Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 26-02-2010, 08:59 AM   #11
tuomas
Member

Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
I sad totalni off topic (preskocite slobodno), cisto radi potpune istine, a vezano za "zabrinute" za kicmu g. Slobe Markovica. Dakle, (opet) iz prve ruke:
Prateci bend Z.Colica je nastao kao skup pojedinaca, po principu (ne zelim da budem neskroman) - pronaci "best of" (sto je vise moguce) muzicare na svakom instrumentu, dovoljno iskusne i pogodne za saradnju. Koliko se u tome uspelo neka govore drugi. Tako okupljen bend u kom svaki clan radi u jos nekim live kombinacijama, a mnogi i u studiju, ima malo drugaciju organizaciju od benda koji se skupio oko jedne ideje (ma kakava ona bila) i ciji clanovi sem toga ne ucestvuju u necem drugom. U ovoj drugoj situaciji sasvim je prirodno da iole ozbiljniji bend ima svoju prostoriju za vezbanje, instrumente, stalnog vozaca i tehnicare, itd. U nasoj situaciji kad ljudi rade na vise strana, oprema se nalazi na nekoliko lokacija/studija, ljudio imaju drugacije satnice i inicijalni dogovor na pocetku rada je bio da se izvuku maksimalni uslovi sto se tice honorara, uslova putovanja (putuje se samo avionom u inostranstvo), smestaja (vrhunski hoteli), nivoa tehnickih uslova i sala gde se svira (sto je u vise od 90% slucajeva bilo i ispunjeno).Svakom je ostavljeno da po potrebi ima svog licnog vozaca/tehnicara i ja to "pravo i obavezu" koristim vec 11 godina (isti covek je u pitanju). Dragi Sloba ( ne zelim da budem njegov advokat), koji je vise okrenut ka aranziranju i studijskom radu nije imao potrebu da angazuje takvog jednog coveka sto je rezultiralo da je s'vremena na vreme iz svog stana nosio klavijature, i to realno nije zgodna stvar, ali je cena kada se radi na vise frontova. E, sad pitanje je da li je trebalo insistirati na zajednickoj prostoriji za opremu I tehnicarima I koliko bi to svima odgovaralo? U situacijama kada se kompanije koje su radile PA/Light produkciju nisu cesto menjale, medju ljudstvom smo uvek imali tehnicare koji su bili samo na usluzi bendu na i oko stage-a.
Problemi pocinju kad dodje do putovanja u inostranstvo. Nema potrebe da nikog podsecam ko je sve i gde putovao na "velike inostrane koncerte" (citaj tezge) od sredine devedesetih na ovamo - uglavnom narodnjaci. jedini, taj zid je probio upravo Z.Colic, a kasnije Bajaga, Balasevic, Corba, Van Gogh, Joksimovic... U toj situaciji mi smo u 90% slucajeva radili u koncertnim dvoranama, a ne kojekakvim cumezima ili binama "pored trafike" gde ima struje i tako pravili cifre od "hiljada odrzanih koncerata"... U inostranstvu se iznajmljivala celokupna oprema osim gitara i sitne opreme (USA, Kanada, Australija), dok su se u Evropu uglavnom nosile klavijature sto je deo vec opisane Slobine (i ne samo njegove) muke. U situaciji kad u inostranstvo putuje bend od minimalno 7-8 clanova nisu vodjeni ton majstori i tehnicari, (osim u par slucajeva:Pariz, London,...) jer cela organizacija postaje preskupa i preglomazna za vecinu organizatora. Celokupna produkcija sa full ekupom se radi samo u EXYU jer je situacija laksa za transport, organizaciju i produkciju , da ne duzim dalje...

Izvinjavam se na offtopic-u i opsirnosti, moderatori neka brisu, ako smatraju za shodno...
"koji se bas toliko cuje na "vrhunskoj" PA opremi pretvara u kvalitet koji je potreban u studiju. Umesto objasnjenja dobili smo promo snimak bubnjara Amadeus benda (valjda kuci svira M3?) i kratki "masterclass" iz live folk-metal produkcije. Uz to, ne znam kako bih shvatio da je "Simply The Best" tako tesko (sa sve losim engleskim i harmonskim greskama) svirati "na domacem terenu" kad je to obavezni deo repertoara bar svakog drugog splavarskog benda (doduse sa pevacicom). Sto se tice instrumenata za "divljanje" ne bih ulazio u te podele, svaka se sprava moze koristiti na razne nacine, a ako je je bas toliko bitno i primarno, onda je nekako bolje, rekao bih, imati toljagu nego muzicki instrument ... "
Drago mi je da smo se upoznali Zile,i mogu ti reci da si se kao "tezga" muzicar koji svira sa svima,i svaku svirku koju odsvira vec sutra zaboravi,dosta izlupetao,narocito uporedjivajuci rolanda i yamahu gore...zao mi je sto imas samo workstatione pa ti ono sto sam napisao za hammonda nicemu ne sluzi...pa da ti odgovorim:
Roland u studiju dolazi do izrazaja,zbog toga sto se u Srbiji "mesa" sa Vst instrumentima koji su obicno "Sranje",a juno boje znaju biti korisne,i jedino vredno na rolandu.Poslusaj najnoviji album Amadeus banda,naucices mnogo,narocito,o Svedskoj produkciji. Ja sam dosta naucio...
2.za Simply the best,sam hteo da ukazem najvise na pratece vokale,sto naravno ti ne umes.Za mene,muzicar koji ne peva,bar pratece vokale,a pri tome svira samo workstatione,je samo muzikant!!! Za engleski si potpuno u pravu,i hvala za tu kritiku,a za harmoniju lupetas...
3.Zao mi je sto ne kapiras pozitivno agresivno,i negativno pasivno mlitavo sviranje.
Ti si na bini sa svojim performansom,mrtav,tuzan i meni je zao gledati te,a jos i sedis,a nisi bas toliko star .
Preporucujem svakom da kupi najnoviji dvd koncert Tine Tarner,gde jedan svira cp33(u kucistu polukoncertnog klavira)+extreme 76,a drugi Hammond B3+motif Xs8+extreme 76...gle nema rolanda,kao na "This Is It",i niko ne sedi.....
Ljudi,bez ljutnje,sve je ovo u pozitivnom smeru

Last edited by diviner; 26-02-2010 at 01:02 PM.
tuomas is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules