|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 | |
Moderator
|
![]() Quote:
- Uvek je dobro da se sve ucini jos zanimljivijim, ali bitan je i nacin, meni od ovoga pre moze da bude samo muka... Ne govorimo "istim jezikom", nema ljutnje... Ne zamisljam "zabavu" na forumu na ovakav nacin, a naravno da treba da iskazemo svoj stav, ali uz uvazavanje drugih. Moze i da se "odbrusi", ako neko bas oseca toliku potrebu, ali opet postoji mera, a i argumenti nisu na odmet... - Iako se retko javljam na thread-ove ovog tipa (naveo sam razloge, da se ne ponavljam), svakako bih se javio jer sam bio i pomenut (pozitivno od strane Slobe), a i pojavile su se neke 'zabrinutosti" o radu benda ciji sam clan... Osim toga, meni je M3 zaista u planu i dosta sam ga testirao, pa sam i o tome hteo da podelim poneki utisak (i o ovome sam ponesto napisao). Nikakvo laskanje i potvrdjivanje me ne bi odvratili od toga. - Kao sto si mogao da primetis, sa vecinom Slobinih stavova se slazem (kao i vec navedenih kolega), sa nekim - ne, ali to je valjda normalno i ne predstavlja nikakav problem i ne bi predstavljalo problem ni sa tobom (sa kojim se, ipak, u manjoj meri slazem, ali delim neke stavove) da ti od pocetka nisi krenuo da "igras djonom" i da nas "ucis pameti". Tu je razlika, cuces ponekad na ovom forumu iskljucive i pristrasne stavove o opremi (sto je podnosljivo), ali ces veoma retko naici na direktno potcenjivanje, pljuvanje ili ismejavanje kolega i vecina to nece blagonaklono gledati ili prihvatiti. - Evo, ako i prihvatim da mi neko javno na forumu izrekene da sam se "izlupetao", voleo bih da cujem konkretno koji su to bili stavovi i da mi se "otvore oci" nekim egzaktnim cinjenicama ili iskustvima... ![]() - Niko ti ne osporava pravo ili zelju da nas "poducis", "edukujes", prosiris vidike, ali cini to na pravom mestu i u pravo vreme, u pravim thread-ovima (koje mozes i sam da postavis), a ne kao gomilu off topic-a koja sve iritira i izgleda kao (neuspesno) samoreklamiranje. Ako je i poslednji video post trebao da nas uveri u kvalitet stage piana (valjda Yamaha CP300, mozda gresim), pre nas je uverio u to da treba "ostati car" na svom terenu i ne mesati se tamo "gde se pipa u mraku", ili bar korektno navezbati "materiju" ("klasicni" deo sa pocetka) da bi se i fakticki opravdala titula "tatko", koju ja uopste ne bih naivno shvatao... ![]() - Kad smo kod Spandau Ballet, hmm, ne znam da li je propratni smeh u vezi Rolanda vezan za to da li se uopste koristi, ili zbog konkretnog modela, ili sta vec... Na koncertu je koriscen, bar mi tako izgleda po pogledu sa zadnje strane JUNO 106. Koristio sam ga par godina, u odnosu na JP8/JP6, neki bi ga nazvali "osiromasenom verzijom", u odnosu na JUNO60, bio je nova/usavrsena verzija, mada postoji dosta onih koji se kunu da JUNO60 zvuci bolje, uglavnom pitanje ukusa kao i kad se porede npr. OB-8 i OB-X... Meni licno, za ono vreme dok sam ga koristio, je bio nepodnosljiv zbog non-velocity klavijature i ogranicenja u polifoniji, ali je zvucno bio jako dobar komplement za DX7. Medjutim, JUNO106 je samo deo Roland price kad je Spandau Ballet u pitanju, a gomila Promars, JP4/JP8 i JX zvukova sa njihovih albuma je softverski rekreirana i kontrolisana preko (rekao bilh) Novation Remote SL61. Iz daljine se moglo primetiti u rack-u: Digi 003, nesto iz Fostex D serije (delovi matrica u nekim pesmama), Receptor, a mozda i nesto tipa Creamware Noax (nisam siguran). Standardo deo opreme su bili i Nord Stage88 i (nas cenjeni) M3 koji je svoje "zadatke" obavio korektno, ali nista mnogo vise od toga, verovatno i zbog toga sto svi u usima imaju i dalje "originale" synth deonica sa vinil/CD izdanja... - Hvala na drugarskoj i kolegijalnoj ponudi, ali srecno sam ozenjen vec 10 godina, a i tada (a i kad bih to, "ne daj boze", ponovo radio) nisam imao slavlje sa "zivom muzikom", a pogotovo ne narodnjackom ili "svedskom"... ![]() ![]() I na kraju, ja ne sumnjam ni u kakvu tvoju losu nameru ili netrpeljivost, ali forumi ovog tipa imaju neka svoja ustaljena pravila koja, ispostavlja se, odgovaraju vecini i treba ih postovati. I, dok o ukusima ne treba raspravljati, tolerantna diskusija o koliko-toliko egzaktnim stvarima je ipak moguca uz sva neslaganja. Toliko, i izvinite jos jednom...
![]() |
![]() |
#92 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Member
|
![]()
Ziko ti i ja smo ovde bili najiskreniji,i najverbalniji,dok neki nisu...OFF zna da nije bio iskren,i u stvari samo je lozio vatru,a juce sam skapirao ko je i bio mi je u kuci.Naravno da mu ne uzimam za zlo...Sloba je pogresno predstavio extreme,kao sto i pogresno predstavlja sada lampu na sv-1,i pristrasan je u vezi rolanda. Ja sam rekao da je roland najgori workstation,ali ne i juno,jupiter,vr700 combo,rd700gx,a posebno ne vp-550(koga koristim),vp-770 i sada modul vp-7
Da batalimo vise ovaj show,i vratimo se temi. Mislim da je kupovina M3 sada los potez,jer u septembru izlazi novi korgov workstation(100%),i nadamo se da ce imati u sebi cx3,ili bar vocal harmonizer.Inace ceo moj band ide 23. na sajam u Franfurktu,pa cemo imati informaciju..."(konacno) Cuo sam da imas yamaha plg dx,pa dali bi ga prodao?Ja imam motifa es8 u studiu sa plg vl i plg an,pa bih uzeo i dx...ili ako znas nekog ko bi prodao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Member
|
![]()
Kada je M3 u pitanju(a to je tema),zaboravio sam da pomenem coveka koji ga jako dobro koristi,i koji je jako puno vremena utrosio da bi od M3 izvukao maximum.On se zove Miljan Davidovic,ako nekome zatreba nesto u vezi M3,ili ostalih workstationa.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Aco, druze, niti sam dolivao vatru, niti bio neiskren. Niti sam imao sta protiv tebe, niti imam..... Rekoh vec, ne svidja mi se nacin na koji si neke stvari rekao, i dalje stojim iza toga. A da se ne znamo licno, makar i na blic, verovatno mi ne bi nista ni zasmetalo. Kada neki anonimusi i pocetnici svasta pricaju, obicno ne citam il ostanem po strani, ali kada ozbiljni ljudi krenu sa neargumentovanom pricom, imam prava na svoj stav. I dalje mislim da klavir i hammond nisu tvoj teren, pogotovo pred Zikom, Slobom i sl.... a takodje, tamo gde si ti dobar, pisi (a ima o cemu), svi cemo te podrzavati. Napravio si nesto, prosao, naucio... podeli to sa drugima, to je smisao foruma
![]() |
![]() |
#96 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Member
|
![]() Quote:
OVAKO: Ajde postavi mi neko pitanje u vezi hammonda ili piana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
piano i hammond me ne interesuju, sem kao slusaoca ili snimatelja... samo iz razloga sto ne zelim da skrnavim te instrumente...... i opet, ako me budu interesovali pitacu npr. Buzgeta, Slobu, Gorana ili slicne potvrdjene u tom poslu. Dalje, mislim da je besmisleno da se dalje, i uopste i do sada, prepucavamo... ostalo je da smo se nas dvojica 'natakarili' jedan na drugog, sto meni za 5 godina na forumu jos nije poslo za rukom. Uzmi kao konacno moje misljenje da ljudi, sviraci, producenti i sl. nisu svemoguci i svestrani i treba da se drze onoga u cemu so osvedoceno dobri. Ako zele da mrdnu odatle, to je svakako super, ali nisu po defaultu bolji od onih koji su samo u tome ceo zivot. Primerima koje si pustio si samo potvrdio ono sto kazem. Necu se vise javljati na ovu temu
![]() |
![]() |
#100 |
Member
|
![]()
vracamo temu u normalan tok...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M3 / R3 | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 23-08-2007 06:35 PM |