|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Evo nesto fino sto se compressora tice
![]() Mozda bi trebalo negdje drugo ovo postaviti ali evo sta je tu je. http://www.independentrecording.net/...comp/index.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Na radiu koristimo SPL channel one preamp, koji ima svoj kompresor i na izlazu iz kompresora ima make-up gain. ?ta znači taj make-up gain? Čitao sam manual i ispada da je to običan gain na izlazu iz kompresora da vrati na početni level jer ga je kompresor spustio(ako sam dobro sku?io), dok mi starosjedioci sa radia ka?u ne?to malo drugačije... :S Jel zna netko točno čemu taj naziv make-up?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pa tako ne?to su mi i oni rekli, točnije: "ovo ti ?minka zvuk, popuni ga..." Ali ?to točno? Dodaje neke vi?e harmonike? neka vrsta loudnesa? Po toj logici to nije čisto pojačavanje signala na izlazu nego jo? "ne?to". Evo ?ta ka?e u manualu: "With the Make Up control the level reduction caused by compression or limiting can be restored.With assistance of the Gain Reduction display in the display field setting the Make Up control is very easy: If the maximal reduction value caused by the loudest tone amounts to -9 dB, for instance, the Make Up control is also to be set to the value +9 dB. If the
Compressor/Limiter is now switched off the achieved gain in loudness will be audible." Loudness se ovdje odnosi na onaj hi fi loudness ?to se zna naći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A "loudness" u SPL Manualu se odnosi na "struju", na ono što će ti VU metar pokazati, a nikako ne na Hi-Fi "loudness" dugme koje pojačava bas i treble... Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-12-2012 at 05:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
daklem, da utvrdimo, samo kompenzuje nivo signala koji opao jedenjem od strane kompresora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
oke, onda sam znači bio u pravu, i manual
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kompresori...sigurica....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 10-04-2008 03:16 PM |
Kompresori za razlicite frekfencije | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 26-12-2007 02:33 AM |