Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2010, 03:41 PM   #31
magnum
Senior Member

Default Re: Koje sluske za svakodnevno slusanje muzike ?

Moj predlog ti je shure scl5, ja ih imam i koristim ih za monitoring uzivo, perfektno dihtuju i ne moras uopste mnogo da ih pojacavas da bi cuo muziku http://www.earphonesolutions.com/she5easaassh.html
magnum is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2010, 05:14 PM   #32
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Covek pita za savet u vezi "brenda" i modela sluski koje da kupi, a vi "solite pamet" sa zdravljem, ORL, VMA i tako dalje, jeste, u pravu ste, ali evo moj kratak savet:
1. Zabatali "In ear' sluske generalno, mada su jake, i mozda ti se ucini da imaju dobar "bas"
2. koristi slusalice koje delimicno ili potpuno prekrivaju usnu skoljku
3. nemoj kupovati sluske koje ne kostaju barem 120 evrica, to je neka generalna indikacija kvaliteta istih. Ovo pricam da ne bih ispao pristrasan po pitanju brenda, ali mogu da kazem da se dobre sluske uglavnom proizvode (projektuju) u Nemackoj i Austriji, uz dodatak jedne marke poreklom iz Japana sa "Y" na kraju.
Eto tako....
Dodatak: ukoliko se samo SLUSA muzika, dobro resenje su slusalica otvorenog tipa, a ukoliko se i radi, snima, miksuje, onda treba koristiti "closed" tip
Ima jos par indikacija: velicina membrane u milimetrima (vece su naravno bolje) i materijal magneta (Neodym, Cobalt-Samarium)
naravno i efikasnost drajvera je bitna - sto vise, to bolje, ali doooobro preko 90db/mw

That's my boy.God bless you

A koja je razlika izmedju otvorenog i zatvorenog tipa ??Pa prvenstveno bi ih uzimao za slusanje jer imam kod kuce monitore tako da mi nece trebati ..Jos ako su te otvorenog tipa jeftinije,ide mi u prilog jer iovako stekam pare za zvucnu ..
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 10:27 AM   #33
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

eto svi srećni. Mi se israli, Sloba opet naravno ispao pametan i car, a uglješa može na miru da se otvori za Sony i dugoročno gledano, izgubi svoj mladi lepi sluh.
Ejmeen !
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 12:35 PM   #34
Hladan_kao_Led
Junior Member

Hladan_kao_Led's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ovo pricam da ne bih ispao pristrasan po pitanju brenda, ali mogu da kazem da se dobre sluske uglavnom proizvode (projektuju) u Nemackoj i Austriji, uz dodatak jedne marke poreklom iz Japana sa "Y" na kraju.
Ja se ubi razmišljajući koja je to marka i ubijam se i dalje...
Hladan_kao_Led is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 09:31 PM   #35
ChoME
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Hladan_kao_Led View Post
Ja se ubi razmi?ljajući koja je to marka i ubijam se i dalje...
aahhaha i ja se zbunio.
nego ova ekipa gore me ubedila da batalim svoj mp4 i svoje nove lepe panasonic slusalice... a sad mi je i drago sto sam ortaku dao prastare hitachi HD...
ChoME is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 09:57 AM   #36
Color
Senior Member

Color's Avatar

hahah koja diskusija

Ma dajte, to bi vec bilo gluvih na svakom cosku... Umereno koriscenje slusalica, slusanje na nekoj normalnoj glasnoci i nema panike. U prevozu koristim sluske skoro svakodnevno, po nekih 20-30minuta i nemam problema sa sluhom ali naravno ne trudim se da eliminisem okolne zvukove time sto cu odvaliti volume na playeru.. Istina je, dok sam mahom kuci radio, bio sam u stanju aktivno da radim na slusalicama i po 5-6 sati dnevno...e tu vec dolazi do zamaranja usiju i onoga sto je neko vec pomenuo "pritisak u glavi"....sreca, to nije dugo trajalo a sluh me za sada sluzi odlicno

Sve u svemu, nece nikome usi otpasti ako umereno bude slusao muziku na sluskama...

pozzz
Color is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2010, 10:42 AM   #37
korguser2001
Junior Member

Ako želite vrhunski zvuk preporučujem definitivno Bose In-Ear ! Imam ih i sam i prezadovoljan sam, totalna ludnica od zvuka - pozitiva naravno !

Inače i ovo što kažu kolege, noise cancellation je jaaakooo poželjno ako si možete priuštiti. Imam u vlasništvu Audio Technica Noise Cancellation slušalice i mogu reći samo da je to nebo i zemlja u usporedbi sa ostalim slušalicama pri slušanju glazbe i čak miksanju u studiu.

Inače probao sam i Bose Noise Cancellation i kad ću imati novaca odmah kupujem - po meni one su sam vrh ponude u toj sferi !

Pozz svima !

===============================
Long live KORG - Korguser2001
korguser2001 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2010, 10:43 AM   #38
korguser2001
Junior Member

Ako ?elite vrhunski zvuk preporučujem definitivno Bose In-Ear ! Imam ih i sam i prezadovoljan sam, totalna ludnica od zvuka - pozitiva naravno !

Inače i ovo ?to ka?u kolege, noise cancellation je jaaakooo po?eljno ako si mo?ete priu?titi. Imam u vlasni?tvu Audio Technica Noise Cancellation slu?alice i mogu reći samo da je to nebo i zemlja u usporedbi sa ostalim slu?alicama pri slu?anju glazbe i čak miksanju u studiu.

Inače probao sam i Bose Noise Cancellation i kad ću imati novaca odmah kupujem - po meni one su sam vrh ponude u toj sferi !

Pozz svima !

===============================
Long live KORG - Korguser2001
korguser2001 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules