Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-07-2010, 10:37 AM   #1
pepsi07
Junior Member

Default E-MU 0202 USB , vec sam lud....

Jucer mi je stigla nova E-MU 0202 USB zvucna kartica, i prvo skuzim da mi nedostaje instalacijski cd unutra kad sam otvorio paket. Reko ok, nema veze sigurno ima na e-mu sajtu driveri za download. Odem tamo skinem drivere, instaliram uz dosta poteskoca (kao da se cijeli komp smrzava kod instalacije), i sve je ok zasad.

Control panel od EMU 0202 uredno prepoznaje karticu, ja u windowsima XP postavljam karticu kao glavnu, i nakon restarta u biosu disejblam onboart zvucnu. E sad problem je u tome, ?to svaki put kad ja restartam komp emu 0202 ne moze biti detektiran od svog control panela. Sad tu dolazi ono sto me zbunjuje, a to je onaj knob za headphone kojim se ujedno i pali i gasi uređaj (kolko sam ja skuzio). Ne znam koja je njegova funkcija sto se tice paljenja i ga?enja uređaja, tj kada ga koristiti.

Imam osjecaj da se nakon restarta windowsa sve poremeti sa usb driverima ove zvucne, ali nisam siguran u cemu je problem. WinXP na kojima trenutno radim, su fri?ko instalirani prije 5 dana, tako da nisam siguran da je u njima problema.

MOLIM vas ljudi(pogotovo vlasnici ove serije EMU-a) da mi ka?ete ?to da napravim, kako bi nakon svakog paljenja računala kartica bila odmah prepoznata, jer zasad mi se to cini nemoguca misija.

Ispričavam se na dugom postu

Hvala
pepsi07 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2010, 01:26 PM   #2
Matoree
Member

Default Re: E-MU 0202 USB , vec sam lud....

Hmm i meni prijavi gresku patchmix (emu1212m) tokom paljenja da nemam ni jedan emu hardware instaliran, ali samo kliknem ok i sve sljaka bez problema.. Jel mozes da koristis karticu normalno ?
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2010, 01:29 PM   #3
pepsi07
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
Hmm i meni prijavi gresku patchmix (emu1212m) tokom paljenja da nemam ni jedan emu hardware instaliran, ali samo kliknem ok i sve sljaka bez problema.. Jel mozes da koristis karticu normalno ?
nisam je uopce mogao do maloprije koristiti do nisam slucajno otkrio nesto...
upalim komp i control panel od kartice javi da nije nasao niti jedan uređaj, nakon toga ja 2 puta upalim i ugasim (malo brze) karticu na knob-u i vidi čuda sad je prepoznaje...

znaci treba je par puta upaliti ugasiti na brzinu u windowsima i onda je sve ok, iako mi se ni to ne svida bas jer bi trebalo sve raditi normalno i bez toga.

sto bi moglo biti uzrok tome ?
Old 08-07-2010, 01:40 PM   #4
Matoree
Member

bolje brze probaj kod nekog drugog to, pa salji na popravku ako se isto desava

e: jesi probao da menjas usb portove ?
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 03:55 PM   #5
pepsi07
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
bolje brze probaj kod nekog drugog to, pa salji na popravku ako se isto desava

e: jesi probao da menjas usb portove ?
Vracam karticu nazad u trgovinu, uredaj se jednostavno ne zeli bootati normalno.
A koliko sam uspio pronaci ne netu, ista stvar se desava vec odavno mnogim korisnicima, a nekog pametnog rjesenja zasad nema. U zamjenu sam uzeo M-Audio Fast Track Pro, pa cemo vidjeti kako ona radi. Nadam se da nece biti problema sa driverima.
Old 09-07-2010, 03:56 PM   #6
pepsi07
Junior Member

.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules