Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-05-2010, 11:47 PM   #31
google
Banned

Default Re: Melodyne DNA(Direct note access)??????

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
eto samo se oko toga ne sla?emo. Imam puno situacija gde sam editingom uspe?no slagavao ljude da su odlični svirači, naročito oko tajminga.
Ovo moze da korisno uradi posao. To najcesce koristim kad nesto radim. Moze se malo pojacati neki deo, ili malo pomeriti i zvucace odlicno. Ali to se radi samo kod deonica koje vec ODLICNO zvuce, a ima manjih problema, koji se lako rese. Medjutim ako neka deonica cela ne zvuci, nema leba. Ali kod ispravljanja visine sam vrlo skeptican. Ili odpevano zvuci bez obzira da li ima ili nema falsa, ili ne zvuci. Ako ne zvuci, ne valja pevac, bez obzira da li je tacan ili falsira. Ovo nikad nisam skontao, a i ne trudim se.

Quote:
Onda mi vokal zvuči očajno ako ostavim te fal?eve, a dramatično se akcentuje već prisutna emocija, jo? ako se i pitch dovede u granice normale.
To je samo u slucaju kad tih falseva ima previse, kad ima poneki, to je jednostavno izraz i ne smeta. Sve je odpevano ok. negde se vrljne, ne smeta, cak bolje zvuci sa tim falsom, nego ispravno. Medjutim kad je ceo vokal nizak i los, tu nema spasa. Ima pevaca bez sluha, ali odlicnih izvodjaca, ubedljivih, tada je pametno ici sa nekom minimalnom harmonijom i zvucace ok.

Quote:
Mislim da je ta teza da je samo perfektno izvođenje jedino vredno, na?alost i teorijski, i statistički, prevaziđena.
Ne, nisam mislio perfektno. Jednostavno neko izvodjenje zvuci i sa falsom dobro, a neko ne. To izvodjenje koje ne zvuci, ne mozes doterati sa softverom, bar ja ne mogu. Mogu ga nastimati, ali OPET ne valja, zvuci u intonaciji, ali nesto fali. To sto fali, dolazi od coveka, a ne od softvera. Milion puta sam se uverio.
google is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 12:27 AM   #32
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa naravno da ne mislim da bi pokojnu zavijajuću mačku naterao da zvuči ko lepa brena samo uz pomoć softwarea

I ja pričam samo o slučajevima gde neko pevanje postoji, pa se nekad ne isplati razbijati nekom koncentraciju i osećaj zbog nekih intonativnih odstupanja. Tu mi ovakve stvare mnogo ali baš mnogo pomažu, i to po meni skroz opravdava njihovo postojanje

@Musicman

o kojem ti pogrešnom korišćenju pričaš ? koje su to nebuloze o "čuvanju vatre" i svetih oružija?
Eno ga Trevor Horn, lepo reče, već 500 godina svi mi imamo i četkice i boju i ulja i platna pa nije svako rembrant ni van gogh. Oruđe je oruđe. Znanje je nešto drugo, a sirovi urođeni talenat, nešto treće. Tako da mirno spavaj i ako krekuju sve mega alate ovog sveta
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 12:37 AM   #33
google
Banned

Quote:
I ja pričam samo o slučajevima gde neko pevanje postoji, pa se nekad ne isplati razbijati nekom koncentraciju i osećaj zbog nekih intonativnih odstupanja.
Kad neko pevanje stoji, obicno fals ne smeta, nekad cak zvuci i dobro, nekad moze da prodje, a nekad se jednostavno zameni sa drugom verzijom.

To je po meni brze i bolje resenje. Snimim recimo 5-10 traka vokala, preslusam sve trake jednu po jednu. Obicno je jedna ono koja ima izvodjenje. Tamo gde ta traka skripi, bar na jednoj snimljenoj ima deo koji se uklapa, a zvuci. Samo odsecem deo sa jedne trake i spustim u drugu.

Uopste se ne primeti, a bolje bude nego sto je bilo. Problem je ako pevac uvek na isti nacin i podjednako gadno peva neki deo, ali to pravi pevaci, mora ubosti bar jednom, ili odpevati sa izrazom, pa da se pomisli da bas tako treba.

Snimao sam vokal pre 2 nedelje, 6 -7 pesama, nisam uopste koristio nikakav pic shift, a negde sam namerno ostavljao fals verziju, ili sam namerno zamenjivao ispravno odpevano sa neki vrljavim falsom. Ali generalno svi vokali sto sam tad snimao su bili odlicno odpevani, pa sam mogao da radim sta hocu. Mada sam snimao istog pevaca pre 6 godina, kad je tek pocinjao da peva, tu sam koristio sve moguce i nemoguce, pa nije vredelo.

Last edited by google; 18-05-2010 at 12:39 AM.
Old 18-05-2010, 12:43 AM   #34
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Da li ste pomislili da se sa ovim programom moze "ukloniti" vokal i tako dobiti matricu.
Uffffff, mene licno ovakvi programi totalno deprimiraju, zbog toga sto ce mnogi kvazi muzicari "DNA" iskoristiti u pogresne svrhe, pa molim boga da isti nikad ne bude "probiven", tj. cr**k-ovan.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 12:53 AM   #35
google
Banned

Konacno je ostvaren produkcijski san 99.999999% mladih "producenata", da uklone vokal iz matrice.

Toliko su dugo cekali, al' se isplatilo.

Osecacu se bezveze kada vise ne budem citao postove tipa: Izvinjavam se ako je neko pre mene pitao... kako da uklonim vokal iz "matrice".
Old 18-05-2010, 01:36 AM   #36
newbieOP
Member

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
I ja bih molio za istu stvar!
ako nije problem i meni... hvala
newbieOP is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 02:56 AM   #37
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

ama nema i tacka!Necemo da ga krekujemo.hahahahahaha!!!procitaj prethodne postove,ako te ne mrzi.Vidi sta smo ja i Arthur napisali....

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 09:05 AM   #38
dandi
Member

ljudi, nemojte lupati gluposti... ne moze se ukloniti vokal iz pesme uz pomoc dna
dandi is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 10:12 AM   #39
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Eno ga Trevor Horn, lepo reče, već 500 godina svi mi imamo i četkice i boju i ulja i platna pa nije svako rembrant ni van gogh. Oruđe je oruđe. Znanje je ne?to drugo, a sirovi urođeni talenat, ne?to treće. Tako da mirno spavaj i ako krekuju sve mega alate ovog sveta
Da, ali taj brat Trevor nije ziveo u Jugi i ne zna za izreku - Bez alata, nema zanata....
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 02:30 PM   #40
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Ovo je tako neiskoristivo djubre da ja ne mogu da verujem da se ikakva diskusija pvela u vezi njega,osporavaju se na ovom forumu neuporedivo kvalitetnije stvari,a mi pricamo o ovome,pa pola plaginova za winamp su revolucija u odnosu na ovo djubre,strasno,ne verujem koliko lose radi!!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules