|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
...pa procesor ti verovatno jedu ti reverbi koje imas insertovane na svim kanalima, stvarno neznam kakva masina treba da bude da bi gurala 20 reverba i ko zna sta jos...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
nisu reverbi insertovani, oni mi idu na send, na insertima imam eq, kompresore, deesere itd itd..
Al, zadnje što sam radio je da sam snimao vokale; pa kako sam uspio snimit - nije trztalo ništa. Kako se smrzavaju kanali u cubase??! a auditionu znam, ovdje ne mogu nać. Idem sad probat poisključivat inserte pa ću vidit jel radi. ...pogasio inserte, i dalje ne radi glatko. Asio se smanjio do pola (pokazatelj onaj) a npr vokal glavni je "tu" ali ne svira, samo tu i tamo zašušti. Jako. A wave je uredan. Sve pluginove s njega skinuo. Ništa. btw vidim da audio fileovi imaju nekakvu "plavu" okomitu crtu na sebi i ta crta proizvodi "šuš" jako glasno. Čudesno. al, s obzirom da sam to prebacio na externi hdd (projekt), vratio sam ga na c disk i sad kada pogasim inserte na 7-8 kanala, audio latency stavim na preko 2000, onda je ok. I dalje stoji pitanje freez track? kako? Last edited by tomycrosound; 13-08-2010 at 01:11 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
RAM! Vadi ram i kombinuj. Radi samo sa jednim slotom. Moguce je da ti je memorija nekompatibilna (ili riknula)!
Iako je isti proizvodjac, iako su navodno na istoj brzini, iako je sve "identicno". Izvadi i radi samo sa 1 GB i probaj sve moguce kombinacije sa obe karte i svim slotovima (nadam se samo da nisu slotovi ti koji prave problem). Moguce je da imas dvije razlicite mem. karte koje su ti instalirali pa ti rade pizdariju, bez obzira sto su "na oko " iste! Dobro pogledaj. i uporedi ih a bilo bi dobro da imas i kutijice, deklaraciju, iako i one mogu biti iste, sve samo ne kartice. Kod mene, jedna je imala sa obe strane vidljive cipove na samoj stampanoj plocici/karti dok je druga imala cipove samo s jedne. Ko bi rek`o? ![]() www.myspace.com/slikaiprilikamusika Last edited by Ngino; 13-08-2010 at 01:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
hmh, prekjučer kupio 2gb
![]() isčupat ću ja te ramove sad pa da vidim. Prije toga sam imao 3kom i sve bilo ok... btw, dva su ista, a ova dva sasvim različita (izgledom). Postoji li način kako provjerit da li je komp. sve? ...izvadio dva rama, ova dva što jesu 100% ista (2x 2gb) sam ostavio, probao ih najprije u prve zatim u druge slotove i ništa mi se nije promjenilo. (s jednim ne mogu projekt ni otvorit). Dal je tebe samo cubase zezao ili još nešto? http://www.youtube.com/watch?v=qpTP6pleFsQ UŠTIMAM DA RADI, NAPRAVIM BACKUP, PONOVO POKRENEM PROJEKT I OPET ŠUŠTI! Last edited by tomycrosound; 13-08-2010 at 11:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
Pa kad mi se to desavalo, samo sam sa QB imao problema jer ostale apl. nisu trazilie toliko RAMa tako da nije bilo plavog ekrana.
- Probaj vratiti taj stari RAM pa istestiraj. - probaj neki drugi projekat ili kreni neki novi polako ubacujuci VSTove (lici i kao neki VST bug) - jesi siguran da ti Tascam ne radi problem? kad bi mogao probati i neki drugi interface,isto ne bi bilo lose. Sad kad sam vidio klip pomislio sam i na to. U svakom slucaju moras probavati sve opcije da lociras problem ![]() * Freeze ti je gumb/taster koji izgleda kao pahuljica. Obavezno rasterecuj procesor, stjerao si ga dodjavola... Nije to Mac ili bar neki DELL, HP ili sta znam, koji su maks. kompatibilni. Ili RuDAW ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
a kolega "psionic"i je dao nekoliko ispravnih smjernica evo i moja jedna; Quote:
exe file ;"Cubase5.exe" ti je zarazen najvjerovatnije sa virusom W32/Sality.AA ili nekim slicnim. koji napadaju exe file-ove. ti sigurno imas anti virusni i sta sad biva; anti virusni posnjofa tvoj "Cubase5.exe" i onda ti cubase napise ovu poruku koju si ti dobio. ti mozes imati cak i orginalnu verziju.ali si skidao neki program sa onih stranica odkuda se skidaju takvi programi otvorio si bilo koji taj program i zarazio "Cubase5.exe" file.(ali prije ovo prvo) da je virus bio u samom "Cu5.exe" "Cubase5.exe" file je vjerovatno cak i izbrisan sa mjesta gdje bi trebao biti i zato se pojavljuje ta poruka kolega "Proton" za plavi ekran nisam 100 % siguran jer neznam sta pise na njemu ali za "Cubase5.exe" 1000% siguran kod instalacije cubase-a razni fileovi idu na razna mjesta po raznim direktorijima a "Cubase5.exe"zavrsi i u WINDOWS\system32 anti virusni ga ili pojede ili onesposobi i onda cubase radi tako kako radi. to je to. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Junior Member
|
![]()
bog tomi
u tvome slucaju kod zamrzavanja nisu ti krivi ni hardver ni drajveri ni memorija . nego najvjerovatnije "TI" ajdemo redom; cini mi se da si negdje napisao da si stavio 516 mb 516 mb(pa si onda "edit" izbrisao) nije bitno ako jesi to je vjerovatno u "windows virtual postavkama" tomy ti imas "3 gb" memorije otidi i ugasi "Custom size"sta ce ti 516 mb (system-advanced-performance-settings--advanced-virtual memory-change) ja ovo pisem za xp, ma slicno je i za 7 virtual memory se koristi kada imas malo memorije(da bi prividno stvorio vise), ali ti to onda ide na racun HDD-a (necemo o tome)ali nije ti u tome problem kod tebe je problem; Quote:
U tome ti je problem. evo ti primjer; sigurno si radio u "midi editoru",tamo si sviruckao pravio preopravljao,dok si "ucio"neki program pritiskao sve zivo i mrtvo sigurno ti se nekada desilo da ti se pojavi vertikalna crta kroz cijelu traku. ili kod Konverzije u drugi format iz midi 0 u 1 ili midi karaoke format onda se to isto zna pojaviti ta crta da bruji ili zuji jedan neugodni ton to ti je to samo sto je ovo u audio formatu sta si ti napravio preopteretio si mogucnosti svoga compa,(memorije i procesora)zadao si mu previse kanala ,efekata boga pitaj sta si ti tamo sve natrpao. i sta se onda desi "zbog drugih stvari" i zbog preopterecenosti proc.. mem.. itd jednostavno pobrkaju se Algoritmi i koje sta drugo u softweru (cubaseu) i njemu dosadi i on prolupa. i u tom audio zapisu ti napravi "PLAVU OKOMITU CRTU" a sta je u njoj brujanje sustanje itd itd. dali je to bug za gospodicu (gospodu) ANITU ili jednostavno nase neznanje rukovnja alatima;ne znam. kako to rijesiti: jednostavno,posto imas vise traka idi sistem eliminacije nadi koje ti trake jedu procesorske resurse. jednu po jednu gasi i gledaj sta ti se desava problem je nastao najvjerovatnije kada si snimao vokal(onda se desio kurslum) pregledaj sve audio trake koje imaju plavu okomitu liniju i ugasi ih ako ti ostale rade kako treba i nema opterecenja onda je to to. rijesavaj te trake kako rjesiti taj problem;(pl..ok lin) ili snimi ponovo te audio dionice ili otidi u Melodyne editor nadi te tonove obrisi ih to je to. isto i neke druge kolege su ti rekle nesta slicno npr "Ngino" "da moras probavati sve opcije da lociras problem" mozda grjesim ali mislim da je ovo moje jer imao sam slican problem kao i vecina kolega na forumu. jer koliko sam ja razumio tebi se to ne desava sa drugim pjesmama nego samo sa tom pjesmom "lociraj problem" i mislim da ces rjesiti to Last edited by kinezkinez; 13-08-2010 at 06:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
TI? A gdje da nađem karticu s tim čipom, gdje sam tra?io gledaju zbunjeno, pojma nemaju...
Ovo 512-512 sam spomenuo jer sam tako postavio virtualnu memoriju. Isključio sam ju kompletno (iako sam dobio upozorenje da to nije najpametnije)... Problem rade samo audio trake. Najvi?e gre?aka ima kada je projekt spremljen na externom hdd. Plava okomita linija u audio trakama ne postoji u melodynu ili u bilo kojem drugom programu; kada audio traku koja u cubaseu ne svira, već samo povremeno za?uti otvorim u npr wavelab, ona radi ok, bez ikakve gre?ke, problem je samo u cubaseu. Reinstalirao cubase, ni?ta se ne popravlja. I da zbrojim sve na kraju: Freeziranjem nekih 10ak audio kanala (kratkih klipova dionica vokala) dobio sam rezultat da je moguće pokrenuti playback. Ukoliko se projekt nalazi na glavnom C disku, 98% radi ok, ako je projekt na eksternom hdd, onda audio trake rade problem, kao da ih ne učita ispravno. Nevezano za ovu temu (OT), ponekad kod običnog sviranja mp3 fileova desi se da zvuk smrzne na sekundu i zatim nastavi gdje je stao. Moguće da bi to rije?io TI FWcontroler? ..al nejasno mi je kako je funkcioniralo sve pola godine s ovim noname bezveze controlerom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]()
Kad sam rekao bug mislio sam na pluginove koji zbilja jesu bagoviti i rade problem, bilo da ti je procesor opterecen 20 ili 80% a takvih ima i upravo tako se ponasaju, licno sam se susretao sa takvim manifestom.
![]() Pa KinezKinez je lako moguce u pravu! Potpuno sam zaboravio na tu mogucnost, podrazumijevajuci valjda da vec imas TI. Ali da, ponasanje je slicno i kad je fw kontroler u pitanju, neki no name i sl. Manje-vise za sve "ozbiljnije" interfejse moras imati Texas Instruments fw kontroler inace ce stekati, bez obzira sto ti je radio neko vrijeme bez problema. Da se ispravim, kontroler sa TI chipsetom, a ima vise proizvodjaca. Uglavnom gledaj kartice preko 25,30 eura. Ima ih razlicitih ali provalices koje su kvalitetnije a samim tim i omaska je svedena na minimum. Pretrazi malo po forumu, bilo je vec price o TI fw. Ja sam nasao na ebay-u ono sto mi je trebalo, Prvo sam narucio neku jeftiniju varijantu, neki kao njemacki kontroler(kartica) sa TI chipsetom,nesto oko 10-20$, samo da istestiram i dostavu a rekoh mozda i upali, ali nije mi ni ona radila pos`o. Tako da sam nasao AVID fw kontroler za M-audio interfejs na kojem radim(AVID kompanija izmedju ostalog drzi M-audio), tako da sam kapirao ako to ne bude radilo onda jbg. Radi besprijekorno, nesto oko 70$. Stigla u razumnom roku,za nekih 20 dana, desi se i prije a dotad sam slusao winamp. ![]() E sad ti najbolje malo istrazi po forumima od ljudi koji vec koriste sa tascam-om pa vidi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Member
|
![]()
Evo i mene sa sličnim problemom...
Otkad sam instalirao novu zuvčnu ( M-audio profire 2626), jako često se dogodi da izbaci BSOD i napi?e da neki .sys file radi problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FRUITY LOOPS PROBLEM HITNO!!!! | walsh | Audio Software | 12 | 21-07-2010 05:32 AM |
HITNO, problem na muzickoj | Nemania | Computer Hardware | 3 | 07-04-2010 08:40 AM |
Cubase problemcic, hitno | OFF | Audio Software | 4 | 03-03-2010 04:12 PM |
Problem sa Motifom - Hitno! | balthazaar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 24-02-2010 04:38 PM |
HITNO: Cubase 5 & UAD 2 | Komplex | Audio Software | 3 | 03-10-2009 04:12 PM |