|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ako hoces vintage sound...razmisli o drugim magnetima.Otkad sam stavio ibanez super 70 na Gibsona (mymusia fake) i uzeo JV Squiera, dodje mi da spavam sa njima.EMG jako ..ali jako ignorise drvo i generalno svi moderniji magneti su , ok glupo zvuci , ali pomalo jednodimenzionalni, tj nekako predvidivi.Sto se tice pedala, pogledaj Fruscianteov setup
http://www.guitargeek.com/rigview/576/ , covek je apsolutni genije kada se radi o zvuku koji ima karakter i zanimljiv je na duze staze.
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
sa druge strane, frusciante ima 4 pojachala. mayer takodje. a ja nemam ni para ni zivaca ni snage za 4 pojachala.. a to je, slozicesh se, glavni izvor njegovog zvuka.. jer su pedale prilichno uobichajene (bar ove istaknute ovde) shto se tiche magneta, ne diraj mi emg ![]() ![]() poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Hehe...polako i ja sam se do pre neku godinu kleo u emg i messa kombinaciju, a pre neki mesec sam preorao Srbiju autom da iskopam deluxe reverb i JV.
Drvo daje deblji zvuk od bilo kog magneta a stari magneti imaju taj mikrofonski karakter ciji fokus nije samo na zicama.Mislim da 4 pojacala ne igraju neku ne znam kakvu ulogu u debljini zvuka, obzirom da isti gitarsti (inace i jedan i drugi su mi favorite) zvuce fenomenalno i na studijskim izdanjima.Experimentisi malo i sa zvucnicima , razlike su neverovatne.Stari Jensen umesto nekog modernog Celestiona moze da ti napravi takvu razliku u karakteru , da prosto ne mozes da prepoznas amp.
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() jednostavno ne mogu uvek da jurim pojachala.. a i ovo mi super odradjuje posao.. mislim, ne radim mainly gitarsku muziku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Šta god da uzmeš od ovoga se da dobro iskoristit, ali za Hendrixov zvuk ti trebaju samo strat, fuzzface, JMP Marshall i Vox wah, ponekad Roger Mayer Octavia i univibe.
Za delay ako više voliš topliji analogni zvuk MXR Carbon Copy ili EHX Deluxe Memory Man. Last edited by sira; 07-03-2010 at 11:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitarski pedalboard | zadresar | Gitarska Produkcija | 11 | 20-03-2009 11:18 PM |
Gitarski zvuk - pomoc! | Everbeatz | Gitarska Produkcija | 34 | 07-01-2008 07:03 PM |
gitarski rekording vol. 2 | duck | Gitarska Produkcija | 25 | 07-02-2005 12:39 AM |
Gitarski recording | Arthur | Gitarska Produkcija | 65 | 31-12-2004 01:02 PM |
-= Gitarski setup =- | ProkDu | Gitarska Produkcija | 5 | 05-12-2004 04:10 AM |