|
|||||||
| Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Tomo, slušaj muziku, analiziraj pesme, aranžmane i zvuk, razmišljaj o tome šta si čuo. I ne veruj NIKOME ko ti savetuje kako da dobiješ rezultate iz primera koje si naveo pošto NIKO od članova foruma nema nikakve veze ni sa jednom od navedenih pesama. A vala ni Queen ni Billy Idol nisu koristili forume da bi naučili kako se dobija taj zvuk... pravili su nešto što su ONI hteli i što su njihovi tadašnji snimatelji i producenti umeli (u to vreme). Imaš glavu - just use it ![]() Pozdrav, Vasa P.S. (edit posle Tomovog poslednjeg posta): i Bitlsi i Nirvana su koristili ono šta im je tog trenutka bilo na raspolaganju. Često na čudan način (pogotovo Bitlsi). I uglavnom je tu ključ tih magičnih tonskih zapisa. A 21. je vek, jel, da?
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 11-08-2010 at 05:06 PM. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |||||||
|
Member
|
Quote:
okej, glazbena povijest je enigma. ![]() a, ja imam losu karmu, samo zato mi ne valja ovo danas. ![]() Quote:
Quote:
mozda su svi isti ostali nego su se mediokritet i standard promjenili. Quote:
nego zbilja se ne moze reci da svaka sprava za snimanje ce drugacije snimiti tu "energiju" bubnjanja. Quote:
Quote:
Quote:
imam jedan primjer da snimka cini bubnjara koliko bubnjar cini snimku. |
|||||||
|
|
|
|
|
#3 |
|
banned
|
Prijavi se ovde i okaci ga
http://soundcloud.com/ ili jos bolje, iskoristi servis koji je napravio clan foruma Brka: http://roomski.firmolovac.com/
Last edited by kejkz; 12-08-2010 at 10:51 AM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Tomo, razumem o cemu pricas. Meni to lici na gustinu snimka, i siguran sam da je to vezano za analogiju. Kako god imali dobre alate u kompjuteru, sve to pada u vodu kada cujes neki miks radjen na "debelom" mikseru. Sto vise kanala, razlika je veca. Jednostavno, meni je zvuk na kompjuteru ostao jednodimenzionalan i supalj, ma sta pokazivali razni analajzeri i rms ovi, a da ne pricam o toplini, gustini i ostalim atributima zvuka. Da se razumemo, ne zelim da pocinjem temu ITB ili ne, tu je vec sve receno na ovom forumu, ali objektivno, kada slusam neke moje stare mikseve sa analognim magnetofonima, analognim stolovima, iako su mnogo losiji od danasnjih koje radim mahom ITB ili sa nekim analogno-digitalnim kombinacijama, cujem tu lepotu i gustinu samog zvuka. Pozdrav!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Member
|
Quote:
mislim, nije samo gustina, gustoca, kako god, jos puno stvari ali krenuo sam sa tim dobosom posto bih napravio opet topic o analogija vs digitalija, ITB vs OTB, prije je bilo bolje, sad je ovako, pa nije pa je......pa u nedogled... i probao sam isto gledat ekvilajzerske slike snimke, ma to je sve do vrha napumpano, a opet toga svega iz zvucnika ne izlazi u dubini i sirini koliko u samoj glasnoci. izgleda mi sve ovo kao neka science fiction zavjera!!! MilTon-e, imate vi iskustva sa svom tom opremom, mozete me usmjeriti koji cirka lanac bi bio usnimavanja i procesiranja da se dobije na toj masnoci, gustoci, debljini, sutu, impactu, kako god to sve nazvali? nadam se da se razumijemo. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Quote:
i tocno sto kazes, to je to: punch koji dobijem na analogiji (najvise u bas podrucju) i tranzijenti u srednjima. bi se moglo to dobiti record-anjem kroz dobre preampove, analogne kompresore i EQ-ove, sve HI-class pa u konverter, na kompu bi imali sve kanale te onda van u pro mixetu kao suming, a mozda i ponovno EQaliziranje i pumpanje preampa? svaki kanal posebno naravno.ili je vise manje stvar finishirana kada udje u AD converter?super mi je kad se izgubi transparentnost, to stvara odredjenu mistiku izvodjaca i pjesme, a jos sto mi fali je tocno sto ste naveli, gore boldano. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
hvala, kejkz!
nasao sam stranicu na kojoj sam skinuo file pa najbolje da vam dam taj link pa da znate tocno o cemu se radi. naime, prvobitna namjena snimke je pokazati kako sa 2 do 3 mikrofona se moze napraviti sasvim solidan sound, sto je upravo pokazatelj onoga sto ste mi i govorili, da nije bitno imati iljadu mikrofona i iljadu i jednu spravu uz to sve. ALI 2. i 4. bubanj (snimka se sastoji od 4 razlicita snimanja) mi je to TO! znam i da je to sto mi je dobro glasnije i koliko sam skuzio ima tu nekog outboarda+konzola ali bilo gdje da gledam danas mi zvuci bubanj kao 1. i 3. primjer, vise, manje. mogu se i oni jos napucat, pojacat, i to dosta i da li me shvacate sada barem malo? link za video: http://ronansrecordingshow.com/2009/...or-two-inputs/ link za wav: http://ronansrecordingshow.com/wp-co...m-examples.wav |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|