|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
pleon:
O da Arsen je tata, kod njega mi se dopada poezija na prvom mestu pa tek muzika, koja je uvek u skladu sa recima, melo-dramaticna koju obozzavam ! Kad sam bio klinac, njegove pesme su mi bile smesne, a i on kao pojava sa tom ugladjenom frizuricom ![]() ![]() Google, volim da procitam tvoje postove, koji su u vecini slucajeva veoma koncizni i detaljni, kao da su prepisani iz neke literature. Medjutim, primecujem da se cesto sapletes u najbanalnijim temama. Ono sto ti ne osecas ili ti nije Bogom dano, ne tvrdi da ne postoji. Najveca dela u sveukupnoj umetnosti su nastala vecinom kao plod inpiracije umetnika na prvom mestu, naravno, uz vec postojeci i najvazzniji alat -talenat. Nisam ni rekao da su talenat i inspiracija isto, vec da su obavezni cinioci za kvalitet jednog dela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() No, to sam ja. Ovo o čemu pi?e? si ti. Svatko ima svoj način, ali kategorički tvrditi da ne?to ne postoji ili se na neki određeni način ne radi je jednostavno netočno. Osim kad je točno. ![]() Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
To je isto kao kad neki bivsi pusac pocne da laze kako je "karakter", pa je ostavio pusenja. Npr. ja iz iskustva znam da covek ostavi pusenje kada se poplasi da ce umreti. Tako sam ja ostavio, a i svi ostali. Razlika je sto ne kenjam, nego kazem kako je zaista bilo, iako to nije nesto sto ce me predstaviti kao nekog mnogo karakternog. Jednostavno, to je- sto je. Boli me hardver sta ces ti/on/ona/ono misliti/reci. Quote:
To je lovacka prica za tebe, da se lozis- nista vise. Ja nemam potrebe da pricam tako nesto, jer sam ozbiljan covek. Quote:
![]() Quote:
A ljudima se ne radi, nego cekaju da im sleti inspiracija na glavu, pa sve bude brzo gotovo, bez truda. To je srz cele price. Umesto rada, izmisli su "inspiraciju. Nema toga, pisao sam muziku pre nego sto si se ti rodio. Pre nego sto si prohodao... posao u skolu... naucio da pises... zavrsio skolu... imao devojku... I jos pisem. A da mi nikad nije sletela inspiracija na glavu. ![]() Quote:
Posle sam se uverio da poptpuno isti stil imam i bez neke pacenicke atmosfere. Mnogo bolje i brze sam radio tokom vremena, verovatno ces imati prilke da se uveris, za koju godinu. Last edited by google; 19-03-2010 at 08:15 PM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
E sad bi ja trebao da kvotujem svako tvoje slovo ponaosob, a bas me mrzi
![]() *) Nastanak jednog (ne)dela se odvija u nekoliko faza: INKUBACIJA (lat. incubo - sesti, leci) Period koji obuhvata pojavu ideje, njeno sazrevanje, razradu. Pocetak procesa realizacije stvaralackog rada na konkretnom delu. INSPIRACIJA (lat. inspiratio - udisanje) Nadahnutost ili motivacija umetnika da stvara, i realizuje ideju. Najvazniji cinioc u procesu stvaranja umetnickog dela EJAKULACIJA (ne znam bas tacan prevod, potraziti na Gugletu.) Trenutak u kojem se delo zavrsi. zatim sledi PREZENTACIJA ili PROMOCIJA (a mozzda i FRUSTRACIJA pa REHABILITACIJA ukoliko je perdhodno bila izrazzena velika doza EXPEKTACIJE ...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
|
![]()
To si prepisao iz Politikinog zabavnika? Koliko si muzike do sad napisao i aranzirao?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
E ovo je sada PROVOKACIJA
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
VIP Member
|
![]()
nisam pratio sta se desavalo pre, ali procitah zadnjih par strana...
Bas sam nesto radoznao..... Da li je google IKADA stavio neki link za neku pesmu koju je napisao...`?? Jel ima negde da se BAR NESTO CUJE od tebe..(Google)? bas sam znatizeljan, da vidim kako radi neko ko vec 20 godina komponuje,,..
![]() |
#39 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ima samo dva objavljena Cd gde sam pevao i jedan za koji mislim da nije objavljen. Ja licno nikad nisam cuo ni jedan od njih. Nije me interesovalo... Jedan smo snimili u studiju 6 PGP, posle Colicevog albuma "Kad bi moja bila", a druga dva u Kolarcu, jedan uzivo i jedan bez publike. Dirigovali su Pancic (car) i Darinka Smarovic. Nisam nikad imao ideju da objavim bilo sta sto radim. Nisam zainteresovan a i pomalo mrzim sve to. Nisam napisao Bog zna sta... Imam 4-5 albuma sa Duskovim tekstovima i jos toliko sa tekstovima raznih autora. Jedan je bez teksta, ali ne volim instrumentalnu muziku... Verovatno cu u toku godine odsvirati sve to (posto imam u midiju), i otici u penziju, umoran sam. Last edited by google; 20-03-2010 at 09:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
S obzirom na tvoje iskustvo, bilo bi dobro da okacis nesto ovde, za "inspiraciju" ovima sto se nisu na vreme rodili da bi umeli da cene tvoj beskonacni talenat.
Vidi se. RM |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Inspiracije, plagijati i video trake... | Mogli | Predlozi i sugestije | 3 | 26-03-2007 02:03 PM |
Stereo Tehnike | dvuckovic | Tutorijali | 2 | 30-09-2005 11:39 PM |
Vokal::: tehnike | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:52 PM |