|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Znaci, kapiram da je +4 dbU 1.23 volti a -10 0.775 volti.
I kapiram da ako se izadje iz -10 dbU izlaza u neki +4 dbU ulaz signal biti tisi nego sto bi trebalo, i obrnuto ako se ide iz +4 dbU u -10 dbU signal biti prejak (ili obrnuto :S ). Takodje kapiram da su -10 dbU izlazi nebalansirani, a +4 dbU balansirani. E sad, moje pitanje je sledece ![]() Ja imam focusrite voicemaster i m-audio 192 audiophile. Na focusu imam pozadi varijantu da iz njega izadjem sa -10 db U (nebalansiranim kablom znaci znaci obican mono jack) i XLR koji je +4dbU znaci balansirani izlaz. Iz M-Audio-a tvrde da su njihovi ulazi i izlazi balansirani. 1. Kad sam povezao monitore recimo pomocu kabla sa jedne strane TRS balansirani jack, znaci sa dve crte, stereo kako god, koji je isao u izlaze od kartice a sa druge strane kabla koji je bio xlr sam ulazio u monitore, sam dobio prejak i izoblicen signal u monitorima. Zasto kad tvrde da su izlazi balansirani, sta se tu desilo? Da napomenem da sa Digi 002 takav problem nisam imao, sta vise imao sam neko high zujanje ako bih izlazio nebalansiranim izlazom iz njega, pa sam na njihovom forumu procitao da je najbolje iz njega izlaziti balansiranim kabolvima. To je sto se tice izlaza sa M-audio karte. A sad sto se tice kartinih ulaza, odnosno izlaza iz fokusrite-a, postoje tri slucaja, 1. Kad preamp i kartu povezem obicnim banana-banana mono kablom, tako sto izadjem iz -10 dbu izlaza i udjem u input u karticu dobijao sam veoma tih signal. I hajde to mi je jasno donekle. 2. Kad iz preampa izadjem XLR-om (+4dbu) i udjem mono (nebalansiranom) bananom u karticu signal je idealan, znaci onog trenutka kad mi output level na master-u na preampu zaklipuje tad klipuje i input u Cubase-u. Znaci signal nije niti jak niti tih. 3. I glavno pitanje, kad iz preampa izadjem XLR-om i udjem balansiranom (stereo) bananom u karticu signal postaje PREJAK. E sad moje pitanje je ZASTO? Zasto se to desava kad su ulazi u M-Audio karti balansirani?Zasto dolazi do overload-a i na izlazima i ulazima kad ih vezujem balansiranim kablovima? Ili mozda postoji neki setting kojim se to resava na samoj kartici a ja to ne znam :S ------------------ Da napomenem da na digi 002 racku, na ulazima sam imao da biram +4/-10 dbU, naravno izaberem +4 i izadjem XLR-om iz preampa i udjem u digi 002 balansiranom bananom i sve bude okej sa signalom. Isto i za monitore, izlazio sam striktno povezivao sam stritktno balansiranim kablovima i nije bilo problema... Nadam se da ce neko da mi otkloni dilemu, koja verovatno proizilazi iz mog neznanja. Hvala lepo! ![]() Last edited by Jan; 29-03-2010 at 02:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Sad sam u manual-u procitao ovo.
Da li ovo znaci da se odnosi striktno moraju rucno regulisati u soft mikseru ? :S ---------------------------------- Main Inputs 1 and 2 ? These are balanced/unbalanced 1/4? TRS input connectors, located on the breakout cable. Any incoming signals can be assigned via the software mixer panel and your DAW application. Connect your line level sources to these inputs Main Outputs 1 and 2 ? These are balanced/unbalanced 1/4? TRS output connectors, located on the breakout cable. Their output signals can be assigned only via your DAW application, however their overall level is affected by the WavOut 1/2 (S/W RET 1/2 on the Mac) level faders in the software mixer panel. Connect these outputs to your headphone amplifier, auxiliary amplifier, or external recording device, if applicable Main Inputs: Max Input +14.2dBu (+4 Vrms) Balanced +14.2dBu (+4 Vrms) Unbalanced Main Outputs Max Output +14dBu (+3. 9 Vrms) Balanced +8dBu (+1.95 Vrms) Unbalanced --------------------------------------- Sad kapiram, neko ce mi reci "Pa koristi nebalansirane" ![]() ![]() Hvala opet |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Mozda malo glup odgovor,trebalo bi ako vec imas opciju da koristis balansirane ne samo zbog jacine signala vec zbog odnosa signal sum i uzemljenja,ja kada sam imao deltu koja je slicna tvojoj karti imao sam opciju(softversku) da atenuiram ulaze,trebalo bi da imas -10 opciju na mixer/routeru na inputima.
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa ne mogu da nadjem tu opciju nigde jebem mu... Na digi 002r sam imao switcher, a ovde stvarno ne mogu da nadjem, niti pise negde u uputstvu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pajseri,mozda ima neki update softvera sa tom funkcijom...
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Bas da ih j***m.
Ja sam bio skinuo zadnje drajvere i imao sam clicks and pops i plave ekrane. I pitao sam njihovo osoblje zasto se to desava i oni su me pitali koju plocu imam blabla i dali mi verziju drajvera koja ce mi raditi stabilno..Mada na onoj novoj futuristickoj ja se ne secam da je isto bilo varijante birati +4, -10 i to. Moj Audio Control Panel izgleda ovako |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
Hm, imam i ja tu kartu trenutno u nekom prastarom PC-u, i moram priznati da se ja uopste nisam zezao sa tim podesavanjima. Pretpostavljam da karta automatski prebacuje sa +4 na -10 kada se na nju poveze balansirani kabl. Ja sam je doduse skoro od pocetka koristio samo sa balansiranim kablovima, tako da je vozim na +4dbv. Signal je cist i lep ki suza u oku device.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Considering all the inputs, expect for the S/PDIF input/output, are all mono. Mono plugs will work quite well. Balanced cables will have their advantages, but considering the mono nature of the card, there's no point. Just like that. Also, if the balanced cables work worse than mono (as you seem to have displayed through testing) there's no reason to use them. ----------------------------------- Da nisi mozda i ti imao jaci signal svo vreme bez da si to primetio? I da nisu, na osnovu ovog odgovora kojeg sam dobio od moderatora m-audio-a, malo oni prevarili ljude? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
nisu nego lepo odes na onom hardware mixer tab i videces nesto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
I jos nesto da vas pitam da bih razjasnio
![]() Ako je +4dbU podrazumeva balansirani izlaz, a -10 dbu nebalansirani, da li to znaci da i ulazi recimo, ako izvedemo signal iz +4dbU izlaza, treba da bude +4dbU? Mislim da li ja radim sve kako treba? U smislu sto XLR-om (+4dbU) izlazim iz preampa i sto sam balansiranim TRS jackom ulazio u kartu i obrnuto (balansirani TRS jack iz karte u XLR ulaz u monitore) kad je rec o izlazima? Ili bih mozda trebao da balansirani kabl ubodem u -10db izlaz iz pre-a u input u kartu? I isto i sa monitorima? Sad sam totalno zbunjen! Hvala! Last edited by Jan; 30-03-2010 at 03:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedno (verovatno) glupo pitanje | eternal prize | Computer Hardware | 8 | 21-06-2008 02:20 PM |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
malo glupo pitanje,ali... | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 19-10-2007 08:52 AM |
E Jos jedno pitanje u vezi Nuenda:) | Jan | Audio Software | 15 | 23-04-2006 03:54 PM |