|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
MAO
|
nisam te skontao ovo oko slanja sa grupe ili auxa? Ako mi treba grupa kao audio file, ja ga bouncujem (živeo batch export u c5!). A i routing preko karte mi omogućava manje više da sve iz sve šaljem gde mi treba.. mada retko razmišljam u tom pravcu
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Postavio sam gore, evo opet...
Routing: http://www.youtube.com/watch?v=WG8QT2g5CTA Editing: http://www.youtube.com/watch?v=3K4pZYWyecE U samom tutorijalu postoji jos nekoliko genijalnih ideja kako koristiti sve ove mogucnosti, generalno nema ogranicenja za experimentisanje, pitanje je samo ideja i maste... Last edited by kravadinka; 13-06-2010 at 04:07 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Arthur-e aj mi reci kako to da uradim ili me usmeri u pravom pravcu znaci fixiranje trake I muzike radi ubrzavanja ili usporavanje projekta?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
MAO
|
prvo napiši na koje trake misliš, da li na audio ili na midi. onda lepo proveri na tim trakama da li su u musical ili linear modu, tojest koji ti simbol stoji, notica ili satić.. čačkaj malo i sve će ti se kasti samo.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Sad se PT ovde mesa, ali ima li neke razlike pt8 od 7.3-4 osim u broju kanala-buseva i vizuelnog momenta? Ja ga nesto bio stavio, pa vratio 7.3... 'bem li ga...
|
|
|
#6 |
|
Pro Member
|
Potpuni zaokret kad je MIDI u pitanju, implementirali su funkcije ranije vidjane u Logic-u i Cubase u vec postojece, kao sto je Smart Tool i Edit In Place, tako da je sada MIDI programing lak, brz i logican, ne samo u odnosu na to kakav je nekada bio, vec uopste. Skoro potpuno odsustvo desnog klika skracuje vreme potrebno da se odradi skoro sve u MIDI Edit, kao i druge prednosti koje su vec postojale.
Pro Tools Creative Collection sa kojim dolaze AIR pluginovi i instrumenti, AIR je nekadasnji Wizoo, kupljen od strane AVID-a, samo su nastavili sa dobrim radom tako da sa osmicom dolazi Mini Grand, Structure Free, Expand2, Boom i DB33, prvoklasni instrumenti, postoji na sajtu video kako je sniman Avatar, sva muzika (osim orkestarskog dela naravno) je iz Creative Collection, sve Expand2 i Structure. Mnogo bolje snalazenje samog programa sa virtualnim instrumentima, sto je ranije bilo pitanje, neki su radili lepo, neki ne, generalno sada je sve na nivou jednog Cubase-a i Logic-a, plus interni instrumenti za koje AVID kaze da ce biti buduci cilj, da PT bude sam sebi dovoljan, toliko ce instrumenata izbacivati i toliko ce biti kvalitetni, a pravice se tako da budu maximalno kompatibilni i da obezbede bug-free workflow. Audio recording i procesing sam po sebi nije pretrpeo neke izmene, vec je bio odlican. Sa osmicom imas konacno mogucnost da napravis kompetan proizvod. Imao si i ranije, ali svi koji su prelazili sa drugih platformi su nailazili na probleme zbog MIDI editinga, jer je nacin bio potpuno razlicit, ali su ljudi jos sa sesticom radili sve u PT bez problema. Sada kad su na sve ranije prednosti (i mane) dodali neke detalje iz Logic-a i Cubase-a mozes komotno raditi ceo projekat u PT, pocevsi sa MIDI, pa onda sa snimanjem i mixanjem, koji i nisu bili problem nikada. Ja sam vec godinu dana samo u PT, to je ono sto sam cekao, bilo da sam na HD, ili LE, Windows, ili Mac, potpuno sam kompatibilan, tu su svi pluginovi koji su mi potrebni, routing i editing koji mi se svidja. ako te jos nesto interesuje prebaci ovo u novu temu, da ne trujemo ovu... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Thanks! Nista vise, meni u osnovi midi treba reeeetko do nikad, tako da mi je sve ostalo jasno.
Thanks jos jednom!
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|