Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2010, 11:11 AM   #1
File
Senior Member

Default omnisphere na win 7?

Da li da se trudim uopce instalirat ili to na 7-ici nece raditi....za sad mi se cini kao da nece... ....Jo? jedna stvar...Na win 7 uz nuendo ne zeli raditi winamp...iako nekad i hoce...Za sada sam zadovoljan sa stabilno?ću sedmice...a i liquid mix me vi?e ne muci...ali postoje ti neki nedostatci koji me tjraju da se mo?da vratim na xp....
File is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 12:58 PM   #2
OgnjanMilosevic
Junior Member

Default Re: omnisphere na win 7?

Omnisphere radi savršeno na sedmici. Ja ga koristim u Windows-u 7 64bit sa Nuendom 4 bez ikakvih problema, zapravo apsolutno svi programi koji su mi radili u Windows-u XP rade i u sedmici bez problema... a što se tiče Nuenda + Winamp, to ti verovatno neće raditi istovremeno, jer Nuendo zgrabi audio driver... ako imaš multiclient karticu, možeš skinuti ASIO output plug-in za Winamp i dodeliti mu drugi izlaz... tako će raditi paralelno sa Nuendom...
OgnjanMilosevic is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 02:59 PM   #3
File
Senior Member

super hvala...u biti....ja sam krenuo sa instalacijom omnisphera i na prvom cd-u mi je rekao da nece biti kompatibilan sa sustavom(win 7 * 64bit, nuendo 4)...nastavio sam sa instalacijom na cd-2,cd-3 i onda vi?e nisam imao mjesta pa sam odustao ali nije mi radio...zadnji put kad sam ga instalirao se ne sjecam da sam morao svaki cd pokrenut posebno instalaciju...???
Old 05-07-2010, 07:12 PM   #4
File
Senior Member

evo instalirano i pokrenuto (iako je na pocetku prvog cda rekao da nije u redu na tom sistemu)...ali nema zvuka...on radi prima signal ali ni?ta ne izlazi iz njega??? Pomoc
Old 05-07-2010, 07:31 PM   #5
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Zanimljivo, da omni radi...Ja sam pokusao na sedmici (32-bit)da instaliram i atmosfer kao i trilogy znaci spectrasonic, medjutim, kao sto kolega rece i ja sam dobio samo sliku, a zvuka nigde....a nije ni do drivera, podesavanja i sl...samo mi je izbacivalo da nije pravi serial number iako sam uneo onaj koji je trebalo...
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 10:42 AM   #6
File
Senior Member

ne...nema nikakvog sounda...nema ni pode?avanja...normalno je sve instalirano...on radi ali nema zvuka...???? U P O M O Ć
bilo bi grozno vracati se na XP jer sam sa stabilno?ću win x7 jaako zadovoljan..
Old 06-07-2010, 06:38 PM   #7
File
Senior Member

evo malo citam i dosta njih govori da je to zbog nepotpune instalacije...a moja instalacija cak i je na neki nacin nepotpuna...iako ne vjerujem jer sve je glatko pro?lo (osim samog pocetka,ali ja mislim da je to ona win7 fora ?to te upozorava na sve ?ivo i ne?ivo) osim nekakog updejta na kraju...ne vjerujem da mi zbog nedostatka updejta ne radi, a mo?da je i to
Old 06-07-2010, 11:52 PM   #8
File
Senior Member

evo sve sam instalirao glatko ali i dalje ne radi....dali je moguce da nema sounda jer je STEAM folder na drugoj particiji od omnisphera????
Old 07-07-2010, 08:47 PM   #9
File
Senior Member

kad sam ga išao unintalirati, skužio sam da ga uopce nema u sistemu nigdje ga nema...a pojavljuje se slika i prima midi...ocito da mora bit instaliran na istom drajvu...pa evo proširujem particiju, pa cemo vidjeti......
komentar????
Old 07-07-2010, 11:42 PM   #10
File
Senior Member

uspjeeeeh....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules