|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
ej ljudi, sviram vec neko vreme sa bendom.. radimo neki miks jazz-a funk-a sa primesama rocka i
hip hopa preko toga.. sad, probao sam procesore, i jednostavno mi ne rade posao.. nisam modeling lik, iako sam mladji staromodan sam.. sad ovo je spisak pedala koje sam hteo da pazarim, ako imate neku pametniju varijantu, recite slobodno.. cene su sa thomanna, jer samo tu mogu da nadjem sve pedale koje sam zamislio, a i cene za iste.. gitare su: dva strat-a sa emg dg20 i lace sensor hot gold (ec sign) magnetima, tele american deluxe standardni, gibson lp standard i heritage h535.. najverovatnije ta gitara bash, ali za pochetak cu uzeti hagstrom hj500 jer je dostupan a i 4 puta jeftiniji (oko 800e). pojacala su, od line 6 spider III preko twin reverba i roland jc120b do mesa bogie-a markIII.. dakle svashta neshto.. ![]() Compressor Boss CS3 69 - najverovatnije cu uzeti boss MXR SuperComp 79 Overdrive T-Rex Gristle king 240 Flanger/chorus/phaser TC ELECTRONIC NOVA MODULATOR 211 Delay Boss RE-20 Space echo 175 Wah Dunlop crybaby CB-535Q 145 Envelope filter ASHDOWN ENVELOPE FILTER 64 Volume pedale DUNLOP VOLUMEPEDAL GCB80 79 pedal board PEDALTRAIN PT-PRO-HC 322 struja VOODOO LAB PEDAL POWER 2 PLUS 185 Total 1500 ajd pa ako smislite neshto pametnije recite.. ![]() poz i hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Za chorus pogledaj MXR Stereo Chorus (da, znam da je samo chorus, za razliku od TC). Mo?da ti se svidi. Ostalo mi zvuči poprilično fino.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Mozda da razmislis i o drugom wahu, imam Dunlopa GCB-95, i nisam bas presretan, zvuk je super ali se tesko pali i gasi i dosta se razdrndao (ima praznog hoda malo kad je papuca skroz nazad), a uopste ga ne sviram cesto i cuvam ga...
Mozda nekog Morleya eventualno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
ili voxa.. ne razmishljam sad o tome, uzeo sam heritage h535.. lista i dalje stoji, ali ce pre toga da padne silhouette pa tek onda mogu da razmishljam o pedalama.. do tad cu da se zajmim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ako hoces vintage sound...razmisli o drugim magnetima.Otkad sam stavio ibanez super 70 na Gibsona (mymusia fake) i uzeo JV Squiera, dodje mi da spavam sa njima.EMG jako ..ali jako ignorise drvo i generalno svi moderniji magneti su , ok glupo zvuci , ali pomalo jednodimenzionalni, tj nekako predvidivi.Sto se tice pedala, pogledaj Fruscianteov setup
http://www.guitargeek.com/rigview/576/ , covek je apsolutni genije kada se radi o zvuku koji ima karakter i zanimljiv je na duze staze.
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
sa druge strane, frusciante ima 4 pojachala. mayer takodje. a ja nemam ni para ni zivaca ni snage za 4 pojachala.. a to je, slozicesh se, glavni izvor njegovog zvuka.. jer su pedale prilichno uobichajene (bar ove istaknute ovde) shto se tiche magneta, ne diraj mi emg ![]() ![]() poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Hehe...polako i ja sam se do pre neku godinu kleo u emg i messa kombinaciju, a pre neki mesec sam preorao Srbiju autom da iskopam deluxe reverb i JV.
Drvo daje deblji zvuk od bilo kog magneta a stari magneti imaju taj mikrofonski karakter ciji fokus nije samo na zicama.Mislim da 4 pojacala ne igraju neku ne znam kakvu ulogu u debljini zvuka, obzirom da isti gitarsti (inace i jedan i drugi su mi favorite) zvuce fenomenalno i na studijskim izdanjima.Experimentisi malo i sa zvucnicima , razlike su neverovatne.Stari Jensen umesto nekog modernog Celestiona moze da ti napravi takvu razliku u karakteru , da prosto ne mozes da prepoznas amp.
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() jednostavno ne mogu uvek da jurim pojachala.. a i ovo mi super odradjuje posao.. mislim, ne radim mainly gitarsku muziku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Šta god da uzmeš od ovoga se da dobro iskoristit, ali za Hendrixov zvuk ti trebaju samo strat, fuzzface, JMP Marshall i Vox wah, ponekad Roger Mayer Octavia i univibe.
Za delay ako više voliš topliji analogni zvuk MXR Carbon Copy ili EHX Deluxe Memory Man. Last edited by sira; 07-03-2010 at 11:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Copressor - pogledaj CMATMODS Deluxe Signa Comp sa neta (može da se završi ispod 100e)
Overdrive - ![]() ![]() Delay - ne znam. Taj je valjda dobar ali opet, za te pare bih uzeo T-Rex Reptile (mada nema tap tempo) Tap tempo varijanta bi mi bila T-Rex Replica al je mnogo skupa... PEDALTRAIN PT-PRO-HC 322 je baš veliki... al valjda od viška glava ne boli... VOODOO LAB PEDAL POWER 2 PLUS - Pogledaj T-Rex Chameleon (140e kod nas) Ove ostale stvari ne znam... možda ErnieBall Volume Pedal sa nekim mod-om, RMC3 Wah..., cuo sam da je TC ELECTRONIC Stereo Chorus-Flanger mnogo dobra stvar ali ne znam, ja to ne koristim. U stvari ti si opremu verovatno već kupio... al nema veze kucao sam 5 minuta ![]() ![]() Al sve je to lična stvar sa pedalama... ovo se meni sviđa, tebi ne mora. Last edited by assdksl; 24-06-2010 at 02:08 AM. Reason: Dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarski pedalboard | zadresar | Gitarska Produkcija | 11 | 20-03-2009 11:18 PM |
Gitarski zvuk - pomoc! | Everbeatz | Gitarska Produkcija | 34 | 07-01-2008 07:03 PM |
gitarski rekording vol. 2 | duck | Gitarska Produkcija | 25 | 07-02-2005 12:39 AM |
Gitarski recording | Arthur | Gitarska Produkcija | 65 | 31-12-2004 01:02 PM |
-= Gitarski setup =- | ProkDu | Gitarska Produkcija | 5 | 05-12-2004 04:10 AM |