Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2010, 01:54 AM   #1
Bambino
Member

Default Re: Win7 - DAW!!!

Ok, svako ima neko iskustvo, ja sam samo hteo da iznesem svoje, kao i problem, da podelim sa vama, valjda tome forumi i sluze. Naravno, probleme sam resio, idemo dalje, nadam se da ce nekom u buducnosti ova diskusija da pomogne, pozivno ili negativno, pozz.
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 02:02 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bambino View Post
Ok, svako ima neko iskustvo, ja sam samo hteo da iznesem svoje, kao i problem, da podelim sa vama, valjda tome forumi i sluze. Naravno, probleme sam resio, idemo dalje, nadam se da ce nekom u buducnosti ova diskusija da pomogne, pozivno ili negativno, pozz.
Naravno, jedino sam mnogo puta video odusevljenje ljudi nekim novim windowsima koje jos nisu ni probali... odusevljenje je po pravilu preslo u (blago receno) razocaranje cim bi nesto ozbiljno krenuli da rade na tim windowsima... nekada bi to bila i agonija... a smatram da ako se takva iskustva zaborave... ponovo ce se desiti... zato ovako i pisem. To se desavalo isuvise cesto, i iskusio sam to izuzetno bolno na svojoj kozi da bi SMEO sada da pisem ista drugacije od ovoga sto vec citas.

Majkrosoft nikada nije izbacio potpuno zavrsen proizvod, na samom pocetku, jer im to NIJE poslovna politika. Njihovi programeri nisu nekvalifikovani! Ali kada im je proizvod blizu stabilnog i zavrsenog... oni izbace "novi"

pozdrav

bogi

p.s. Inace prakticno svi ostali ozbiljniji operativni sistemi su odavno 64-bitni... tako da su i tu zaostali u Microsoft

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 24-03-2010 at 02:09 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 02:23 AM   #3
Bambino
Member

Nazalost, iskustva vecine koji rade na Windows-u su bolna, nisam odusevljen Windows-om 7, ali mi se dopada. Samo ga testiram, u rezervi stoji XP, ako zapne. Videcemo, vreme ce pokazati svoje, za sad funkcionise, i to iznenadjujuce dobro, za pocetak, bar kod mene... a nisam ni strani placenik...
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 02:27 AM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
.......... a nisam ni strani placenik...

E ondaK u redu!!!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2010, 09:49 AM   #5
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Nazalost, iskustva vecine koji rade na Windows-u su bolna, nisam odusevljen Windows-om 7, ali mi se dopada. Samo ga testiram, u rezervi stoji XP, ako zapne. Videcemo, vreme ce pokazati svoje, za sad funkcionise, i to iznenadjujuce dobro, za pocetak, bar kod mene... a nisam ni strani placenik...
Tako je, ako super radi onda samo uzivaj .. tvoje iskustvo koje si ovde napisao je svakako vrlo bitno i vazno i za ovaj forum

p.s. Momak sa kojim blisko saradjujem,izvrsan aranzer i muzicar,zamenio racunar,stavio win7 instalirao sve .. i sve radi. Zove me da mi se pohvali,sav srecan ..

Posle par meseci zove me i kaze da je kupio Mac i presao na Logic,malo privikavanja ali za takvog profesionalca nikakav problem .. i posle mesec dana ja ga zovem,a on mi kaze koliko je srecan i odmah prelazi na diskusiju kako ne moze da veruje usima koliko Logic bolje zvuci itd itd ..(znaci OS vise i ne pominje jer kada nesto radi kako treba to ti prelazi u rutinu u fazonu PLUG&PLAY.. )nesto slicno kao rme kartice
Old 24-03-2010, 11:24 AM   #6
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
OS vise i ne pominje
U tome i jeste poenta operativnih sistema.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2010, 07:56 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
U tome i jeste poenta operativnih sistema.
Nije u tome poenta uopste, nemas ti pojma!

Osnovna uloga OSa je da bude primarni cilj podesavanja i podredjivanja svega i svacega istom i udovoljavanje njegovoj sve vecoj gladi ka CPU cycleovima i memorijom, kao i potpuna dominacija nad korisnikom!

Treba stalno imati na umu da je M$ operativni sistem ustvari gradjen za opste namene a da audio segment predstavlja jedan majusni deo trzista. Oni su u W7 pokusali da malo i po tom delu procackaju pa su uneli svoju verziju ASIO (patented by Steinberg) - to je onaj WDMKS ili tako nekako. Neke nove kartice kao podrzavaju i njega, ali to je jos jedan sastojak u papazjaniji standarda na trzistu. FireWire je dodatni kamen spoticanja i kao i sve na PCju totalno nedovrsen i nedokumentovan standard - dosao sa MACa na PC... Kao sto neko rece, proci ce godine dok sve ne legne.

A u medjuvremenu, proizvodjaci hardvera nasedaju na marketingske poteze MicroSofta, pokusavajuci da naprave dobar drajver, navlaceci na kraju i nas - naivne potrosace.

A sam windows kao OS za mase, treba da se dodatno optimizuje tj da mu se namena blize definise gasenjem nekih servisa. Problem je sto su ljudi usli u XP i svi znaju STA da tu pogase. A sada sa novim OSom dolaze i mnogi novi servisi - neki cak i nasilno obaraju performanse da bi stedeli energiju (XP nije "enviroment friendly" - trosi mnogo ) Ne moraju se pogasiti apsolutno svi servisi - nisu svi "maligni"

Imam Win7 - 32 bit do duse i sa tim nekim optimizacijama radi kao sat. NPR jedna od setovanja koju vecina ljudi previdi - Otici na power saving i tamo poiskljucivati sve stednje koje se tamo nadju - za mene je bilo presudno za izbegavanje krckanja - po defaultu je namesteno na BALANCED !(?) Ima jos nekih kao npr podizanje prioriteta necemu sto se zove PRO AUDIO u registriju - nisam siguran da nesto zaista i radi i da ima veze sa ASIOm - ali eto i toga ima... Moj 7 setup radi besprekorno za sada - ne znam da li moze da parira MacOSu ali ni ja vise ne mislim o OSu, vec radim u Cubaseu 5... Videcemo sta ce biti kad se u jednacinu ukljuce i UAD i PowerCore - Audio interfejz je MOTU ULite mk3.

Last edited by psionic; 27-03-2010 at 08:04 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2010, 03:46 PM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Zapravo da budem precizniji - taj registry tweak je nesto u vezi MULTIMEDIA SCHEDULERa... I ima efekta po audio sistem, kako sam nasao negde ma netu...
nalazi se u :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\Tasks\P ro Audio

Voleo bih da neko pametan pogleda ovo pa nas prosvetli znanjem..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules