|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Pro Member
|
![]()
u tom slucaju krsim obecanje
![]() Pitanje - imao sam sve korgove od T3 pa na ovamo (workstation modele)..... Da li je M3 (koji nisam probao) nastavak Triton price, ili blagi otklon od nje?
![]() |
#102 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Da, imam ga, ali mislim da ce ti biti sasvim opravdano ako ti odgovorim: Ne, nikako ga ne prodajem! ![]() ![]() Iako projektovan za neka starija okruzenja (i hardverski i softverski), po meni je i dalje najbolje PLG prosirenje za Motif, S, CS, itd serije. Jeste da su mu editing meniji pomalo konfuzni i da uklapanje u ES softver nije idealno (ipak je nastao prilicno ranije), da stize sa ne bas sjajno iznivelisanim presetima, velocity krivama, bez preseta koji koriste EFF jedinicu (to sve moras sam) i poodosta slicnih od kojih treba izbaciti "duplikate", a zatim i pronaci "best of" od skoro 1000 koje imas u editoru... Ipak, zvuk mu je (slozices se) ipak unikatan (iako ne potpuno DX7 "like"), te, cini mi se, vredi uloziti dodatni napor u tweak-ovanje i programing. Znam da ga je bas pomenuti Miljan (moj dobar kolega ![]() Sve se svodi na srecu da nabasas na njega u nekom shopu gde je ostao "zaboravljen" ili na nekoj rasprodaji... Doduse, video sam i primere da na ebay-u gde su likovi, cim je Yamaha prekinula proizvodnju, nudili PLG prosirenja po gotovo dvostruko vecim cenama od poslednjih regularnih, pa ko voli nek' izvoli... Ko ga ima, tesko ce ga prodavati, osim onih koji ne znaju sta imaju pa su se razocarali "na prvu loptu" ![]() Ako iskrsne neka prilika - javicu, u svakom slucaju - "srecan lov"...
![]() |
![]() |
#103 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Member
|
![]()
Dobro pitanje,ali ja ne znam da ti odgovorim...Znam da Misa Komnenic prodaje svog(73),sa radiasom i 256mb....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Junior Member
|
![]()
Po meni je to veliki pomak za Korga, pogotovo u pogledu klavira, rhodes-a...
Dugo sam svirao Extreme-a, sada sviram M3 i mnogo sam zadovoljniji sa njim. Cak mi i dirka na M3 vise odgovara, mada na prvi utisak mi je delovala kriminalno. Imao sam utisak da mi je Triton LE pod prstima... Sve u svemu, po meni je M3 super spravica, mada znam dosta ljudi kojima i dalje Triton vise lezi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Junior Member
|
![]()
Konkretno, klavir mi je daleko bolji na M3... Ne kazem da je kao Yamahin ili Kurzweilov, ali skroz zadovoljavajuce za jednog Korga. Na Extrem-u mi je bio skoro neupotrebljiv, u bendu se potpuno izgubi i mulja samo, nijedan ton konkretno ne izadje. Na m3 sam napravio zadovoljavajuci klavir posle pola sata editovanja. Kasnije su izbacili novi softver, pa su izbrisali taj prvobitni multisempl klavira, ali postoji mogucnost da se vrati. Ja sam ga vrato, ali nisam bas siguran da je to isti onaj multisempl, ali opet mnogo bolje zvuci od ovog u novom (expanded) softveru...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Pro Member
|
![]()
Ne zelim da nastavljam diskusiju po ovom threadu, ali zelim samo da napomenem, da posto sam se vratio iz Budimpeste, gde sam ljubaznoscu MUSIC AP bio gost REE (Roland East Europe) bio u prilici da vidim i cujem nesto sto je zvanicno poverljiva informacija sve do otvaranja Frankfurta - svima koji su u prilici savetujem da probaju, cuju, vide, ili nabave
prosirenje "Super Natural Piano" (za one koje imaju RD 700) ali i da cim budu u prilici probaju V-Piano, ili bilo koji od nove serije HP klavira (302, 305, 307) Mislim da je prica o klavirima zaista zavrsena, bar za dugo, dogledno vreme. A sto se moga, ponavljam, licno moga misljenja tice, a u vezi sa Korg M3, slazem se da je izuzetno dobra klavijatura (namerno ne koristim nedefinisani izraz "Workstation") ali o zvuku akusticnog klavira na SVIM do sada Korgovima, pa i na Oasysu, ne zelim da diskutujem, jer ukoliko IKO tvrdi da je to dobro, ili bolje od klavira na Fantomu G, namece se cvrst, dokaziv zakljucak da ima ooooozbiljne probleme ili sa sluhom, ili sa predstavom o tome kako treba da akusticni klavir zvuci... Hvala na prostoru i na poverenju. P.S. ponavljam, da ne bi bilo zabune, veoma bih voleo da posedujem M3, pa cak i M50, samo nikada ne bih koristio akusticni klavir, gudace i jos po nesto sitno sa bilo kog KORG-a, ali druge boje bi itekako koristio!
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 04-03-2010 at 02:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Junior Member
|
![]()
Klavir je daleko od dobrog, ali dosta dobar za jednog Korga... to je velika razlika.
![]() Znam ja kako zvuci akustican klavir, sviram ga skoro svakodnevno od svoje cetvrte godine, kroz nizu muzicku, srednju i akademiju... Voleo bih da ga nikad nisam ni probao, bio bih mnogo zadovoljniji sa digitalnim klavirima, na koje sam osudjen da ih sviram. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Member
|
![]() Quote:
Samo ne bih ja toliko uporedjivao pravi klavir sa digitalnim stage-ovima jer to nije dobro, to je nesto potpuno razlicito i na tu razliku se treba navici! npr. imao sam priliku da sviram na svirci na mom ustaljenom setup-u (XP80 + Motif ES6) plus Roland RD700 GX, za koga sam tripovao da je nesto najbolje sto sam probao od stage klavira, jako priblizno pravom, sto se tice sound&feel-a naravno sa dobrim monitoringom iste sprave.... tj. "k'o pravi"! Ali ne lezi vraze... nikako sva ta masnoca od farbi kao dok je sviram solo! Bas konkretno, na Super Natural prosirenjima, stvarno predivan multisample klavir. i dalje imam trip od stvari koje sam probao da je to nesto najpribliznije klaviru, ali skroz sam protivnik njegovog nosenja recimo na svirku (jos i da napomenem da su mi nokti dosta jadno izgledali posle tog iskustva)! dakle to priblizavanje akusticnom klaviru je meni odaljavanje od odgovarajuceg patch-a u matrici! da li nam treba pravi klavir (ako da onda koji? koncertni, polukoncertni, pianino,steinway, yamaha, bosendorfer, petrof....) ili onaj koji najlepse "izlazi" sto bi se reklo? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M3 / R3 | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 23-08-2007 06:35 PM |