Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2010, 08:45 AM   #11
google
Banned

Default Re: Duende Native

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Dosao do istog zakljucka na osnovu iskustva sa Oxford paketom koji je u pocetku bio samo za POCO ako se secas, pa se onda pojavila i "verzija" za native....zapravo jedan te isti plug kojem u preferencama podesavas da li da se kaci na POCO ili na native ......
Ja sam uporedjivao iste plaginove, slusali smo na Adam A7. Razlika uopste nije mala i najbolje se cuje u visokim. Ja sam bio kupio Poco bas zbog tih 2%.

Da li to vredi? Vredi, samo sto mi nemamo para, pa je isplativije misliti da je to sve isto.

Ako ti treba takav eq, bolje je uzeti Duende. Mada ce sad biti ista prica i za Duende...
google is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 09:31 AM   #12
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Ja sam uporedjivao iste plaginove, slusali smo na Adam A7. Razlika uopste nije mala i najbolje se cuje u visokim. Ja sam bio kupio Poco bas zbog tih 2%.

Da li to vredi? Vredi, samo sto mi nemamo para, pa je isplativije misliti da je to sve isto.

Ako ti treba takav eq, bolje je uzeti Duende. Mada ce sad biti ista prica i za Duende...
Ok, svako ima svoja merila sta mu radi i za koje pare. Licno meni to nije dovoljna zvucna razlika da bi placao toliku razliku u ceni.
Para ima ( u tolikoj meri) ali ne da se posto poto trose samo da bi imao DSP, pri cemu i dalje nema razlike u zvuku ( cak i tih 2% kao da ih nema kada pricamo o tim parama).... Dakle ne mislim da je isto nego jeste isto u slucaju Oxforda .
Mozda gresim u slucaju Duende, mada koliko sam slusao ti plugovi nisu nista specijalno da bih ulagao 1000+ eura u nesto sto mi ne donosi bitniji napredak u kvalitetu zvuka. Sve je stvar znanja i potreba ...ostalo su nebitne stvari

Last edited by Moritz; 06-09-2010 at 09:35 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 09:57 AM   #13
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post

Postuj primer gde se to cuje, ako moze, interesuje me koliko je to "znacajna" razlika

Verovatno je jedina razlika u oversamplingu, algoritam u samoj sustini mora biti isti
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 10:23 AM   #14
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Toliko o tome da DSP radi bolje, tj drugacije .... DSP samo skup anti pirat lock
Tacno to. Steta sto su ljudi masom ubedjeni da nije tako, al sta ces
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 10:26 AM   #15
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
Tacno to. Steta sto su ljudi masom ubedjeni da nije tako, al sta ces
Obrnuto je. Ti verujes da je to isto, jer nikad nisi cuo. Ja verujem svom sluhu, a ne necijem razmisljanju i zakljucivanju na osnovu onoga sto negde procitao.

Cujem, radi. To je to. Razmisljam i zakljucujem tek kad cujem. Dok ne cujem, ne verujem nikom nista (sa izuzetkom par ljudi). Sta drugi razmisljaju i veruju, svejedno mi je.

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Postuj primer gde se to cuje, ako moze
Nemam taj primer. Uzeli smo jednu traku bubanja, jednu basa, namestili isto eq i preslusali par puta na Adam A7.

Meni je to bilo dovoljno da uzmem Poco koji je bio vrlo jeftin.

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Pinteresuje me koliko je to "znacajna" razlika
Znacajno je relativan pojam, ono sto je meni znacajno, tebi ne mora biti i obrnuto.

2. najvise zavisi do monitora. Kada sam slusao istu postavku na Hi fi kutijama od 100 evra, nisam primetio bas nista, da budem iskren.

Ako ima studio negde u blizini sa Adam A7 i Poco, sigurno mozes cuti i oceniti koliko ti to igra. Mada sam misljenja da nema potrebe bacati lovu na vise od 1 dsp karte. Sve to korektno radi.

Najveci dobitak u zvuku, koliko sam imao prilike cuti se dobija sa dobrim mikrofonom i preampom. Kad je usnimak dobar, svaki dsp radi posao dovoljno korektno da se nema potrebe razmisljati o necem drugom.

Ali sam bio vrlo prijatno iznenadjen kad sam isprobao x eq. Ko ima love i voli transparentne eq, ne treba bolji.

Za x verb sam postavio link, pa bi bilo zanimljivije pricati o tome...
http://www.gearslutz.com/board/gear-...-inspired.html

Ima li neko komentar x verb test?

Last edited by google; 06-09-2010 at 03:47 PM. Reason: Dodat komentar
google is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules