|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Koristim Mackie Onyx 1640.
U sustini sam (na opste zaprepascenje) vise puta radio live iz Nuenda, nego sa njega (posto mixer ima firewire kartu). Dakle ozvucim bend,pocnem da snimam, na tonskoj trazim par taktova tiho i par taktova glasno i posaljem ih na pivo. Zatim narednih 30-40 minuta ili duze ako imam vremena, pravim sound. Kada se vrate i zasviraju, zvuci "ko sa CD-a"... ehehe... Moras imati na umu da kompleksniji efekti koji zauzimaju gomilu snage mogu da izazovu vecu latenciju,sto nije dobro, a ako koristis bazicne efekte (eq,dilej,gejt,integralne reverbe,kompresore i ostalo) ,nije neki veliki problem jer je live i to radi sasvim korektno. Drugo je kad neko u rek nasadi skupe sprave, ali ovo standardno (od rek sprava) sto ljudi koriste, mirne savesti ce odratiti bazicni VST-ovi, ako ne i lepse... Latencija uvek postoji, i kod mene ide i do milisekund (bar tako nintendo pokazuje) i to nije nikakav problem, u krajnjem probas efekat,pa vidis koliko kasni... Nikad niko nije skontao toliku latenciju do sada na svirkama... Cak mi se odlicno pokazao Waves-ov channel strip, nema kasnjenja,mozes ih staviti nekoliko i sve lepo radi. E sad, mozda, reci ce drugi, to nije pouzdano ,kompjuter i to tra,la,la,... Moguce, ali ja svakako drzim u stand by-ju namestene reglere,pa i ako kojim slucajem negde nesto stane, iskljucim komp i radim analogno,bez prekida dok ne resim problem, mada nikad mi se to nije desilo. Imam odlicnu masinu sa Gigabyte plocom i to je veoma stabilno, nisam do sada uspeo da srusim XP, da zaledi i jednostavno blokira i slicno. Radi.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 16-07-2010 at 03:27 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Live | OFF | Dejan Vučković | 13 | 02-02-2010 05:32 PM |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live... | sasa.ivkovic | Predlozi i sugestije | 15 | 01-11-2006 11:21 PM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |
POD XT Live | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-03-2005 03:14 AM |