Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2010, 01:52 PM   #61
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: odakle mu obraza da saopsti ovako nesto

pa dobro... i shta sad? mislim.. ne znam koja su sad pravila i to.. ali ja mislim da ljudi imaju problema u glavi ako rade na engleskom a u srbiji su.. osim ako nisu neko novo svetsko chudo..

evo ja npr imam problem sa dosta devojaka koje bi da pevaju rnb.. sve bi na engleskom da pevaju.. "na srpskom mi to zvuchi ruzno"
shto razumem.. ali jbg.. razmisli samo.. 300 miliona amerikanaca + englezi + australijanci (kojima je to maternji jezik) + sve ostale drzave sveta.. rnb je veoma popularan.. i da je mala cifra devojaka koje zele da se bave rnb-om, zashto bi bash ti imala neshto?

uvek ce se naci lepsha.. mladja.. na sve to, ko ti garantuje da cu ti ja isproducirati neshto shto ce na kraju ispasti svetski hit? i za to bi morala da ulozish para samo tako.. a da te neko odavde podrzi za tako neshto je jako teshko jer nije profitabilno.. prosto..

sa druge strane pogledash.. domace trzishet je potpuno nepokriveno.. i tu vec imash vece shanse da zasenish publiku i napravish pare..

ugl. problem vecine bendova u srba je shto rade pesme na engleskom. radite punk rock na shpanskom, profitabilnije je. jer svi misle da su specijalni chim rade na engleskom.. :/

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 02:46 PM   #62
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

tako je. Evo jedan bend koji ja radim već 3 albuma, napraviše dar-mar po svetu sa svojom vizijom reggae muzike.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:13 PM   #63
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Nase trziste koliko ja vidim ne postoji,kao ni scena i retko ko to radi ozbiljno sve je to ustvari samo hobi.Pa kada je vec hobi bolje da ga guram preko, mozda neko negde i cuje i obrati paznju.Ovo ovde nije zemlja rock'n'rolla,a sumnjam da ce ikada i biti.
P.S.Koliko je ljudi bilo na 50 Centu?(sve je to roken ro)
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 03:40 PM   #64
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
tako je. Evo jedan bend koji ja radim već 3 albuma, napraviše dar-mar po svetu sa svojom vizijom reggae muzike.
da ali oni imaju neshto specijalno. i reggae nije trenutno na vrhu svih top lista, pa nisu ni oni.. ja sam prichao o rnb-u, primecujehs razliku? zashto bi neka srpkinja sa chak i savrshenim izgovorom postala svetska pop/rnb zvezda? zashto bi neki domaci rok bend uspeo?

i ti tvoji.. mora da nije chist talenat.. mora da ima i pomalo srece i ko zna josh chega u svemu tome... zar ne?

i koliko su oni zaista uspeli? daj neke cifre (ne mislim samo na novchanice) da vidimo i to.. i za kraj.. koliko josh hiljada takvih bendova postoji u evropi samo, i da nisu uspeli?

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Nase trziste koliko ja vidim ne postoji,kao ni scena i retko ko to radi ozbiljno sve je to ustvari samo hobi.Pa kada je vec hobi bolje da ga guram preko, mozda neko negde i cuje i obrati paznju.Ovo ovde nije zemlja rock'n'rolla,a sumnjam da ce ikada i biti.
P.S.Koliko je ljudi bilo na 50 Centu?(sve je to roken ro)
oko 2 i po hiljade ljudi. vishe od toga je bilo na koncertu beogradskog sindikata.. al dobro, ovo je drugi put da je doshao.. prvi put je bila jako ozbiljna cifra.. zabrinjavajuce velika.. sad su opet nabili istu cenu kao pre 3/4 godine i ochekivali su da ce deca moci da daju te pare.. na kraju je 90% od te 2500 dobilo karte.. a na ulazu su se valjale za 300 dinara u nadi da ce josh neko uci... kolko znam 2800 je bila prva cifra.. al dobro.. i njemu je popularnost pala.. to oscilira dosta, i brzo se menja status..

shto se tiche trzishta i scene.. to je tako jer je vecina tako nezainteresovana. i svi su u tom fazonu.. shta chini scenu? ko gradi scenu? ljudi i muzika. a ako su svi u fazonu ma ja cu da radim za preko, onda scene nece ni biti..

a toliko rupa na trzishtu imamo da je to greota ne popuniti i ne napuniti dzep i srce.. ne prodajom albuma, nego nastupima..

a kako doci do svega toga? postepenom edukacijom publike.. mislim, mozda jesam romantik.. ali zaista mislim tako..

poz

Last edited by HeatMan; 05-04-2010 at 03:42 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:42 PM   #65
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Na kraju se sve svede na ono ''prvo materijalna baza onda duhovna izgradnja''.
Nikada necu prezaliti sto nisam isao na Metallicu,ali u tom trenutku sam bio dekintiran i te stvari stvarno mnogo uticu na naseg coveka,kada se lomis hocu,necu,docekas zadnji dan i onda odustanes.Sto se tice pevanja na srpskom ili engleskom,vise sam slusao strane bendove,kao i domace koji pevaju na engleskom pa sam pod tim uticajem i ja verovatno prelomio na engleski.Pozdrav.
disco violence is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules