|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
ma ne fali nista ozonu al bih volio u rack-u da imam nesto za tu svrhu, ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
u odnosu na danasnje plugove , i Finalizer je smece. makar je nekad bio najbolje sto smo imali (ili mogli kupiti u ovoj nasoj zabiti).
za hard limiting, kompresiju, i saturaciju, u profesionalnom masteringu, analog hardver apsolutno caruje. ali ne igracke od 50 eura, vec od 3 do 5 somova komad. naprimjer pendulum audio, crane song stc8, gml itd. sofwer se koristi na samom kraju samo za fino nastelavanje max vrijednosti (ceiling), u desetinkama dB-a. ali sam radi vrlo malu ili gotovo nikakvu gain redukciju. meni software super za demose, za rad za televiziju, reklame, gdje moras bit uzasno brz, i nemas budget. tako i ja radim, 90% toga masteriram sam na plugove, a ostalo sto je ajmo rec A produkcija, ili ima takav bud?et, ?aljem nekome ko zna posao, na high end analog mastering. najeftinija analog sprava koju cesto spominju da do umjerenih vrijednosti gain reductiona (recimo do 5dB) radi jako dobro i transparentno, i bolje od uobicajenih plugova, jest Aphex Dominator II. multiband limiter. rabljen je oko 300 do 400 dolara. nisam ga koristio ali imam trenutno tu neke druge Aphexove sprave, i to je *ebeno transparentan dizajn. nepravedno zapostavljen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
@ clusterchord
Usput : a ?ta mi mo?e? reći o TC : http://www.tcelectronic.com/FinalizerExpress.asp po?to sam mu?terija već neko vrijeme? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
evo naručio sam Aphex Dominator 2,nasao sam veoma povoljno, pa da vidimo kako radi posao, ako ne budem zadovoljan ti ces biti kriv,hehe pozz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Precision Maximizer ili Neve 1073 EQ plugin ??? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 03-10-2008 02:58 AM |
Preporuka - The BBE Sonic Maximizer | Altek | Audio Software | 10 | 07-06-2005 01:27 PM |