Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-09-2010, 06:41 PM   #21
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Akademija besplatno za bendove

Jeste, ali ce to i da im zvoni u glavi posle kad bude trebalo da se ozbiljan snimak plati...

Po istoj toj logici, imas bendove koji dzabe sviraju. I tako sada u NS ljudi sviraju za 1000 ili prc jace dinara na vece po glavi... Zato sto su idijoti OBORILI cenu, i sada kafedzije (ba') nece da plate nikoga vise od 1500-2000din. Aftermath je da imas kurac od svirke po kafanama...a ni bendovi nisu nista bolji...

I posle ovakvih akcija, ajde naplati svoj rad...

Jbt, svi bi da odmah snimaju?!?!?! A pesama nigde...!
Kakav bre studio, pa ja sam sa bendom slomio 10 kubika palica,pa tek onda studio... Ovi se jos bore sa stimanjem, a oce izdanje...

Ne znam,mislim, mozda ima nesto dobro u toj logici, ali meni je to akutni idijotizam!
Neka kupe 24/96 pa neka prave dobar demo, a ne da im se odmah sve pruza,manje ce ceniti to...

...whatever...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2010, 06:47 PM   #22
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
ali meni je to akutni idijotizam!
svugde je to prisutno ...

elem drago mi je da ce sad svi da podignu standarde dolaskom sae-a i pozdravljam ovakve akcije , bolje imati koliko toliko "priucene segrte" ,nego izigravati tutora a mozda jednog dana i "poraste standard" domace produkcije ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2010, 06:49 PM   #23
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
a ono sto je "Znak" pisao - profesionalci / amateri - nema veze sa zivotom!
Pa niko se ne rodi kao profesionalac...svi krenu kao amateri..
Nije tačno, ja sam krenuo kao profesionalac pa sam posle nekoliko godina postao amater.
Old 13-09-2010, 07:00 PM   #24
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ufff, bre... za?to je lo?e da neki bendovi koji su na početku d?abe steknu nekakve snimke koje će im snimiti i smiksati neki snimatelji početnici???
To mogu i kuci da probaju da urade, sta ce im Akademija?
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2010, 07:41 PM   #25
quake2
Banned

A sto ne dodeljuju kao nagradu "snimanje u studiju" na nekim gitarijadama i svi srecni?
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2010, 07:51 PM   #26
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
A sto ne dodeljuju kao nagradu "snimanje u studiju" na nekim gitarijadama i svi srecni?
Upravo ovako su svi srećni jer svi dobijaju besplatno snimanje, a na gitarijadi samo pobednici.
Old 13-09-2010, 08:04 PM   #27
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ufff, bre... za?to je lo?e da neki bendovi koji su na početku d?abe steknu nekakve snimke koje će im snimiti i smiksati neki snimatelji početnici???
To mogu i kuci da probaju da urade, sta ce im Akademija?
Da, zaboravih da ka?em: u studiju, sa nekolicinom "firmiranih" mikrofona, pone?to outboarda i tako jo? ponečeg To je čist sevap, ako neko zna ?ta to znači

Pozdrav,

Vasa
Old 13-09-2010, 08:26 PM   #28
BaSSic
Junior Member

BaSSic's Avatar

ne znam zasto su ljudi protiv ovoga. mislim da ovakav potez ne moze da naskodi nikome. Akademija ce dobiti "materijal" na kojem studenti mogu da se prakticno usavrsavaju a sa druge strane bendovi ce takodje steci neki uvid u proces studijskog rada i sta je sve potrebno za dobar snimak (od opreme i sviracke tehnike, pa do kvaliteta pesme i aranzmana). Mislim da je ovo odlican potez jer u krajnjoj liniji doprinosi poboljsanju cele muzicke indrustrije kod nas, stvaranjem okruzenja gde mladi producenti i muzicari zajedno usavrsavaju svoje znanje i to na (po mom misljenju) najbolji nacin, t.j. praktican rad.
A sto se para tice... Podsetio bih da se i jazz muzicari usavrsavaju na jam sessionima koji takodje nisu placeni. to je jedan od bitnih elemenata provere/primene stecenog znanja... a do sada nisam video da se neki od poznatih jazz muzicara zalio da su jam sessioni upropastili ili finansijski degradirali jazz industriju.
Na kraju krajeva, nije isto par termina snimanja na akademiji i jedan ozbiljan rad sa producentom koji podrazumeva malo dugorocniji kreativni angazman istog, od samog rada na pesmama pa do postizanja zvucne estetike snimka gde (kao sto zanmo) igra ulogu i odabir tehnike (koja mikseta, koji mikrofon...)
Mislim da je upravo ovo bitna razlika izmedju snimanja na nekom fakultetu i profesionalnog rada sa nekim producentom... a to naravno kosta!
E sad... pitanje je da li neko zeli da radi ozbiljno ili samo zeli "musteriju" u studiju.
Old 13-09-2010, 08:45 PM   #29
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by BaSSic View Post
E sad... pitanje je da li neko zeli da radi ozbiljno ili samo zeli "musteriju" u studiju.
Svako bi ?eleo da radi ozbiljno, ali mali je broj producenata kojima se pru?a prava prilika za to, po?to znamo da je muzička industrija uglavnom prsla. Zato su amaterski bendovi ne samo po?eljne, već mnogima i glavne, da ne ka?em jedine mu?terije.

Kako je moguće danas "ozbiljno" raditi muziku? Treba prvo odrediti ?ta to uop?te znači - verovatno potpuno različite stvari za svakog od nas. Za mene je to nekoliko stotina sati kontinuiranog rada u studiju sa profesionalnim uređajima i toncima od zanata - da ne govorim o producentu. Ako je Krozbiju, Stilsu, Ne?u i Jangu trebalo osamsto sati u studiju da snime Deja Vu, treba biti prilično samouveren pa misliti da mo?e? uraditi ne?to dobro za dva dana i prilično glup ako posle toga očekuje? od publike da masovno prigrli tvoj uradak. I ?ta da radim ako imam nameru da zaista jednom u ?ivotu napravim ne?to vredno u muzici? Verovatno se neću pouzdati ni u besplatne termine akademije a ni u to da će mi neko za 1000 EUR uraditi dobru produkciju. Ali to je poseban topik.
Old 13-09-2010, 09:21 PM   #30
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
I šta da radim ako imam nameru da zaista jednom u životu napravim nešto vredno u muzici? Verovatno se neću pouzdati ni u besplatne termine akademije a ni u to da će mi neko za 1000 EUR uraditi dobru produkciju. Ali to je poseban topik.
Ovo što sam (bez tvoje dozvole) boldovao je potpuna besmislica. Dobra produkcija nije stvar novca nego umetničkog dogovora i zajedničkog interesa (koji ne mora nužno da bude finansijski) između izvođača i producenta. Ja to onako iz prve ruke. I u pravu si kad kažeš da je to poseban topik. A zašto ga onda ne otvoriš?

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules