Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   omnisphere na win 7? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34444)

File 05-07-2010 11:11 AM

omnisphere na win 7?

Da li da se trudim uopce instalirat ili to na 7-ici nece raditi....za sad mi se cini kao da nece... :-( ....Jo? jedna stvar...Na win 7 uz nuendo ne zeli raditi winamp...iako nekad i hoce...Za sada sam zadovoljan sa stabilno?ću sedmice...a i liquid mix me vi?e ne muci...ali postoje ti neki nedostatci koji me tjraju da se mo?da vratim na xp....

OgnjanMilosevic 05-07-2010 12:58 PM

Re: omnisphere na win 7?

Omnisphere radi savršeno na sedmici. Ja ga koristim u Windows-u 7 64bit sa Nuendom 4 bez ikakvih problema, zapravo apsolutno svi programi koji su mi radili u Windows-u XP rade i u sedmici bez problema... a što se tiče Nuenda + Winamp, to ti verovatno neće raditi istovremeno, jer Nuendo zgrabi audio driver... ako imaš multiclient karticu, možeš skinuti ASIO output plug-in za Winamp i dodeliti mu drugi izlaz... tako će raditi paralelno sa Nuendom...

File 05-07-2010 02:59 PM

super hvala...u biti....ja sam krenuo sa instalacijom omnisphera i na prvom cd-u mi je rekao da nece biti kompatibilan sa sustavom(win 7 * 64bit, nuendo 4)...nastavio sam sa instalacijom na cd-2,cd-3 i onda vi?e nisam imao mjesta pa sam odustao ali nije mi radio...zadnji put kad sam ga instalirao se ne sjecam da sam morao svaki cd pokrenut posebno instalaciju...???

File 05-07-2010 07:12 PM

evo instalirano i pokrenuto (iako je na pocetku prvog cda rekao da nije u redu na tom sistemu)...ali nema zvuka...on radi prima signal ali ni?ta ne izlazi iz njega??? Pomoc

Nemania 05-07-2010 07:31 PM

Zanimljivo, da omni radi...Ja sam pokusao na sedmici (32-bit)da instaliram i atmosfer kao i trilogy znaci spectrasonic, medjutim, kao sto kolega rece i ja sam dobio samo sliku, a zvuka nigde....a nije ni do drivera, podesavanja i sl...samo mi je izbacivalo da nije pravi serial number iako sam uneo onaj koji je trebalo...

File 06-07-2010 10:42 AM

ne...nema nikakvog sounda...nema ni pode?avanja...normalno je sve instalirano...on radi ali nema zvuka...???? U P O M O Ć
bilo bi grozno vracati se na XP jer sam sa stabilno?ću win x7 jaako zadovoljan..

File 06-07-2010 06:38 PM

evo malo citam i dosta njih govori da je to zbog nepotpune instalacije...a moja instalacija cak i je na neki nacin nepotpuna...iako ne vjerujem jer sve je glatko pro?lo (osim samog pocetka,ali ja mislim da je to ona win7 fora ?to te upozorava na sve ?ivo i ne?ivo) osim nekakog updejta na kraju...ne vjerujem da mi zbog nedostatka updejta ne radi, a mo?da je i to

File 06-07-2010 11:52 PM

evo sve sam instalirao glatko ali i dalje ne radi....dali je moguce da nema sounda jer je STEAM folder na drugoj particiji od omnisphera????

File 07-07-2010 08:47 PM

kad sam ga išao unintalirati, skužio sam da ga uopce nema u sistemu nigdje ga nema...a pojavljuje se slika i prima midi...ocito da mora bit instaliran na istom drajvu...pa evo proširujem particiju, pa cemo vidjeti......
komentar????

File 07-07-2010 11:42 PM

uspjeeeeh....:grin::D

All times are GMT +1. The time now is 10:54 AM.