|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Deca pevaju u ritmu znaci kada pustim metronom-click-clack normalno se cuje, u ritmu....ali rekoh, zvuci kao da je hor pusten kroz neki kompresor limiter koji ga gusi kada ide zajedno sa ostalim kanalima...pa deluje kao da kasni...i to samo u brzim stvarima u sporijim je sve kako treba.. pokusacu da postavim isecak...samo ne znam kako se postavlja..? Last edited by Nemania; 27-05-2010 at 06:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
I jos jedno pitanje-valja li se neki dinamički efekat "staviti na hor" i koji, kako bi poboljsao njegovo zvučanje?
Ili je mozda to trebalo uraditi prilikom direktnog usnimavanja hora u kompjuter? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Klikni na Browse. Pisem napamet, kad cujem bice mi jasnije. Mozda je aranzman pretrpan ili nije napisan kako treba... Da li su ti klinci glavni kanal u miksu? Quote:
Uploduj da cujemo. Last edited by google; 27-05-2010 at 07:34 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
određeni stepen kompresije može ispeglati i situaciju sa frekvecnijama. Ako ništa drugo, onda barem ono što te muči će postati očiglednije. Ali sa ovim oprezno, i izaberi neki transparentniji kompresor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pokusao sam da uploadujem...
Evo prvo isecaka onih pesama u kojima je hor ok: http://rapidshare.com/files/39227328...vanka.mp3.html http://rapidshare.com/files/39227589...secak.mp3.html Evo jedne gde hor zvuci ocajno: http://rapidshare.com/files/392276279/Semafor2.mp3.html A evo samo solo hora iz te pesme: http://rapidshare.com/files/39227647...secak.mp3.html U ovoj zadnjoj pesmi jos mix nije odradjen kako treba, samo je uradjena postavka...ali ipak hor mi se na samom pocetku ne uklapa.. A sto se tice devojcicinog solo glasa, ja ga nisam snimao,samo sam dobio audio (ocajne) trake pa ima na nekim mestima "p" i sl....ali zabole me...i ovako ne radim za ko zna koji novac, jos i oko toga da se bakcem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Sad cu da cujem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Evo uradio sam ponovo mix i na traci hora podigao basove isrednje na Eq sada zvuci ok..Nije bas kako sam zamislio ali moze da prodje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Evo cujem... Uh...ohoho...kompresije kilo...i to neki junk kompresori...
Problem je sto si sve ostalo zakrvario! Meni ovo za deciju pesmu zvuci malo heavy metalurgija... Sve ti je ziletom odseceno, nabijeno, a deca nisu i to onda ima za efekat da klinci razvaljuju matricu... Pa, mislim da bih samo ponavljao sve sto sam ti vec rekao, skidaj sve kompresore sa matrice i uradi rough mix i deca ce "sesti" u matricu, i samo neki dobar bus kompresor (ako je vst - preporucujem Waves bus comp) lagano na grupu sa horom i bice sve ok! Bice ok, matori, opusteno,cuvaj se za druge stvari , ovo je 1-2-3 poslic...! Poz'
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje zivog hora i gudaca? | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 31-05-2010 04:47 PM |
Snimanje decjeg hora-Pitanje HITNO | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 18-02-2010 10:29 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Stvaranje MATRICE ? | idvi | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 28-09-2004 10:09 PM |