouching Tiger Hidden Dragon"... Rec je o "House of Flying Daggers" pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-10-2010 at 02:57 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
MAO
|
![]()
ameri jesu najveće zlo na ovom svetu. To je bar lako zaključiti. Dru?tvo koje propagira slobodu i diči se njime nominalno, a nit je ima u njihovoj zemlji zaista, niti oni svojim dejstvima neokolonijalizma stvaraju. To je prva stvar koja mi smeta u vezi njih.
Druga stvar, ?to su dru?tvo prosečnosti, kod njih je glupost i odsustva elitizma i intelektualnizma znak slobode. Sve ?to uspeva, ergo, je dobro. Treće, a ovo mi smeta u vezi cele zapadne ideologije materijalizma, je ?to se kod njih po?eljnim superiornim modelom ?ivljenja smatra isključivo bogaćenje samo po sebi, kao sport ili hobi, li?eno svakog opravdanja, samo sebi postaje smisao. Taj sport ne bi bio ni upola glup koliko jeste, da nije po principu spojenih sudova ekonomije, uzrokovao glad,jad i nesreću celog 3ćeg sveta, a bogami i njih samih, gde razlike između dru?tvenih klasa postaju sve extremnije iz deceniju u deceniju. La?, licemerje i propaganda prosečnosti, odlike su pravog pokaznog lica "američkog sna", koji je sam po sebi la?. Sa druge strane, sistemi vrednosti koji vladaju na starom kontinentu, su mi mnogo bli?i i pozitivniji. U Evropi se odavno odustalo od kolonijalizma, i teritorijalnih pretenzija, i okrenulo saradnji i tesnijim vezam između ljudi. Kao kolevka civilizacije, nivo kulturne samosvesnosti je dramatično vi?lji, i vi?e se pola?e na tu vrstu sistema vrednosti, gde je uzvi?enost i superiornost posledica znanja, sposobnosti i humanističkih vrednosti. Fakat je da se i u Europi odavno gaji kult sticanja bogatstva do nerazumnih granica, ali u manjoj meri nego u USA, i paralelno sa njim ipak opstaje model znanja, i alternativnih načina da neko bude priznat i zaslu?an građanin. Istočne filozofije i načine ?ivota i razmi?ljanja, nisam ne?to detaljnije upoznao, osim nekih lokalnih Filipinskih, gde nisam nikad video veću gomilu prostodu?nijih i normalnijih a opet srećnijih i rasterećenih ljudi. Zavidim im do sr?i. e, a od filmova mislim da nisam preporučio "Waltz with Beshir", ozbiljno remek delo. Govori poneku političku misao o sada skoro pa oficijelnim vladarima planete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa valjda smo i sami svi preziveli sve ovo od cega kazes da odustaju! Prvo su nas vojno rostiljali, pa istranzirali ekonomski, akcijski snizili i rasprodali budzasto, naspikovali dugovima i sad smo "ekonomska kolonija". Niko te vise i ne pita da li hoces kredite i transe, samo sipaju, ergo kupuju... A za sve to vreme tapsali po ramenu narko bosove sa teritorijalnim pretenzijama koji su nam i uzeli 15% teritorije...
![]() |
![]() |
#156 |
MAO
|
![]()
meni se čini da je to ipak US maslo, pre nego EU. Sve odreda. Samo pogledaj ko je praktično najviše profitirao od raspada SFRJ i svega ostalog što je snašlo. Ne da im mi nismo odmogli u tome, nego nismo gore mogli odigrati. Ali bejzikli, zna se ko je po šta došao na ovim prostorima. A to nije EU.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Administrator
|
![]()
Ne vrijedi, za sve su nam uvijek i iskljucivo drugi krivi, i dok je tako, mi cemo uvijek biti tu gdje jesmo, i biti takvi kakvi jesmo
![]() Ovako sam i ja razmisljao prije 10 godina. Neko shvati rano, neko kasnije, a neko nikada, sto je opet sasvim normalno (pri tom ne tvrdim da sam ja pametniji od drugih, taman posla, da me ne bi neko pogresno shvatio....vec da to zavisi od okolnosti, i toga koliko vas uopste interesuje okolina u kojoj zivite, i koliko iskreno i objektivno zelite da shvatite sta se u njoj dogadja...kapiram da je mnogo lakse (abogami i zdravije) ne razmisljati uopste o tome). U ovakvim ranijim temama se gotovo nikada nisam javljao, jer sam znao, i sad znam da ne vrijedi pokusavati ono sto je lesha pokusao (otvoriti drugima oci). Ovaj put nisam mogao da izdrzim, ali i ja sam od krvi i mesa, pogrijesim ponekad, te za to molim izvinjenje, uz obecanje da cu skloniti svoj post i vise necu pametovati dalje ![]() Last edited by diviner; 07-10-2010 at 10:24 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
#include main() { int srb,hr,bih,SFRJ,usa; printf("\n Americka Hegemonija"); if (SFRJ=srb+hr+bih) usa= ![]() printf("\n Amerika nam ebe kevu"); else printf("Sta to bese SFRJ?\n"); scanf("%d",&SFRJ"); printf("\n Eto,to je %d\n",SFRJ); } ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
MAO
|
![]()
daleko od toga da mi sami nismo krivi za sve što nam se desilo, daleko sam od iluzije bezgrešnosti, naprotiv. Samo je jasno da ih mi nismo dozvali tek tako, svakako im se svidelo da ovuda motaju svoje noge, i ko veli, kad su već tu, ponešto i ućare.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To smo morali znati... ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporucite kameru | Tribal_kg | Pricaonica | 0 | 22-07-2009 05:34 PM |
Preporucite STEREOIZER | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 09-02-2009 11:44 PM |
preporucite mi condenser mic | jaybox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 27-07-2007 05:24 AM |
Preporucite mi software | PedjaBG | Audio Software | 12 | 30-09-2004 01:03 PM |