|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kao sto rece gore neko, kada ti mono kanali udju na grupu, izlaz sa grupe je stereo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
U PT je cak kad insertujes stereo efekat,citav kanal postao stereo...
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Mo?e jedno pitanje vezano za Cubase 5 kad je već otvoren thread:
U prija?njim verzijama na koje sam naučen,( SX#), kada bih desnim klikom mi?a stisnuo na midi ili audio traku, pojavilo se brdo stvari za obradu ( kvantizacija, transpose, plugins, process, blabla), a sada mi se samo pojavi strelica, ?kare i sve one stvari koje su mi gore u toolbaru .Ne znam gdje mogu po?timati ovo da bude po starom kako sam naučen, sada za obradu moram ići gore pod MIDI ili audio... Da li se netko susreo s ovim ? vjerojatno se negdje mo?e jer je ovo default postavka... I jo? jedno- kako vratiti trasnsport bar ( inače sa F!) ako sam ga slučajno pomaknuo prema dole dok mi je smetao pri radu s nekom trakom? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi ja neznam da li ste probali Channel Batch Export. To je i jedna od novosti na Cubase 5. Opcija da sa jednim klikom dobijete sve kanale iz projekta na jednom mestu. A da ne morate da radite brdo stvari kao sto su bounce, eport selected traks..itd..
Radi se o tome da imam projekat u kome postoje mono : vokali, prateci vokali, gitare, buzuki, vst instrumenti...itd E sada sve to hocu da uradim da budu audio kanali preko Channel Batch Export. Tu se lepo chekira sta hocu da izbacim napolje, pogasim sve eq i fx-e.... On sve to lepo izbaci po kanalima ali ih pretvori sve u stereo. Ne saljem znaci preko bus-a ili grupe, nego chekiram kanal koji hocu da uradi na Channel Batch Export. U tom slucaju gitare koje su bile mono a ima ih 6, budu sve (6) stereo. tako je i za ostale zive instrumente i vokale. Onda vst instrumenti koji su mono...kick, bass... i oni budu svi stereo. Znam da mogu da radim bounce pa export selected traks, pa da uradim svaki posebno vst da izaberem da li hocu mono ili stereo...ali to onda nije to...opet peske.... Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
uraditi i u Cubase-u, postoji opcija: 1. Range tool-om selektuj sve od pocetka (od 0) pa do kraja. 2. U Audio meniju selektuj Bounce and Replace Events 3. U File meniju selektuj Save Project to New Folder i svi fajlovi iste duzine ce ti biti u Audio folderu Postoji za to sto sam ti rekao. I nije peske, u 3 klika resavas sve. Prvo selektujes sve fajlove, onda kliknes bounce, i onda kliknes save project to new folder. Cak ces i manje da cekas nego kad bi eksportovao sve bilo pesaka jedno po jedno bilo kroz batch. I opet cu ti reci, naravno da saljes preko master bus-a jer je sve rutirano na master i eksport se radi kroz master bus, ako ne selektujes koji ce output da ti bude prilikom export dialoga onda ne mozes ni da eksportujes a dole ti uvek kao default stoji da ti je output master bus. Last edited by Jan; 26-02-2010 at 07:41 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
A VST instrumenti ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
E VST Instrumente moras da eksportujes, tu nema pomoci.
Napravi jos jedan master kanal koji ce da bude mono, rutiraj sve VST instrumente na njega i onda uradi batch export kroz taj master bus, ali se plasim da ce se desiti neka pizdarija sa signalom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako to ne razumes onda ti nema pomoci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |