Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2010, 05:46 PM   #1
enter
Junior Member

Default Preamp za brauner

Treba mi savjet za pretpojhacalo brauner phantom c. trazim da se ne zabunite hi-class preamp koji odlicno radi sa ovim micom. radi se o rap glazbi. dali da idem na ssl(zbog eq) ili germanium, sony, uad?

molim samo one koji su isprobali navedenu kombinaciju sa ovim mikrofonom da odgovaraju.( shot javi se znam da ti jesi) koji preamp koristis za braunera!?

hvala
enter is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2010, 05:49 PM   #2
enter
Junior Member

Default Re: Preamp za brauner

dali da idem na tube il solid. stigo brauner neki dan i na gold miku mi se cini da ima dosta low-a i zatvoren je(ima neku svoju boju) dali onda bolje imak neki clean preamp?
Old 09-08-2010, 06:53 PM   #3
google
Banned

Transparentan preamp je uvek dobro resenje, po mom misljenju.

Nisam probao taj mic. ali sam ga cuo na ssl alfa, nije mi se svidelo. Zatvoreno i bez detalja. Dosta basa koji nisam uspeo upotrebiti.
google is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2010, 09:17 PM   #4
enter
Junior Member

znaci definitivno nesto kao sony, grace, millenia, ssl. koji je po vasem misljenju naj-transparentniji od ovih nabrojanih? imate kakvih iskustva?
Old 09-08-2010, 09:30 PM   #5
DzoniPFC
Pro Member

Neve 1073 DPA
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2010, 10:05 PM   #6
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Probao sam taj mikrofon sa raznim preampovima, a najvise mi se dopao sa Avedis Audio MA5. Fino radi i na Presonus ADL 600. Mozda i neki Great River dobro uradi posao.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 02:02 PM   #7
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ja imam Phantom AE, to je u biti isti mic samo drugo pakovanje. Puno sam ga vozio na UA 2-610 i to mi je sad pocelo ici na nerve. Nekako sam se zasitio lampaskih preampa, posebno na rap vokalima. Solid state bi ti bio moj izbor za rap, a sad sto da uzmes - pojma nemam! Sa svim ovim koje si naveo ne mozes pogrijesiti. Sve to radi super. Ja ga gonim preko rackiranog Studerovog 902 channel stripa i on mi izvlaci brdo midla i super je jasan.
Lozi me jako onaj Goldenov Pre-73, to mislim da je super preamp.
Ma sto god uzmes neces pogrijesiti.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 09:07 AM   #8
David11
Junior Member

dobro a zanima me taj neve. kakav je to preamp. cuo sam da je jak u midle ujedno detaljan.
David11 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 01:08 PM   #9
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ja ga nisam imao prilike probati, ali po netu ga hvale da je u odnosu na to koliko kosta stvarno dobar. A ima i fora da se neke komponente mogu u njemu promijeniti i onda stvarno dostigne zvuk kakav bi trebao imati neve 1073.
Samo se nemoj hvatati na to sto je u imenu ++neve++. Svi bi se sad hvalili da zvuce kao neve. Fuckas to. Bitno je da je dobar preamp. A ovo izgleda da stvarno jeste.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 05:00 PM   #10
David11
Junior Member

a ssl alpha. kao navodno se mnogo rapa nasnimilo kroz ssl. jer ko to probo.
David11 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules