|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Je li itko cuo ove monitore? Valja li sta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Nisam znao da ih imaju, otici cu poslusat.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Moze mali review?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Sta da ti kazem, ljubav na prvo slusanje. Tranzijenti, jako dubok bas, eksplozivan, brz, definisan. SPL jako veliki, kao kod velikih zvucnika. Ono sto mi se posebno dopalo je sto nema izrazeni srednji opseg (njonju) kao kod vecine monitora te velicine, nego je potpuno ravan u srednjim i topao u gornjem opsegu. Slusao sam ih u Artistu pored BM15a, znaci Opal je drasticno brzi i precizniji. Pre toga sam radio na Event SP8, ali je ovo potpuno druga klasa zvucnika i potpuno drugi karakter i tehnologija. Posto radim i aranzmane, jako mi prijaju u duzem radu. Vec sam uradio par profesionalnih mikseva na njima i nisam imao nikakav problem sa translacijom. Drugi par zvucnika mi je Genelec 1038A, tako da mi on tu pomaze, ali 80% miksa je na Opalu. Jako sirok sweet spot, dobri planovi.
Moj neki opsti utisak je da je ovo stvarno drugaciji zvucnik, mali, dinamican, eksplozivan, full range, koji moze zameniti mnogo vece zvucnike i sisteme sa subwoofer-om. NAGLASAVAM: ovo su moja licna zapazanja, sto moze da znaci da uopste nisam u pravu. Evo par "zvanicnih" opisa: http://www.soundonsound.com/sos/aug0.../eventopal.htm http://mixonline.com/gear/reviews/ev...monitors_0704/ http://www.pashop.com/site/pdf/featu...ent%20Opal.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Puno hvala!!! Velika vecina komentara na ove monitore je pozitivna, tako da jedva cekam da odem i poslusam ih.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Ovdje u ZG ih je nabavio Miro Vidović (Studio Morris - jedan od bolji studija u Hrvatskoj). Slu?ao sam ih i rade zaista fenomenalno! Kolega MilTon je sve dobro rekao. Treba jo? samo naglasiti da im je sama konstrukcija i izrada fantastična. Ovi zvučnici stvarno nemaju nikakve veze sa starim Eventima, ovo sad je top profi monitor! Stvarno ih treba čuti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
lap top za nastup | alavuk | Computer Hardware | 66 | 12-03-2009 09:57 PM |
Event ALP5 | Starter* | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 20-02-2006 07:02 PM |
EVENT monitori... | DADDY Z | Monitoring | 5 | 16-03-2005 08:39 PM |
Event 20/20 | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 15-09-2004 02:53 PM |