|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Mix neću komentirat, jer ne znam mixat
![]() Pjevačica na prvom mi se ćini kao da jo? nije u?la u pubertet, je li to dijete pjeva? Druga je OK napravljena, ali npr ja radim na radiju i takvih pjesama mi dođe dosta i zavr?e u bazi i glazbeni urednici ih nikad ne zavrte ako ne poznaju izvođača |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
Andjeo je uradjen sa Ueberschall Pop (elastik) apsolutno sve,a Starica je poslozena od Royaliti free pjesme iz seta Smartsound Strata serija( Pop BEds ili neki slican ,ne sjecem se vise.),i onda sam jednostavno nasao pjesmu koja mi se svidja ,i slozio je po akordima od "Starice" i nesto vrlo malo izbacio ,inace sve sto je u toj Samrt pjesmi ima i u starici osim gitarskog sola ,kojeg sam opet slozio od loopva iz Liquid Guitar. Inace "Andjeo " je pjesma koja je sad bila na Festivalu Melodije Mostara,i curica koja je pjeva ima nepunih 16 godina i slazem se da je vise izvodjac nego pjevac ali ako bude ucila naucice i predstavljati ono sto pjeva. Ja se inace ne umaram puno ,vise od 1 h i sto si otpjevo otpjevo si. E vec druga pjesma je autorski stara vise od 20 godina i pjevala je jedna mostarska grupa.Ja sam sad okupio par tih staraca i napravicemo album od jedno 10 pjesama skupivsi pjesme od svih Mostarskih grupa od 1980 do 1987. Ovo treba da zvuci staro i sjetno,ovo je nastalo prije Crvene Jabuke i recimo da mnogo ljudi u Mostaru trazi bas ovu pjesmu na radio stanicama,a naravno da se hit ne pravi u studiju nego reklamom. E sad jebeji ga ima li u pozadini harmonika ili nesto drugo smeta li ili ne ,veoma ne bitno ,a volio bi da cujem jos koji komentar,hajmo lesha ,arthure, dabear i ostala ekipa interesuje me i vase misljenje.
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Moze da peva, to se cuje. Ima nekih problema koje moze ispraviti, ali ima i ono sto je za pevaca jedino bitno.
Tako se ne moze uraditi nesto ozbiljno, to je moje misljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
![]()
Moze da peva, to se cuje. Ima nekih problema koje moze ispraviti, ali ima i ono sto je za pevaca jedino bitno.
Quote:
Ipak, probajte odsvirati te pesme, ovo sa seplovima je katastrofa, pogotovo u toj drugoj pesmi, kao istreseno iz dzaka. Ako hoces da ima neki filing i tsl. od semplova se necete ovajditi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Meni je zanimljivo.
![]() Trebao si navesti na kojoj opremi si radio.
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
sta da kazem..?
Prva pesma - ja bi je uradio u totalno drugom fazonu ! `isti tempo, ali duplo brzi ritam, radilo bi super na neki euro beat...vokal bi nabio u Autotune (i onda bi zvucao kako treba), nista gitare, sve elektronika.. itd.. Ovako , ima jedno 1000 pesama koje zvuce isto. Druga - ima jedno 3000 pesama koje (melodijski i harmonijski) zvuce ovako. Produkcija - tanko, mlitavo, nije "tight", bubanj (njegov reverb / prosror) zvuci kao da je u nekoj ostavi...(ako je ceo loop - da se ocekivati). Treba sve 'zategnuti" malo.. To su odprilke mogucnosti / rezultati kad se sastavljaju pesme od gotovih parcica - za kratko vreme! Moze to i bolje, mnogo bolje, ali treba da se ulozi vreme.... navali !
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Emu 1212m,TASCAM DM24,mic Peluso VTB ,Twin 710 preamp ,JBL 6820s,yamahe HS50 i PAudio razglas za slusanje (softube plugins i PCM nativ reverbi i Izotope Ozon na master kanalu,(neki preset) i jedno 10 sati po pjesmi.
DaBear naravno da ima 1000 do 3000 ovakvih pjesama ,meni je prvenstveno trebala ocjena produkcije ,daj malo vise alo imas vremena prodiskutuj pojedinacno pjesme ne samo bubanj(uglavnom je dark room na cijelom loopu u oba slucaja),malo mi prodiskutuj i vokale i ostalo i na kraju mi reci je li ovo kvalitet u nekih 70% danasnje produkcije.
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Domace ili svetske? ...
Ako je prvo onda da si blizu te cifre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Naravno domace ,ExYu sadasnje
![]()
![]() |
#20 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Da li je 70% nase scene hostapleraj tog tipa? Da, i mnogo vise, verovatno preko 90%. Tako da situacija i nije tako losa, to je kvalitet kakav poseduje bar 90- 95%, ex- yu scene. Mada bi se trebao potruditi da upadnes u onih 5-10% koji su uz dobru reklamu imali i dobru pesmu i jedan ozbiljan rad iza sebe. Srecom reklamiranje komercijalnih projekata na rumskom je besplatno. ![]() Last edited by google; 05-05-2010 at 10:16 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|