|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Opet ne kontam. I sa Big Knoba mozes poslati samo jedan signala u jedno pojacalo, i na jedno pojacalo zakaciti 2 zvucnika. Osim ako u BK ne dovedes signal sa pojacala pa onda tu snagu distribuiras po potrebi u kutije sto bi bilo super, ali jako skupo za izvesti zbog velike struje koja tu cirkulise. Drugo je kad imas tri para aktivnih zvucnika, (ili tri pojacala) pa samo bockas
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
????????? ![]() Genelec 1031 je retko DOBAR Genelec, a slusao sam i pokusao da radim na 1034, 1037 i 1038. Siguran sam da je 1039 mnogo bolji, ali njih sam video samo na slikama ( 2x15" )... naravno, oni nisu nearfield, kao ni gore pomenuti, ali 1031 to sigurno jeste. I to vrlo dobar. A za Tannoy... probaj DMT i SYSTEM seriju ( u bilo kom promeru ), pogotovo DMT8 ili 10!!! Pasivne... Neces pricati da manji Tannoyi ne valjaju ( sem Reveala ). U slucaju da ih ne "poteras" Alesisom ili necim slicnim. A prvobitno pitanje u threadu... ne znam sta su uradili sa serijom 80**, nisam ih cuo... moguce je da je Mackie bolji, ali ne verujem. Pozdrav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Posedujem NS10M monitore,zelim da kupim jos jedan par.Predlozi,iskustva i sugestije dobro dosle!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam Mackie hr 824 ..... i smatram da su ( za mene ) jedni od najboljih nearfilda .....
Takodje ako teras ns10 npr preko alesisa ra 300 ili 500 , predlazem ti da jako razmislis o Dynaudio bm15 pasivnim jer zaista fenomenalno zvuce ( doduse ne ako ti je soba 6 m2 ) Vrlo dobro zvuce i Tannoy p 8 serija ..... Posto imas vec pojacalo ( nadam se dobro za ns10 ) treba razmisliti o pasivnoj varijanti . Ivan studioton sa foruma ima dobre cene za oba modela koja sam pre 2 dana slusao uporedo ...... vrlo impresivno . Pozdrav Last edited by Max; 20-02-2006 at 07:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
mackie
idealni za sirok spektar raznih "project" i "home" akcija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ne vredjaj mi moje bebe ...... ![]() Kad sam ih kupovao , uspeo sam da poredjam 6 pari monitora i da ih uporedjujem u abcdef testu ( ne pitaj koliko mi je trebalo da to uradim ) i njih sam odabrao i pored bm6 i slicnih ....... i meni su oni skroz pro ...... sto potvrdjuje i dosta pro studija u svetu koji ifh drze ...... To je stvar karaktera i odluke ...... meni gen 1031 ( koje sam takodje imao u uporednom testu zvuce smesno u odnosu na Mackie ) a oni se i dalje smatraju pro monitorima ..... Tannoy ( pricamo o malim ) nisam cuo samo elipsa seriju a ostale ne mogu da se mere sa Mackijem ..... Dyn zavisi od ukusa ..... dobar zvucnik , ali prelep ...... meni pravi da ne radim previse u mixu jer u startu zvuci lepo ...... Krk ... hmmmmm ..... ne dopadaju mi se mada su " surovi " sto je lepo ......ali takodje ne mislim da su bolji ...... Adami ...... prilicno sam razocaran u njihove " cisoke " mislim da je potrebno naviknuti se na njih ...... Tako da malo sta preostaje ....... Pozdrav Last edited by Max; 20-02-2006 at 08:09 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
http://www.mackie.com/products/studi...ors/index.html
sve sto zelim je sve sa ove stranice u 5.1 aplikaciji mislio sam samo da su zbog odlicnih performansi u malom pakovanju idealni za manje rezije, pritom to ne znaci da su odlicni za nearfielding u velikim rezijama.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Koji je tvoj predlog za nearfield u velikim rezijama ? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |