|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Mozete mi stogod reci za ovu varijantu:
vec postojeca ekipa i oprema ovisno o kojem koncertu se radi postavi sve svoje. znaci, ozvuci bubanj, gitare.... i to je bazicni setup na kojem sviraju te veceri svi bendovi. onda ja dodjem sa 8 channel preampom i konverterom te saljem dodatne kanale sa vlastitim mikrofonima na procesiranje u komp te out signale dajem toncu i kazem mu da su nam to "instrumenti". i on ih izlevelira u na mix pultu. Imam odlicne linijske signale, procesirane i kontrolirane sa DAW-om ili nekim VST host-om, a tonac samo ima nesto kanala vise za ubaciti. Trebao bih jos samo se pobrinuti da puknem limiter da mu na mix pult ne bih dao "prejak" signal, jeli? Koliko bi to stimalo? I sto mi preporucujete sto se tice opreme, koji preamp i konverter? I sto kazete, koji bi software bio najbolji da se moze integrirati u njega raznovrsni pluginovi plus da se lagano mogu mijenjati session-i izmedju pjesama? |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Live | OFF | Dejan Vučković | 13 | 02-02-2010 05:32 PM |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live... | sasa.ivkovic | Predlozi i sugestije | 15 | 01-11-2006 11:21 PM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |
POD XT Live | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-03-2005 03:14 AM |