|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ok, svako ima neko iskustvo, ja sam samo hteo da iznesem svoje, kao i problem, da podelim sa vama, valjda tome forumi i sluze. Naravno, probleme sam resio, idemo dalje, nadam se da ce nekom u buducnosti ova diskusija da pomogne, pozivno ili negativno, pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Majkrosoft nikada nije izbacio potpuno zavrsen proizvod, na samom pocetku, jer im to NIJE poslovna politika. Njihovi programeri nisu nekvalifikovani! Ali kada im je proizvod blizu stabilnog i zavrsenog... oni izbace "novi" ![]() pozdrav bogi p.s. Inace prakticno svi ostali ozbiljniji operativni sistemi su odavno 64-bitni... tako da su i tu zaostali u Microsoft
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 24-03-2010 at 02:09 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nazalost, iskustva vecine koji rade na Windows-u su bolna, nisam odusevljen Windows-om 7, ali mi se dopada. Samo ga testiram, u rezervi stoji XP, ako zapne. Videcemo, vreme ce pokazati svoje, za sad funkcionise, i to iznenadjujuce dobro, za pocetak, bar kod mene... a nisam ni strani placenik...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]() ![]() E ondaK u redu!!! ![]() pozdrav bogi
![]() |
#5 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
p.s. Momak sa kojim blisko saradjujem,izvrsan aranzer i muzicar,zamenio racunar,stavio win7 instalirao sve .. i sve radi. Zove me da mi se pohvali,sav srecan .. Posle par meseci zove me i kaze da je kupio Mac i presao na Logic,malo privikavanja ali za takvog profesionalca nikakav problem .. i posle mesec dana ja ga zovem,a on mi kaze koliko je srecan i odmah prelazi na diskusiju kako ne moze da veruje usima koliko Logic bolje zvuci itd itd ..(znaci OS vise i ne pominje jer kada nesto radi kako treba to ti prelazi u rutinu u fazonu PLUG&PLAY.. )nesto slicno kao rme kartice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
Nije u tome poenta uopste, nemas ti pojma!
Osnovna uloga OSa je da bude primarni cilj podesavanja i podredjivanja svega i svacega istom i udovoljavanje njegovoj sve vecoj gladi ka CPU cycleovima i memorijom, kao i potpuna dominacija nad korisnikom! Treba stalno imati na umu da je M$ operativni sistem ustvari gradjen za opste namene a da audio segment predstavlja jedan majusni deo trzista. Oni su u W7 pokusali da malo i po tom delu procackaju pa su uneli svoju verziju ASIO (patented by Steinberg) - to je onaj WDMKS ili tako nekako. Neke nove kartice kao podrzavaju i njega, ali to je jos jedan sastojak u papazjaniji standarda na trzistu. FireWire je dodatni kamen spoticanja i kao i sve na PCju totalno nedovrsen i nedokumentovan standard - dosao sa MACa na PC... Kao sto neko rece, proci ce godine dok sve ne legne. A u medjuvremenu, proizvodjaci hardvera nasedaju na marketingske poteze MicroSofta, pokusavajuci da naprave dobar drajver, navlaceci na kraju i nas - naivne potrosace. A sam windows kao OS za mase, treba da se dodatno optimizuje tj da mu se namena blize definise gasenjem nekih servisa. Problem je sto su ljudi usli u XP i svi znaju STA da tu pogase. A sada sa novim OSom dolaze i mnogi novi servisi - neki cak i nasilno obaraju performanse da bi stedeli energiju (XP nije "enviroment friendly" - trosi mnogo ![]() Imam Win7 - 32 bit do duse i sa tim nekim optimizacijama radi kao sat. NPR jedna od setovanja koju vecina ljudi previdi - Otici na power saving i tamo poiskljucivati sve stednje koje se tamo nadju - za mene je bilo presudno za izbegavanje krckanja - po defaultu je namesteno na BALANCED !(?) Ima jos nekih kao npr podizanje prioriteta necemu sto se zove PRO AUDIO u registriju - nisam siguran da nesto zaista i radi i da ima veze sa ASIOm - ali eto i toga ima... Moj 7 setup radi besprekorno za sada - ne znam da li moze da parira MacOSu ali ni ja vise ne mislim o OSu, vec radim u Cubaseu 5... Videcemo sta ce biti kad se u jednacinu ukljuce i UAD i PowerCore - Audio interfejz je MOTU ULite mk3.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 27-03-2010 at 08:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
Zapravo da budem precizniji - taj registry tweak je nesto u vezi MULTIMEDIA SCHEDULERa... I ima efekta po audio sistem, kako sam nasao negde ma netu...
nalazi se u : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\Tasks\P ro Audio Voleo bih da neko pametan pogleda ovo pa nas prosvetli znanjem.. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Win7 | eternoRBC | Computer Hardware | 2 | 07-03-2010 07:07 AM |
win7 i veliki fajlov | Hollow Mind | Audio Software | 6 | 05-03-2010 05:43 PM |
Win7 i Cubase 4 ? | branoy | Audio Software | 8 | 15-10-2009 08:23 AM |