Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-07-2010, 02:51 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: VST live

Koristim Mackie Onyx 1640.
U sustini sam (na opste zaprepascenje) vise puta radio live iz Nuenda, nego sa njega (posto mixer ima firewire kartu). Dakle ozvucim bend,pocnem da snimam, na tonskoj trazim par taktova tiho i par taktova glasno i posaljem ih na pivo. Zatim narednih 30-40 minuta ili duze ako imam vremena, pravim sound. Kada se vrate i zasviraju, zvuci "ko sa CD-a"... ehehe...
Moras imati na umu da kompleksniji efekti koji zauzimaju gomilu snage mogu da izazovu vecu latenciju,sto nije dobro, a ako koristis bazicne efekte (eq,dilej,gejt,integralne reverbe,kompresore i ostalo) ,nije neki veliki problem jer je live i to radi sasvim korektno. Drugo je kad neko u rek nasadi skupe sprave, ali ovo standardno (od rek sprava) sto ljudi koriste, mirne savesti ce odratiti bazicni VST-ovi, ako ne i lepse... Latencija uvek postoji, i kod mene ide i do milisekund (bar tako nintendo pokazuje) i to nije nikakav problem, u krajnjem probas efekat,pa vidis koliko kasni... Nikad niko nije skontao toliku latenciju do sada na svirkama...
Cak mi se odlicno pokazao Waves-ov channel strip, nema kasnjenja,mozes ih staviti nekoliko i sve lepo radi.
E sad, mozda, reci ce drugi, to nije pouzdano ,kompjuter i to tra,la,la,...
Moguce, ali ja svakako drzim u stand by-ju namestene reglere,pa i ako kojim slucajem negde nesto stane, iskljucim komp i radim analogno,bez prekida dok ne resim problem, mada nikad mi se to nije desilo. Imam odlicnu masinu sa Gigabyte plocom i to je veoma stabilno, nisam do sada uspeo da srusim XP, da zaledi i jednostavno blokira i slicno. Radi.

Last edited by Bockie; 16-07-2010 at 03:27 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules