![]() |
Duende Native
|
Re: Duende Native
Verovacu kad se pojavi na http://www.solidstatelogic.com/ :)
edit: Ok, sad procitao na gear slutzu. IP adresa je SSL-ova... |
Pure, jel si imao prilike ti ili pak neko drugi da proba ovaj Duendeov reverb? Zivo me zanima kako to zvuci
|
Uh, totalno sam zaboravio na to. Malo sam koristio 3.0 verziju softa i to samo Channel Strip/Buss Comp...
|
Quote:
Moj utisak je bio da je prvi plan je slican na primeru sa x verb, ali na fali ono sto je "iza". Kada sam pono preslusao, Lex zvuci trodimenzionalno i reverb ne brlja dry signal. Mislim da ne vredi kupovati taj plagin. Evo link, pa poslusaj: http://www.gearslutz.com/board/gear-...-inspired.html Eq sam probao kako radi, (ubedljivo) najbolje i najtranparentnije sto sam cuo od soft. eq. Slusao sam ga na 3 para kvalitetnih monitora i Lynx Aurora konvertorima. Sta god da uradis, uvek zvuci fino. Kompresor nisam cuo... |
Quote:
Obavezno cu preslusati kasnije, bas me zanima. A za eq i kompresiju ne sumnjam da rade dobro. |
Quote:
Quote:
Kompresor sam citao da hvale, ali i da ima neki bag, ne znam sta. Chanel strip sam probao, zvuci osrednje. I cuo sam da samo pci varijanta radi bez problema na Meku, sto nisam imao prilike proveriti (jer mi Mek ne treba, u zivotu). :D Sto se tice reverba, nisam cuo ni jedan native ili dsp reverb da je blizu hardvera (ne znam za novi uad)... Svi pomalo kvare dry signal i nema onako gustog, lepog, velikog i dubokog odejaka, sto je jedino sto od reverba ocekujem. Mada je to stvar ukusa i volje da se rikne mnogo novaca (za nase uslove) za konfor u zvuku i licno zadovoljstvo. Obrati paznju na ove presete: * 300 – Church * X – gothic Church Tu se cuje koliko x verb brlja kod dugog revereba. Lex uvek zvuci, moze reverb biti dug koliko hoces, ne pravi brlju, uvek se cuje. |
".....There is never an easy time to make a radical change? and Duende Native IS a radical change. At the same time as releasing Duende Native, SSL is withdrawing from sale all optional plug-ins and channel Upgrades for DSP Duende hardware. SSL will develop no new plug-ins for DSP Duende."....
Toliko o tome da DSP radi bolje, tj drugacije .... DSP samo skup anti pirat lock :) |
Quote:
|
Dosao do istog zakljucka na osnovu iskustva sa Oxford paketom koji je u pocetku bio samo za POCO ako se secas, pa se onda pojavila i "verzija" za native....zapravo jedan te isti plug kojem u preferencama podesavas da li da se kaci na POCO ili na native ......posle poredjenja obrtanjem faza sam dobio tisinu u 98% slucajeva, dok ostalih 2% razlika je bila tek primetna sto nije ni blizu dovoljno da pravda kupovinu POCO-a zbog toga.
Moja izjava po pitanju DSP-a se konkretno odnosila na SSL, sto ne govori da tako mislim za sve DSP based plugove, nisam se dovoljno jasno izjasnio :) |
All times are GMT +1. The time now is 02:50 PM. |