|
|||||||
| Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |||
|
Banned
|
Quote:
2. Mikrofoni i preampi imaju svoje dobre i lose strane. Ovo o cemu sam pricao najbolje radi na maksimu snage. A kad je signal preglasan, ne moze se tako snimati. Mora drugacije. Quote:
Radi uredjaj, ali ne radi sam. On samo prenosi/belezi izvor zvuka. Ako se bubnjaru ne svira, snimak NE ZVUCI. Po meni je poenta produkcije uhvatiti/zabeleziti momenat koji je najizrazajni. Od 10 deonica jedna "ima nesto", ostale nemaju. Ako nije snimljeno interesantno izvodjenje, snimak "nema muda", nije dinamican, ne valja... Zavisi od dana, raspolozenja... Quote:
Ja imam originalan snimak Deep Purple, bubanj je 6 kanala, snimljen ocajno, ali odsviran, ubija, razvaljuje... Nema overheda, rooma i gomile mikrofona, a zvuciiii.... ![]() Imam i originalne trekove od Boemske rapsodije (24 kanala). To zvuci isto tako, nista specijalno nije radjeno, nema "lejera na dobosu", nema "48 kanala", ni mnogo cega drugog od legendi o produkciji grupe Queen. Last edited by google; 11-08-2010 at 05:19 PM. |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
. Mislim, da ne me?amo babe i ?abe. Inače - radili su oni sva?ta (od pesme do pesme), ali to nije bitno za ovu diskusiju.Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
Te pesme sto ste spominjali, nemam, ali se na osnovu ove moze ponesto reci, jer su isti ljudi u pitanju.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
MAO
|
Jes vala. A bubnjar ume itekako da bije, slušao i gledao uživo. Ni ostatak benda ne zaostaje. Tako da je ipak do epohe i standarda a ne do, odličnog, benda
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Quote:
svirao covjek koji je primarno producent, nije bubnjar, svira nikako. plus, bubnjar mi bio i na metallici i rammsteinu, lars-u se zalete frlje na prijelazima, rammsteinov drummer gazi. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
|
|
|