|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Drustvo, imam nedoumicu oko kupovine novih monitora i konkretno se dvoumim izmedju ovih modela iz naslova..
Dve godine radim na KRK RP6 i sada bih da kupim nesto ozbiljnije za produkciju elektronske muzike (Club House, Progressive...) i nisam pametan sta je bolje od ove dve varijante, pa trazim malo sugestije od strane iskusnih... Dakle treba mi sto referentniji monitor koji ce "iskreno" da mi prenese trake u klubove i na "big hall" party-je.. ![]() Last edited by meex; 11-06-2010 at 12:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superoperater
|
![]()
Ja volim zvuk geneleka, ali plasim se da sa 8030 neces bas biti zadovoljan basom jer je ipak premali da savlada bilo sta do oko 60-80hz... 8040 je minimum ispod koga ne bih isao...
Za adame ne znam, nisam ih nikad cuo, trebalo bi da su dobro definisani u visokima (kao i genelec), a opet malo su veci...
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
8030 je apsolutno dovoljno velik da savlada te frekvencije. Ne znam za a7x, znam da su a7 stari bili ok, lepo definisani, al nisam siguran koliko bi legli na te žanrove koje pominješ. 8030 mi deluju kao sigurica, još od kad je kolega Gramophonedzie na 8020 počeo da razvaljuje klubove sa svojim mixevima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
Razmisli o francuzima, focal cms 65 ..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
i ovo mi se čini previše smirenim za house
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Cast Genelecu, ali A7x je vrlo ozbiljan monitor, imao sam prilike da ga skoro slusam,doduse u akusticki uneredjenom prostoru
![]() Genelec je svakako sjajan proizvodjac, ali i ja mislim da bi ti trebao neki jaci model,ili sub, sto bi onda znacajno uticalo na budzet...! Za osamsto pedes' - deve'sto evra za par, A7x odvaljuje! Poz'
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
A sta je sa onim aktivnim KRcima, 8ice, oko iljadak za par, meni to deluje kao jos bolja kupovina
edit: http://www4.justmusic.de/krk-vxt-8-3...bbd120f9fbed00
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Razmisljao sam o Focal-ima, ali o seriji cms 50, ove 65-ice prevazilaze budzet..Pustao mi je prodavac u Becu cms50, i garantovao da rade bolje od 8030, a u istom cenovnom rangu su..
@ Arthur: To mi je i Marko rekao,genelec 8030 i nema greske, ... @Off: I Ovi KRK-ovi izlaze van granica budzeta, mozda eventualno vxt6 ali nisam nesto zagrejan da predjem sa Rokit serije na VXT... ![]() Ono sto mene malo odvlaci ka Adamu je podatak da su novi, tek izasli, pretpostavljam da je malo unapredjena tehnologija u odnosu na genelec seriju 8000 koja je predstavljena pre 6 godina (2004-e), ali opet ne znam, nisam pametan.. I jos jedna stvar, znam da se negde provlacilo po forumu, ali da ne kopam, moze li kratak odgovor ili link kako da porucim robu iz Thomann-a u BG? Preko koga, koji je procenat preko cene na netu itd..hvala.. ![]() Last edited by meex; 11-06-2010 at 02:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sa druge strane imas Artist (koji je se i na ovom forumu reklamira) a neke stvari budu isto kao tamo ,nekad malo skuplje ili za neke stvari cak i jeftinije nego shwabe...i imas garanciju,bar su ovde pa ako nesto...ovako bi se pozdravio otprilike... Ja sam tamo kupio vecinu sadasnje opreme...(pozdrav za Leshu!) . Ima i drugih radnji,neke ne podnosim organski,negde su drski ili ne upuceni ili te odjebu,ali svakako valja procunjati po netu barem,uvek se nesto nadje....
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 11-06-2010 at 03:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ja imam upravo model cms50 i mogu da ti kazem da nema greske .. ne znam za genelec, ali da sam na tvom mestu odlucio bih se za focale
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
genelec 8030 | Arthur | Monitoring | 3 | 09-05-2006 12:19 PM |
Mackie HR 824 ili Genelec 8030? | OFF | Monitoring | 11 | 21-02-2006 03:48 PM |