Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Matko Sasek - Koolade

Matko Sasek - Koolade Jedan od nasih najboljih i nasiroko (US-Evropa) najcuvecnijih Hip-Hop producenata, razgovara sa vama na temu produkcije Hip-Hop muzike. Saradjivao sa Blackout Project, Edo Maajka, General Woo, Nered, Popay, Masta Ace, Ghostface Killah, Talib Kweli, Izza Kizza itd itd...

Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2010, 01:25 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Synthovi

Pozdrav Koolade,
Zanima me sta najcesce koristis od synthova (sto softverskih, sto hardverskih), koji su tvoji omiljeni. Cuo sam neke ludachke zvukove na tvojim beat-ovima, pa me zanima.
Pozdrav
Jan is offline  
Old 13-03-2010, 07:00 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Synthovi

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pozdrav Koolade,
Zanima me sta najcesce koristis od synthova (sto softverskih, sto hardverskih), koji su tvoji omiljeni. Cuo sam neke ludachke zvukove na tvojim beat-ovima, pa me zanima.
Pozdrav
dodaj na ovo i ostale "alatke"... da vidimo sta sve tu ima. (i nema!)

pozdrav!
DaBear is offline  
Old 13-03-2010, 08:33 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
dodaj na ovo i ostale "alatke"... da vidimo sta sve tu ima. (i nema!)

pozdrav!

Mozda se varam, ali mislim da se Gosn. Koolade vise bavi kreativnim radom (pravljenjem instrumentala/beatova) nego miksovanjem i to, inzinjerskim delom, mada je miksao koliko znam neke albume.
Mene samo interesuje odakle vadi te sytnh bass-ove, i te krajnje interesantne zvukove za svoje beatove.
Jan is offline  
Old 13-03-2010, 08:37 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Mozda se varam, ali mislim da se Gosn. Koolade vise bavi kreativnim radom (pravljenjem instrumentala/beatova) nego miksovanjem i to, inzinjerskim delom, mada je miksao koliko znam neke albume.
Mene samo interesuje odakle vadi te sytnh bass-ove, i te krajnje interesantne zvukove za svoje beatove.
pa sigurno ima vise od jednog sintija ? To i mislim...
Alat je SVE..MPC? Lap top? Software / soft synth / gitara,,?
DaBear is offline  
Old 13-03-2010, 09:38 PM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa sigurno ima vise od jednog sintija ? To i mislim...
Alat je SVE..MPC? Lap top? Software / soft synth / gitara,,?

A too mislis, pa da , to je moje pitanje, sta koristi od sintija
Jan is offline  
Old 14-03-2010, 05:55 AM   #6
koolade
Junior Member

Oke, pa da pocnem...
imam MPC 4000 i palim ga nikad. evo ga stoji mi na polici prekriven da ne skuplja previse prasine.
Dakle sampliram softverski... Uglavnom Kontakt.
Dosta radim sa kontaktom i sa .nki. tipa cijelu Viennu sam prebacio u .nki format, jer mi je puno jednostavnije nego da otvaram Gigastudio. Dosta stvari vucem iz kontakta, klavire, rhodese, clavinete itd. U biti sve samplebased instrumente. Moram reci, previse sam se naviko na komodaciju koju ti pruza ctrl+s. Zato ni ne koristim MPC jer dok ucitam banku, program... vec sam zaboravio zasto sam ga palio. A na kraju bi ovako i onako sve zavrsilo u Nuendu. Sad kao nesto razmisljam da predjem na Cubase 5, no dobro, nema potrebe za zurbom... nece pobjeci... Koristim dosta softvera, tipa Atmosphere, Arturia Minimoog (i ostale od Arturie), Refx Vanguard mi je jedan od napetijih za ove vise trancy soundove sto su opet tako popularni unatrag zadnjih 5 godina...
No pretpostavljam da znate sve o softveru i da tu ne trebam previse nabrajati stvari, jer svi vise-manje imaju i koriste isto.
Jedino sto mozda nema svatko su Uad kartice. To su mi omiljeni plugovi sto se efekata tice. Ako imate priliku si to priustit isplatice vam se. Pa cak i samo Neve rs88 channel strip se isplati. Kad sam to cuo, odmah sam zaboravio na waves SSL :0---- koji mi se nikad nije ni svidio... ali zato Waves API rulz!
Od harwarea imam par sintova: Korg MS2000 (koji ima i svoju pricu za ispricat kad je bio posudjen Snoopovom bandu na koncertu u ZG), zatim Nord rack, Roland Juno106, Roland JX3P, Roland VK-7, Emu Mo' Phatt, Solina String Ensamble, pa Akai CD 3000, kojeg isto vise ne palim (ko hoce njegov je za 200 eura), zatim Fender pecision bas, Defender Stratooutcaster gitaru za 80 eura, koja radi skoro ko strat. Nju volim kombinirat sa wah pedalom i Marshallom. Od preampa imam Digidesign Pre, Great River ME-1NV. Od mikrofona, SE Gemini, Rhode K2, Shure SM57, kojeg obozavam koristit za clapove. Dosta onih clapova i cudnih iskombiniranih clap/perc/rim/snareova usnimavam live pa izrezem sto najbolje ispadne. Imam nesto prekusija tipa agogo bells, flex-a-tone, def... i tako. tako da kad te stvarcice cujete na mojoj mjuzi, to je usnimavano live. E da! Tu je naravno i taklbox kojeg obozavam kombinirat sa MS2000... eto to bi recimo bilo to. ako sam sta zaboravio, sjetit cu se vec...
pozz!
e da, ako znate kakav super novi softver samo javite, jer to uvijek volim chekirat....
koolade is offline  
Old 14-03-2010, 06:03 AM   #7
koolade
Junior Member

E da, sjetih se! Slusanje! Dynaudio BM6 i Behringer Truth B3031A (iznenadjujuce izvrsni monitori za tako malo para - mocni, a precizni).
i jos nesto, vidim koment da ja ne mixam... vise manje sve sto radim mixam sam. u zadnje vrijeme i snimanje odradjujem. sve radim u svom home studiju i vise nemam potrebu ici u neki "veliki" studio.
E da imam i Yamaha O2R. Prodajem za 900 eura... razmisljam o nekom analognom summing boxu ili nekom manjem vintage pultu...
koolade is offline  
Old 14-03-2010, 06:06 AM   #8
koolade
Junior Member

Ufff, BITNO!!!
Interface: RME multiface na PC dekstopu i Focusrite Saffire Pro 24 na MacBooku. Na macu su Cubase4 i Logic 8, nego sad ce da upgradeam na 9...
koolade is offline  
Old 14-03-2010, 12:15 PM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by koolade View Post
i jos nesto, vidim koment da ja ne mixam... vise manje sve sto radim mixam sam. u zadnje vrijeme i snimanje odradjujem. sve radim u svom home studiju i vise nemam potrebu ici u neki "veliki" studio.
Izvinjavam se, mislio sam da radis svoje stvari u "velikim" studijima i da se uglavnom fokusiras na kreativni deo.
Hvala na detaljnim odgovorima!
Jan is offline  
Old 14-03-2010, 04:48 PM   #10
rasa01
Member

Edo i Koolade care! Pre svega veliko postovanje za Kooladea, i jedno pitanje... Da li znas mozda koji je ovo synth? http://www.youtube.com/watch?v=jKt1A3Okvgo Karakteristican je tebi i totalno je funky! mislim da si ga koristio u par bitova msm u povratak cigana...
rasa01 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules