Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-07-2010, 07:28 AM   #1
frkatonac
Junior Member

Default Preamp

Ekipa mo?e prijedlog za niskobud?etni preamp koji bi odradio posao. Vidom da su često predlagani Presonus TubePre i M-audio DMP3, pa ako mo?e osvrt na ova dva ili jo? neki...
frkatonac is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 11:22 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Preamp

Nemas tu puno osvrtanja shefe. Imas para koliko imas i sta sad mlacenje prazne slame da ti se prica da je jedno bolje od drugog i obrnuto kad je to sve nje-sra...

Imas taj Presonus,M-audio, ART, SM-pro... Eto, a da nije behringer...

Bolje cuvaj kintu pa ulozi u neku kartu sa boljim preampom ili bolji mikrofon...! Ovako krpiti nje-sra kartu i nje-sra mikrofon sa nje-sra preampom...
Nje-sra...

Iskreno...

Pozdrav.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 03:17 PM   #3
OgnjanMilosevic
Junior Member

Uz dužno poštovanje Bockie, ne može svako da priušti Neve, a i kod jeftinijih sprava postoje razlike, pre svega u funkcionalnosti...

Moj savet ti je recimo Focusrite Saffire Pro 24 interface sa 2 solidna preampa, solidnim konverterima, vrlo solidnim softverom i sve to za manje od 300 eura... Ako već imaš neku karticu, prodaš je, dodaš malo - uzmeš ovo i rešio si posao...

http://www.thomann.de/gb/focusrite_saffire_pro_24.htm

http://www.focusrite.com/products/sa...affire_pro_24/
OgnjanMilosevic is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 04:17 PM   #4
frkatonac
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Nemas tu puno osvrtanja shefe. Imas para koliko imas i sta sad mlacenje prazne slame da ti se prica da je jedno bolje od drugog i obrnuto kad je to sve nje-sra...

Imas taj Presonus,M-audio, ART, SM-pro... Eto, a da nije behringer...

Bolje cuvaj kintu pa ulozi u neku kartu sa boljim preampom ili bolji mikrofon...! Ovako krpiti nje-sra kartu i nje-sra mikrofon sa nje-sra preampom...
Nje-sra...

Iskreno...

Pozdrav.
Ma kuzim ja sto govoris, to jeste tako, ipak mislim da se moze napraviti mala razlika sa necim takvim, jer nema se...
frkatonac is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 04:40 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by OgnjanMilosevic View Post
Uz du?no po?tovanje Bockie, ne mo?e svako da priu?ti Neve, a i kod jeftinijih sprava postoje razlike, pre svega u funkcionalnosti...

Moj savet ti je recimo Focusrite Saffire Pro 24 interface sa 2 solidna preampa, solidnim konverterima, vrlo solidnim softverom i sve to za manje od 300 eura... Ako već ima? neku karticu, proda? je, doda? malo - uzme? ovo i re?io si posao...
Naravno, ne kazem, ali ipak sam lepo rekao coveku da pristedi pare, pa lepo kupi nesto ...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2010, 04:58 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

od cega da zaradi pare ako nema cime da snima?.... ja mislim da se malo previse tripuje oko toga... lepo je imati dobar preamp, ali za neki pocetak, moze i iz mackie mixera ili neke sprave od 100e..... ako je pesma dobra, los preamp je nece upropastiti.... naravno nista od ozbiljne produkcije (ali tu je preamp samo jedna od stavki).....
jedini savet koji smem da dam - NIKAKO LAMPASHKI PREAMP u jeftinoj varijanti

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules