Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike

Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2010, 07:26 PM   #71
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: "Non-US rap sucks"

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Pa ajde da čujemo jo? dobrog ili lo?eg repa, ?ta ste stali. O toj muzici će, kao i o svemu ostalom, sud dati istorija, mi sada mo?emo samo da je volimo ili ne volimo, cenimo ili preziremo. Jo? je rano da ode u ?kole ili muzeje (ako do toga ikada dođe), nije jo? mrtva...
Evo:

I mogu ovako u nedogled
Jan is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 07:29 PM   #72
kejkz
banned

Taaako!
Old 07-09-2010, 07:35 PM   #73
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Balkan rep?

krunisani kralj od estradne misli

http://www.youtube.com/watch?v=C_ntm...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=C_ntm...eature=related

e ovaj drugi tekst sigurno može u lektiru!

Last edited by balthazaar; 07-09-2010 at 07:38 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 08:56 PM   #74
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Rep ciji god da je, beskonacni izvor frustracija onima koji ga rade i onima koji ga ne vole! Koji k....?
Uvijek ista prica! Interesantno al nikad se o dzezu ne vodi ovakva polemika jer je tu znanje naravno najtanje. Da se razumijemo veeeliki sam fan hopa i cak nesto i radim, iz cistog gusta.Mada nisam sebi dopustio da me mimoidju tone dobre muzike, drugih zanrova. To je valjda poznato svakome ko uposte konzumira muziku.
Cudno da jednom Donaldu Byrdu, Ramsey Lewisu nije bilo mrsko odraditi onakve dionice na Guruovom Jazzmattazzu?
Meni to govori dovoljno.
Istina, previse se kenja i o nekakvim nedostiznim hip hop ostvarenjima, koja su, jbsh Herbie Hancocka sta je biti dobar reper. Ako hocete standard, domaci proizvod koji bez kompleksa parira stranom repu,npr. Edo - Koolade album, i nema price, ali to je projekat ljudi. PROJEKAT! Nafuran termin ali je tako. Provjereni ljudi koji stvaraju provjeren i ciljan proizvod uz ulozeno vrijeme, novac i naravno da ne izostaje rezultat.Dakle primjenjena formula muz. industrije koja ovde ne postoji.

Jel se neko osvrne oko sebe i jel vidite i jedan jebeni naziv, bilo cega, na srpskom-hrvatskom-bosnjackom i dr.? Pa ne mogu da vjerujem da je samo eng tako dobar jezik. Tako melodican? Tako ritmican? Dosta kenjanja ljudi.
Fuck dat globalistic shiii...
Porediti svaku jbn kmicu iz tristomilionskog trzista sa ovom rupom balkanskom je bas smijesno. Mislim,vi kojima se uglavnom ne svidja repovanje na srp-hrv jez. da li je moguce da ste preslusali svakog jebenog covjeka sa Balkana i znate da su svi njesra?
Siguran sam da ima, s obzirom kolika je balkanska populacija dovoljan je i broj broj ljudi koji zbilja rade dobro i obecavajuce. Na kraju krajeva, tamo se moze zivjeti od repa, ovde je to nedosanjani san tako da...
Predrasude su izgleda svima problem, bilo da si onaj camuga koji nije nos promolio iz geta s kojim je neko od vas komunicirao,bilo da si s Durmitora il iz Kinsase. Na kraju krajeva ko je nama kriv sto znamo o Amerima vise nego oni sami? Pa jos kad su ti takvi parametar za dobro ili lose?
Mislim, koga briga sto tamo neki ograniceni, smrcavi niga misli kako mu jugo hip hop smrdi il sta vec misli?
Satra to slijepo prihvatanje svega uvoznog i pljuvanje po sopstvenom Toliko vanago US repa, toliko dobrog Euro hopa !!!
I neki ljudi s foruma bas zabasaju na odredjene sekcije.
Valjda je najlakse naloziti mladjahne repere kako im je mjuz njesra?
Ne daj se omladino!!!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 09:48 PM   #75
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

joj bre jane, nisi mogao manje komercijalne pesme i likove da izvuchesh.. dakle, stvarno, jedino vikler moze da prodje za shire mase.. a i on je vec prihvacen.. teshki su bre ovi za shvacanje, pogotovo ako nisi iz te priche..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 10:03 PM   #76
kejkz
banned

Pa davajte dalje onda, ?ta se uste?ete!
Old 07-09-2010, 10:18 PM   #77
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
joj bre jane, nisi mogao manje komercijalne pesme i likove da izvuchesh.. dakle, stvarno, jedino vikler moze da prodje za shire mase.. a i on je vec prihvacen.. teshki su bre ovi za shvacanje, pogotovo ako nisi iz te priche..

Ali su tekstovi i izvedba do jaja, sta treba da im pustim Elitne Odrede ili neki nafurani rep gde se prica o klubovima i pistoljima koji ni ja sam ne slusam?
Jan is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 10:21 PM   #78
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Paj `vako. Postoji ti rep za googla i rep za ljude iz kraja majku mu.
Dokle ces sebi ugadjati? ))
Znaci za googloiste !!
Salim se, skroz na mjestu ekipa koju si probrao Jane.
E sad sto ce `ip `op vazda biti undaground na Balkanu, to je drugi par cipela.
Stara prica, melos, melos, melos, duboko u nasem co`eku! ))

Da je industrije i publike ovaj bi co`ek dobio svojih 5 micova!

Last edited by Ngino; 07-09-2010 at 10:41 PM.
Old 07-09-2010, 10:25 PM   #79
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

i easst je tezak za slushanje..

daleko od toga da je i jedan od njih losh.. pogotovo ist. on mi je vrh scene, ali nisu dovoljno komercijalni.

ima bre ljudi, samo necu ja da kachim..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 10:58 PM   #80
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Kapiram sta hoces da kazes i to skroz je u dure. Al nema tog formata hopa koji ce biti konkurencija u tirazu, npr. joksimovicu i ostalim,ma koliko se trazio kompromis u svim mogucim fuzijama RnB,funka, cega god i to je za vijek vijekova!
Zato i navodim Edu kao primjer, uspio covjek prodati svoju pricu, prijemcivu svakome i nema sta. Zato respekt. Proci ce pun k.... dok se ne pojavi jos neko tako pitak, s tom nekom zvakom.Svi ostali ostaju "teski" vecini i to je to.
Eassta sam nabacio kao primjer dobrog mc-ja,jer vidim ljudi kritikuju pa na kraju kazu: "eee, al dobar mi je Sunshine,i onaj Vudu popaj...". Znaci MC u pravom smislu te rijeci,za vas koji kontate skillove, na stranu sad jel tezak il nije.
Ovi su bili dobri kad su se pojavili i moze im se oprostiti sto su ispirili.
Respekt za pionire uvijek al su danas totalno ustajali, i mjuz i lirika i mahanje rukama.

Last edited by Ngino; 07-09-2010 at 11:11 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules