|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
recimo da imamo neki cist preamp kao npr. Millenia, zanima me koji od ova dva mic-a bolje radi... gotovo bi u 90% slucajeva bio koriscen za vokale...
ili ... da mi sami predlozite neki mic do 1500e (bez svadjanja molim), tube ako je moguce koji ce odlicno da se nadopunjuje sa u87 interesuje me i koja im je cena ovde, za Rodu i Brauner... takodje, mozda i ne bi isli na tako skupu varijantu ukoliko bi npr. Rode K2 mogla da zavrsi posao.. sta znam.. cekam oggy-ja da se javi za rodu ![]() poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Eh, taman sam se zaleteo da preporucim Soundelux U195, ali je on slican U87-ici... Mislim da bi se Brauner jako lepo slagao sa 87... a i mnogo je jeftiniji... za Rode ne znam... trenutno ima akcija gde se prodaje Phantom C (limited anniversary edition) sa sve shockmountom, kablom i sertifikatom koji je potpisao Dirk Brauner licno
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I jedan i drugi imaju svoje dobre strane ....... mozda za klijentelu bolje kupiti rodu ( po sistemu .... Zeljko Joksimovic ga ima ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Nisam probao rode classic II ali imam Brauner valvet u kombinaciji sa avalon 737sp i Brauner daje jako ljep cist i transparentan vokal ali nema "mast" kao sto ima sony 800g.Mozda je rode clasic blizi tome ali kazem nisam probao.Ako Joksomovic ima classic II onda ,sto se tice novog albuma bitno se razlikuju Brauner valvet i rode clasicII.
Phantom C nije tube mikrofon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Necu nista da ti pricam. Rekao sam ti odavno da dodjes, isprobas, pa sam doneses sud.
Brauner nisam imao prilike da slusam, ali sto rece covek, Fantom c nije tube. Tek velvet, a on bas nije tako jako jeftin. Trebao bi svakako da probas i K2 jer je razlika u ceni skoro x3, a sumnjam da je ekvivalentna razlici u zvuku (ko ti govori o racionalnosti... ![]()
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam prije mjesec dana prvi put radio s Brauner Phantomom (AE model, to je taj Anniversary Edition modela C koji je crni i napravljen u maloj seriji). Prvi put u zivotu me zvuk jednog mikrofona totalno nokautirao! To je najbolje sto sam cuo. Radio sam i s Braunerom VM1 ali Phantom mi je bolji (iako je trostruko jeftiniji). Ne znam, mozda se dogodila super soba i dobar preamp (Focusrite Red7, bomba!), ali mislim da je vecinom stvar u mikrofonu. Brauner Phantom. Sljedeca stvar koju MORAM kupiti!!
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
da odem malo van teme
@shot kako ti se cini Red 7 ? jesi ga probao sa jos nekim mic-om ? hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Red7 je sjajan!
Ispocetka mi nije legao do kraja. Ustvari, nisam se s njim puno igrao jer sam imao na raspolaganju jedan drugi preamp (tubetech mp-1a) koji mi je bio genijalan. Tako sam zanemario Red7. Ono sto me odbilo od Red7 je sto su mu potenciometri toliko skliski, toliko se lako vrte, da sam u par situacija premjestajuci papire po stolu potegnuo s blokom papira i okrenuo neki potenciometar. To bi me totalno raspizdilo! Tek sam se kasnije krenuo malo igrat s njim jer mi je trebao kompresor pri snimanju, i onda sam skuzio da je to presjajan preamp. Ima sjajnu definiciju zvuka! S njim sam radio s Brauner VM1 i Phantom AE mikrofonima, zatim s AKG C12 i s Neumann USM69I (od njega samo jedan kanal!). Imao sam tu priliku da radim s odlicnim mikrofonima tako da mi je sad tesko procijeniti sto je od kvalitete bilo do mikrofona, a sto do preampa. Ta kombinacija Red7+Phantom AE mi je bila apsolutno najbolja, ali radilo se o jednom drugom studiju di sam to probao pa ostavljam onih 10% da je i do akustike sobe di se snimalo. Na Red7 jedino nisam nikad probao deesser. To mi nije zatrebalo pa ne znam kakav je. Kompresor mu je okej. Zvuci jako transparentno. Moze stisnut signal do besvijesti. Nije da me oborio s nogu, ali jako je dobar. Nisam ga gnjecio previse, s njim sam samo rezao eventualne peakove u usnimavanju, tako da ga nisam bas ispitao detaljno. Ma uglavnom, Red7 je sjajna sprava. Ko si to moze priustiti nek ga kupi. Stvarno je raketa!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
brauner phantom ae n/s | filip | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 01-02-2007 11:33 PM |
Brauner Phantom | kVu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 04-03-2005 07:59 PM |