Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike

Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2010, 04:41 PM   #111
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Da li mislite da Hip Hop muziku ceka svetla buducnost kod nas ??

Quote:
Originally Posted by Komplex View Post
nemam pojma, ja znam da SPENS moze koliko toliko da zivi od muzike...ne gledam njihove televizije i sranja...tj nisam u prilici da gledam bugarske i hrvatske kanale ali znam kakav je rep u slovackoj i poljskoj...

Aj Jane sto polemisemo za dzabe...koliko bi se Americi ili Francuskoj ili Nemackoj platio jedan tvoj bit? jel bi ga prodao iskreno ispod 300eura? onako nekim reperima za koje znas da zive od muzike, lepo zaradjuju i sranja? il bi mozda isao i do 500-800-1000eura za instrumental s obzirom kakvu ti bitchinu znas da uradis??? jbg...tako je kako je...a evo ti novi talas..elitni odredi...t-pain kopije u srbiji i 95 godiste slusa rep...ko ce da slusa tvrd rep? 300ljudi u celoj Srbiji...jednostavno premalo se ulaze - nista se ne vraca...kapiram da artisti nemaju da ulazu a ovima sa televizije super ide i ovako pa ni ne zele da menjaju nista tako da eto..
Ma kojih 300.
Sad napokon imam jakog zastupnika u USA, za exclusive rights smo se dogovorili da ide po minimum 1000$, a ono mixtape prodavanje beatova, leasing, kako oni kazu, to ne radim.
Ali moras da imas bas jaku konekciju da bi mogo da prodas nesto i po 100$ kamo li nesto vise.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 12:16 AM   #112
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Posmatram ovu vasu pricu, pa sam pozeleo da se ukljucim, mozda moje misljenje ima smisla, posto sam jako nepristrasan ...

Da se zna, rep i hop ne slusam. Nije stvar u tome da ga mrzim ili slicno, prosto, nije moj cup of tea. Pa ipak, kad sam cuo nekoliko repera i njihovih pesama kod nas, poslusao sam, na neke se nasmejao,i primetio da ima kvalitetnih izvodjaca. Ne mislim da rep nije muzika, da je recitovanje i da to rade netalentovani ljudi, isto ih ima netalenata kao i u bilo kojoj drugoj vrsti.Prosto mom senzibilitetu mozda ne odgovara toliko.

Okrenite pricu i dobicete odgovor. Da li rok muzika kod nas ima buducnost? Reggae ? Instrumentali ? Bilo sta ?

Mislim da rep ima buducnost, ali ne zato sto je dobar ili los ... to je pravac muzike, samim tim mislim da treba da postoji.

A to sto ga nema na teveu ... pa nema ni jednog drugog pravca ako ste primetili ...

Ali mislim da trenutno nemamo zdravu muzicku kulturu, i to baca bilo koji zanr u blato, ne samo rep ...

Pozdrav
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 12:34 AM   #113
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post

A to sto ga nema na teveu ... pa nema ni jednog drugog pravca ako ste primetili ...
Slazem se!
Sad, ne znam sta podrazumevas pod "zdravom muzickom kulturom", da li hoces reci da narod globalno nema ukusa za muziku i da ne treba bacati bisere pred svinje ili nesto drugo?
Ja smatram da nam je muzika u Srbiji dobra i da jednostavno mediji ne daju prostora nicemu, kapiram da ima makar 20 bendova za koje nisam cuo, a slusao bi ih, bilo kog zanra da su (jer slusam sta stignem a dopada mi se), ali ne mogu da dodju do mog i uva drugih slusalaca jer nemaju preko cega...
Old 08-03-2010, 01:30 AM   #114
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Slazem se!
Sad, ne znam sta podrazumevas pod "zdravom muzickom kulturom", da li hoces reci da narod globalno nema ukusa za muziku i da ne treba bacati bisere pred svinje ili nesto drugo?
Ja smatram da nam je muzika u Srbiji dobra i da jednostavno mediji ne daju prostora nicemu, kapiram da ima makar 20 bendova za koje nisam cuo, a slusao bi ih, bilo kog zanra da su (jer slusam sta stignem a dopada mi se), ali ne mogu da dodju do mog i uva drugih slusalaca jer nemaju preko cega...
pod zdravom muzickom kulturom podrazumevam upravo to - daj nam od svakog zanra ponesto, pa neka ljudi izbruse svoj licni ukus,pa traze dalje u tom domenu.

Problem je sto ti trenutno NEMAS televiziju gde mozes da uhvatis i slusas novu muziku. Nemas radio gde se vrte NOVI DOMACI ALBUMI.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 03:21 AM   #115
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Problem je sto ti trenutno NEMAS televiziju gde mozes da uhvatis i slusas novu muziku. Nemas radio gde se vrte NOVI DOMACI ALBUMI.
Radio i TV su odavno "out", pogotovo kad su mladi ljudi i muzika u pitanju. Net je broj 1 i pored njega ostalo ti i ne treba vise..

U stvari, kad malo bolje pogledam, od kad znam za sebe nikad na TV-u nisam ni pronalazio ono sto me je zanimalo...a radio je pre jedno 20 godina imao smisla...i to ne u svim krajevima drzave..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 05:53 AM   #116
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ljudi prichaju da je jazz mrtav.. da se nishta ne deshava.. samo pet minuta na tjubu i shvatite koliko je jazz ziv i pun elana.

tako je i sa hip hopom i bice uvek

zaboravih shta sam tachno hteo da kazem ahhaah
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 07:16 AM   #117
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Radio i TV su odavno "out", pogotovo kad su mladi ljudi i muzika u pitanju. Net je broj 1 i pored njega ostalo ti i ne treba vise..

U stvari, kad malo bolje pogledam, od kad znam za sebe nikad na TV-u nisam ni pronalazio ono sto me je zanimalo...a radio je pre jedno 20 godina imao smisla...i to ne u svim krajevima drzave..
woooord ( a la ice t - 6 in da mornin')

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 10:55 AM   #118
yanprawda
Member

yanprawda's Avatar

e sad kad smo/ste elaborirali i priveli kraju, jedno pitanjce... a sta je sa Centrom(bgd) i Ostatkom(restofSrbija)?
ili je to za novi topic...
yanprawda is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2010, 04:37 PM   #119
mikac
Junior Member

mikac's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ne ceka !! Nema buducnost i sto pre nestane - to bolje!!

Zasto ?

Zato sto hip hop u 99% slucajeva rade crnci. On je takav kakav je bas zbog toga...zbog njihovog nacina razmisljanja, kulture, okoline itd..

Kod nas nema crnaca i tu je kraj.

Autentican je isto kao kad bi dali crncima da rade izvornu narodnu muziku !!!
Da su isti ti crnci imali Jugoslovenske iliti Srpske devedesete imali bi barem jedno 10 Tupaka i 5-6 Notoriousa. Ipak mislim da nije razlog boja koze ili nacija nego ideja koja je pokrenula neki muzicki pravac.
Hip hop je nastao iz nekog revolta, koga u srbiji ima u izobilju, ali ovde ima vrlo malo ljudi koji znaju da usmere svu tu energiju u pravom smeru. Takodje postoje vise izvodjaca nego publike, pa onda na nastupima ima vise ljudi na bini nego ispred nje. I danas bi i publika da se bavi repom i sad svako od njih moze da ubode mikrofon u komp da snimi neki demo "smiksa ga u rizonu", okaci na spejs, a svoju sobu nazove studiom. Naravno, tu je razlog i trziste koje ne postoji, a ono sto se u gomili izdvoji kao kvalitetno nema prostora u medijima. TV su preplavili seljaci, radio malo ko slusa, diskove niko ne kupuje, ogroman procenat nepismenih ljudi koji dalje od narodnjaka nije culo itd... U takvim uslovima je jako tesko probiti se.

Ali ako nam je propao rock'n'roll sta onda mozemo ocekivati od repa?
mikac is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2010, 08:10 PM   #120
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by mikac View Post
Da su isti ti crnci imali Jugoslovenske iliti Srpske devedesete imali bi barem jedno 10 Tupaka i 5-6 Notoriousa. Ipak mislim da nije razlog boja koze ili nacija nego ideja koja je pokrenula neki muzicki pravac.
Hip hop je nastao iz nekog revolta, koga u srbiji ima u izobilju, ali ovde ima vrlo malo ljudi koji znaju da usmere svu tu energiju u pravom smeru. Takodje postoje vise izvodjaca nego publike, pa onda na nastupima ima vise ljudi na bini nego ispred nje. I danas bi i publika da se bavi repom i sad svako od njih moze da ubode mikrofon u komp da snimi neki demo "smiksa ga u rizonu", okaci na spejs, a svoju sobu nazove studiom. Naravno, tu je razlog i trziste koje ne postoji, a ono sto se u gomili izdvoji kao kvalitetno nema prostora u medijima. TV su preplavili seljaci, radio malo ko slusa, diskove niko ne kupuje, ogroman procenat nepismenih ljudi koji dalje od narodnjaka nije culo itd... U takvim uslovima je jako tesko probiti se.

Ali ako nam je propao rock'n'roll sta onda mozemo ocekivati od repa?
Amin.
Meni su dolazili ljudi sa pricama:
On:"Ti imas studio?"
Ja: "Ne, imam svoj atelje gde stvaram muziku"
On: "Pa to, studio, to mi treba"
Ja: "Ne, to je moj atelje, ne mogu nazvati studiom jer studio zahteva mnoge stvari da bi bio studio"
On: "A pa nista onda, meni treba studio"
I onda odu u "studio" od sobe, racunara i mikrofona od 100 E i kazu "napravili smo studijski snimak", i ako moj mali kucni atelje ima malo vise od tog velikog studija gde su snimali

Last edited by Jan; 27-03-2010 at 08:13 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules