Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-09-2005, 05:18 AM   #1
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Thumbs up Live...

Zbog cega ne postoji oblast na forumu koja bi se bavila problematikom zive svirke?
Konkretno mislim na moguce probleme i dileme oko nabavke, kupovine i sklapanja konfiguracija razglasnih sistema za razlicite akusticke ambijente, vece i manje objekte...;sta se preporucuje pod obavezno imati za svirku na otvorenom prostoru, sta (ne) mora da se ima za zatvoren prostor, dileme i nejasnoce oko kupovine live (analognih i digitalnih) miksera, vokalnih mikrofona (zicnih i bezicnih), klavijatura, gitara, bas gitara, bubnjeva i svega onoga sto podrazumeva zivu svirku, a da nije aranzer.Ja sam inace klavijaturista, ali mislim da je ziva svirka glavna osnova i za ideje za home recording, o cemu se ovde uglavnom diskutuje.
Mislim da je to neophodno radi opste edukacije muzicara, tehnicara, buducih ton-majstora,...Nije valjda da se svela prica aranzer, 2 ili 4 2-sitemske kutije marke "RR" (Rucni Rad ) plus eventualno neki bas bin "RR".Dobro, mozda sam malo preterao!Ali se u svakom slucaju prica svodi na Electrovoice zvucnike (SX serije), Shure mikrofone i Dynacord miksete.Tako mislim o opstem poznavanju stvari kad je uzivo svirka u pitanju.
Vidite blamaze sa koncertom "Bijelog dugmeta"!?Ne znam ko je dao tehnicku podrsku, ali - bruka!Ko god da je.S' druge strane, koncerti Vlade Georgieva - svaka cast!I njemu i "Studio Berar"-u!To je bas "svetsko, a nase"!Suond pun k'o oko, jasan, glasan,...Scena, rasveta i naravno kompletna interpretacija.

Nikako ne zelim da kazem da nema ljudi koji bi mogli da nam pomognu u izboru - naprotiv!
Samo mislim da i oni, kao i ova tema zasluzuju mesto na ovom forumu!

Pozdrav!

P.S.
Konkretno me je za ovaj post inspirisalo moje neznanje odgovora na sledea pitanja:
koja je razlika izmedju bezicnih mikrofona RE2 i RE2 Pro, (osim u ceni), zasto AKG HT81 ima slabiji signal na XLR nego na "line", koliko su preporucljive i zahvalni DAW-s za uzivo nastupe za klavijaturistu i ceo bend (sa 1820m karticom),...Prelistavajuci stranice ovog foruma, ucinilo mi se da ne bi bilo kompetentnih da mi odgovore na ova pitanja, .

Last edited by sasa.ivkovic; 08-09-2005 at 05:28 AM.
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules