Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2010, 10:32 PM   #101
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
vracamo temu u normalan tok...
u tom slucaju krsim obecanje

Pitanje - imao sam sve korgove od T3 pa na ovamo (workstation modele)..... Da li je M3 (koji nisam probao) nastavak Triton price, ili blagi otklon od nje?
Old 04-03-2010, 12:20 AM   #102
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Cuo sam da imas yamaha plg dx,pa dali bi ga prodao?Ja imam motifa es8 u studiu sa plg vl i plg an,pa bih uzeo i dx...ili ako znas nekog ko bi prodao?
Ovo je mozda moglo i u neki novi thread posvecen FM sintezi ili PLG ekspanzijama, ali dok se to ne desi da ti odgovorim...

Da, imam ga, ali mislim da ce ti biti sasvim opravdano ako ti odgovorim: Ne, nikako ga ne prodajem!

Iako projektovan za neka starija okruzenja (i hardverski i softverski), po meni je i dalje najbolje PLG prosirenje za Motif, S, CS, itd serije. Jeste da su mu editing meniji pomalo konfuzni i da uklapanje u ES softver nije idealno (ipak je nastao prilicno ranije), da stize sa ne bas sjajno iznivelisanim presetima, velocity krivama, bez preseta koji koriste EFF jedinicu (to sve moras sam) i poodosta slicnih od kojih treba izbaciti "duplikate", a zatim i pronaci "best of" od skoro 1000 koje imas u editoru... Ipak, zvuk mu je (slozices se) ipak unikatan (iako ne potpuno DX7 "like"), te, cini mi se, vredi uloziti dodatni napor u tweak-ovanje i programing.

Znam da ga je bas pomenuti Miljan (moj dobar kolega) skoro nabavio i bas smo se i culi povodom toga. Sto se kupovine tice, na zalost ne bih tu bio preterani optimista, i sam znas da ih Yamaha vise ne proizvodi, a softverski gotovo i ne podrzava, ovo pogotovo odkako se pojavila "zatvorena" XS serija...
Sve se svodi na srecu da nabasas na njega u nekom shopu gde je ostao "zaboravljen" ili na nekoj rasprodaji... Doduse, video sam i primere da na ebay-u gde su likovi, cim je Yamaha prekinula proizvodnju, nudili PLG prosirenja po gotovo dvostruko vecim cenama od poslednjih regularnih, pa ko voli nek' izvoli... Ko ga ima, tesko ce ga prodavati, osim onih koji ne znaju sta imaju pa su se razocarali "na prvu loptu"...

Ako iskrsne neka prilika - javicu, u svakom slucaju - "srecan lov"...
Old 04-03-2010, 08:45 AM   #103
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
Ovo je mozda moglo i u neki novi thread posvecen FM sintezi ili PLG ekspanzijama, ali dok se to ne desi da ti odgovorim...

Da, imam ga, ali mislim da ce ti biti sasvim opravdano ako ti odgovorim: Ne, nikako ga ne prodajem!

Iako projektovan za neka starija okruzenja (i hardverski i softverski), po meni je i dalje najbolje PLG prosirenje za Motif, S, CS, itd serije. Jeste da su mu editing meniji pomalo konfuzni i da uklapanje u ES softver nije idealno (ipak je nastao prilicno ranije), da stize sa ne bas sjajno iznivelisanim presetima, velocity krivama, bez preseta koji koriste EFF jedinicu (to sve moras sam) i poodosta slicnih od kojih treba izbaciti "duplikate", a zatim i pronaci "best of" od skoro 1000 koje imas u editoru... Ipak, zvuk mu je (slozices se) ipak unikatan (iako ne potpuno DX7 "like"), te, cini mi se, vredi uloziti dodatni napor u tweak-ovanje i programing.

Znam da ga je bas pomenuti Miljan (moj dobar kolega) skoro nabavio i bas smo se i culi povodom toga. Sto se kupovine tice, na zalost ne bih tu bio preterani optimista, i sam znas da ih Yamaha vise ne proizvodi, a softverski gotovo i ne podrzava, ovo pogotovo odkako se pojavila "zatvorena" XS serija...
Sve se svodi na srecu da nabasas na njega u nekom shopu gde je ostao "zaboravljen" ili na nekoj rasprodaji... Doduse, video sam i primere da na ebay-u gde su likovi, cim je Yamaha prekinula proizvodnju, nudili PLG prosirenja po gotovo dvostruko vecim cenama od poslednjih regularnih, pa ko voli nek' izvoli... Ko ga ima, tesko ce ga prodavati, osim onih koji ne znaju sta imaju pa su se razocarali "na prvu loptu"...

Ako iskrsne neka prilika - javicu, u svakom slucaju - "srecan lov"...
Znam da ga je tesko nabaviti,inace ja sam ga prodao Miljanu,a kupio od Radetica za 100e.Naravno,to sam uradio iz kolegijalnih razloga,jer mi je Miljan dao za Motifa neke semplove,na kojima je potrosio brdo svog vremena...evo jedne informacijelg dx,i plg an ima Alek Aleksov,ali kaze da nikako ne moze da ih nadje,negde ih zaturio.E sad,ajmo da trazimo ...tesko ih je naci i na ebay-u i na www.ricardo.ch
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2010, 09:10 AM   #104
tuomas
Member

Angry Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
u tom slucaju krsim obecanje

Pitanje - imao sam sve korgove od T3 pa na ovamo (workstation modele)..... Da li je M3 (koji nisam probao) nastavak Triton price, ili blagi otklon od nje?
Dobro pitanje,ali ja ne znam da ti odgovorim...Znam da Misa Komnenic prodaje svog(73),sa radiasom i 256mb....
Old 04-03-2010, 10:37 AM   #105
BaneB
Junior Member

Po meni je to veliki pomak za Korga, pogotovo u pogledu klavira, rhodes-a...
Dugo sam svirao Extreme-a, sada sviram M3 i mnogo sam zadovoljniji sa njim. Cak mi i dirka na M3 vise odgovara, mada na prvi utisak mi je delovala kriminalno. Imao sam utisak da mi je Triton LE pod prstima...
Sve u svemu, po meni je M3 super spravica, mada znam dosta ljudi kojima i dalje Triton vise lezi...
BaneB is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2010, 11:46 AM   #106
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by BaneB View Post
Po meni je to veliki pomak za Korga, pogotovo u pogledu klavira, rhodes-a...
Dugo sam svirao Extreme-a, sada sviram M3 i mnogo sam zadovoljniji sa njim. Cak mi i dirka na M3 vise odgovara, mada na prvi utisak mi je delovala kriminalno. Imao sam utisak da mi je Triton LE pod prstima...
Sve u svemu, po meni je M3 super spravica, mada znam dosta ljudi kojima i dalje Triton vise lezi...
Sta je bolje na M3,konkretno,u odnosu na extreme? korgova piana nikada nisu bila dobra i na extreme i na bilo koji korg,ukljucujuci i oasys...ne racunaj karmu i 256mb. Znam da me je m3 odusevio sa jednom farbom,koja simulira orkestar sa izrazenim ksilofonom,ostalo,nista posebno....
Old 04-03-2010, 12:15 PM   #107
BaneB
Junior Member

Konkretno, klavir mi je daleko bolji na M3... Ne kazem da je kao Yamahin ili Kurzweilov, ali skroz zadovoljavajuce za jednog Korga. Na Extrem-u mi je bio skoro neupotrebljiv, u bendu se potpuno izgubi i mulja samo, nijedan ton konkretno ne izadje. Na m3 sam napravio zadovoljavajuci klavir posle pola sata editovanja. Kasnije su izbacili novi softver, pa su izbrisali taj prvobitni multisempl klavira, ali postoji mogucnost da se vrati. Ja sam ga vrato, ali nisam bas siguran da je to isti onaj multisempl, ali opet mnogo bolje zvuci od ovog u novom (expanded) softveru...
Old 04-03-2010, 02:52 PM   #108
slowstar
Pro Member

Ne zelim da nastavljam diskusiju po ovom threadu, ali zelim samo da napomenem, da posto sam se vratio iz Budimpeste, gde sam ljubaznoscu MUSIC AP bio gost REE (Roland East Europe) bio u prilici da vidim i cujem nesto sto je zvanicno poverljiva informacija sve do otvaranja Frankfurta - svima koji su u prilici savetujem da probaju, cuju, vide, ili nabave
prosirenje "Super Natural Piano" (za one koje imaju RD 700) ali i da cim budu u prilici probaju V-Piano, ili bilo koji od nove serije HP klavira (302, 305, 307)
Mislim da je prica o klavirima zaista zavrsena, bar za dugo, dogledno vreme. A sto se moga, ponavljam, licno moga misljenja tice, a u vezi sa Korg M3, slazem se da je izuzetno dobra klavijatura (namerno ne koristim nedefinisani izraz "Workstation") ali o zvuku akusticnog klavira na SVIM do sada Korgovima, pa i na Oasysu, ne zelim da diskutujem, jer ukoliko IKO tvrdi da je to dobro, ili bolje od klavira na Fantomu G, namece se cvrst, dokaziv zakljucak da ima ooooozbiljne probleme ili sa sluhom, ili sa predstavom o tome kako treba da akusticni klavir zvuci...
Hvala na prostoru i na poverenju.
P.S. ponavljam, da ne bi bilo zabune, veoma bih voleo da posedujem M3, pa cak i M50, samo nikada ne bih koristio akusticni klavir, gudace i jos po nesto sitno sa bilo kog KORG-a, ali druge boje bi itekako koristio!

Last edited by slowstar; 04-03-2010 at 02:55 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2010, 05:18 PM   #109
BaneB
Junior Member

Klavir je daleko od dobrog, ali dosta dobar za jednog Korga... to je velika razlika. Ja sam samo rekao da vidim napredak kod Korga po pitanju klavira (a i svega ostalog), ali slazem se da mu je to zaista najlosija strana i da dosta kaska za ostalim proizvodjacima...
Znam ja kako zvuci akustican klavir, sviram ga skoro svakodnevno od svoje cetvrte godine, kroz nizu muzicku, srednju i akademiju... Voleo bih da ga nikad nisam ni probao, bio bih mnogo zadovoljniji sa digitalnim klavirima, na koje sam osudjen da ih sviram.
Old 04-03-2010, 06:08 PM   #110
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by BaneB View Post
Klavir je daleko od dobrog, ali dosta dobar za jednog Korga... to je velika razlika. Ja sam samo rekao da vidim napredak kod Korga po pitanju klavira (a i svega ostalog), ali slazem se da mu je to zaista najlosija strana i da dosta kaska za ostalim proizvodjacima...
Znam ja kako zvuci akustican klavir, sviram ga skoro svakodnevno od svoje cetvrte godine, kroz nizu muzicku, srednju i akademiju... Voleo bih da ga nikad nisam ni probao, bio bih mnogo zadovoljniji sa digitalnim klavirima, na koje sam osudjen da ih sviram.
Patchevi klavira na Korgu M3 su dosta bolji od onih na Extreme-u, i dalje po mom misljenju ako uporedjujemo sa nekim realnim zvukom kaskaju za ostalim proizvodjacima (Nord, Roland, Yamaha)! Takva je stvar i sa njihovom upotrebljivoscu u LIVE svirci! Sa M3 sam nesto na klaviru i proisvirao na svirci (uglavnom Piano/Pad, Piano Strings mixeve).

Samo ne bih ja toliko uporedjivao pravi klavir sa digitalnim stage-ovima jer to nije dobro, to je nesto potpuno razlicito i na tu razliku se treba navici!

npr. imao sam priliku da sviram na svirci na mom ustaljenom setup-u (XP80 + Motif ES6) plus Roland RD700 GX, za koga sam tripovao da je nesto najbolje sto sam probao od stage klavira, jako priblizno pravom, sto se tice sound&feel-a naravno sa dobrim monitoringom iste sprave.... tj. "k'o pravi"!
Ali ne lezi vraze... nikako sva ta masnoca od farbi kao dok je sviram solo!
Bas konkretno, na Super Natural prosirenjima, stvarno predivan multisample klavir. i dalje imam trip od stvari koje sam probao da je to nesto najpribliznije klaviru, ali skroz sam protivnik njegovog nosenja recimo na svirku (jos i da napomenem da su mi nokti dosta jadno izgledali posle tog iskustva)!

dakle to priblizavanje akusticnom klaviru je meni odaljavanje od odgovarajuceg patch-a u matrici! da li nam treba pravi klavir (ako da onda koji? koncertni, polukoncertni, pianino,steinway, yamaha, bosendorfer, petrof....) ili onaj koji najlepse "izlazi" sto bi se reklo?
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules