Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-01-2010, 05:44 PM   #1
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Cubase save preset??

Kako da saćuvam postavke kod projekta tj da..svaki puta ne treba kad
otvorim projekt ponovo skoro svaki instrument posebno da podesim..naravno da mogu da seviram postavke na samom instrumentu ali dali je moguće kad spremiš projekt da sve ostaje isto kad ga otvoriš...??

Last edited by idvi; 24-01-2010 at 05:46 PM.
idvi is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 11:46 AM   #2
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: Cubase save preset??

30 gledanja a nitko ni?ta
Old 25-01-2010, 12:08 PM   #3
kejkz
banned

Pitanje ti je lose. Nisi rekao koji je instrument u pitanju. Koliko ja znam, vecina instrumenata funkcionise ili tako sto cuvaju bafere svih podesavanja u posebnim presetima, a oni se onda cuvaju u okviru projekta automatski pri njegovom snimanju, ili na drugi nacin, kada je prethodno, pre menjanja preseta, potrebno snimiti podesavanja da bi se ona mogla koristiti i naknadno ucitati. E sad, na tebi je red da budes precizniji.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 02:34 PM   #4
alen
VIP Member

alen's Avatar

Save-uj ga kao template (' SAVE AS TEMPLATE') i imaces ga uvek ponudjenog pri otvaranju novog projekta

Last edited by alen; 25-01-2010 at 02:38 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2010, 05:16 PM   #5
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Pitanje ti je lose. Nisi rekao koji je instrument u pitanju. Koliko ja znam, vecina instrumenata funkcionise ili tako sto cuvaju bafere svih podesavanja u posebnim presetima, a oni se onda cuvaju u okviru projekta automatski pri njegovom snimanju, ili na drugi nacin, kada je prethodno, pre menjanja preseta, potrebno snimiti podesavanja da bi se ona mogla koristiti i naknadno ucitati. E sad, na tebi je red da budes precizniji.
..u pravu si sad kad ga i sam ćitam ni Ajn?tajn ga ne bi razumio
Idem redom.. znaći radim na projektu radnog imena XY otvorim cc 5-6 VST instrumenta..napr .trilogy, Real guitar, Sampletank, Hypersonic itd.
I sad napr. podesim ih i njihove presete i to sve lepo Save.
E sad prilikom podizanja tog projekta (XY) sve je tu samo su preseti instrumenata razdrmani..napr. u Sampletanku jedan od preseta ima volumen na 0 a drugi prejak itd. Real Guitar volumen do maximuma itd..itd
Dakle pitanje je bilo: kako da SAVE moj project a da mi preseti instrumenta i naravno ostalih plagina ostanu onakvi kakve sam ja podesio.
..mislim da sad sam ipak malo razumljiviji..
Pozdrav
Old 26-01-2010, 02:22 AM   #6
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
..u pravu si sad kad ga i sam ćitam ni Ajnštajn ga ne bi razumio
Idem redom.. znaći radim na projektu radnog imena XY otvorim cc 5-6 VST instrumenta..napr .trilogy, Real guitar, Sampletank, Hypersonic itd.
I sad napr. podesim ih i njihove presete i to sve lepo Save.
E sad prilikom podizanja tog projekta (XY) sve je tu samo su preseti instrumenata razdrmani..napr. u Sampletanku jedan od preseta ima volumen na 0 a drugi prejak itd. Real Guitar volumen do maximuma itd..itd
Dakle pitanje je bilo: kako da SAVE moj project a da mi preseti instrumenta i naravno ostalih plagina ostanu onakvi kakve sam ja podesio.
..mislim da sad sam ipak malo razumljiviji..
Pozdrav

To je najvjerovatnije do narodske vezije softvera, probaj da nadjes druge verzije, ponovo 'odradjene'.. Poneka narodska verzija zna da baguje tako - stavi sve na default, prvu farbu ili sl.

Last edited by Rhino; 26-01-2010 at 02:24 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2010, 03:06 PM   #7
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

..na?alost nije stvar u tome jer se događaju i na SX3 i Nuendu3 i u "nenarodnim" verzijama..znaći postoji neka caka il je NEMA
Kad smo već kod "narodnih" ima opravdanja za njih..ti plati? proizvod kao 100% ispravan da bi oni (steinberg) sproku?ili za cc2-3mj da ima bug i nude ti
nadopunu ..a sav tvoj rad i muka oko njegove neispravnosti ko ?i?a..glavno da si im ubacil lovu.
Naravno to je moje mi?ljenje...a koliko ćitam po forumima mnogoo ljudi misli tako. A gdi je "za?tita potro?aća"
Old 27-01-2010, 03:23 PM   #8
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
..na?alost nije stvar u tome jer se događaju i na SX3 i Nuendu3 i u "nenarodnim" verzijama..znaći postoji neka caka il je NEMA
Kad smo već kod "narodnih" ima opravdanja za njih..ti plati? proizvod kao 100% ispravan da bi oni (steinberg) sproku?ili za cc2-3mj da ima bug i nude ti
nadopunu ..a sav tvoj rad i muka oko njegove neispravnosti ko ?i?a..glavno da si im ubacil lovu.
Naravno to je moje mi?ljenje...a koliko ćitam po forumima mnogoo ljudi misli tako. A gdi je "za?tita potro?aća"

Ne govorim ti ja o kjubejsu ili nuendu, nego o vst istrumentima i plagovima. Npr ja nemam tih problema sa steinbergom.
Old 27-01-2010, 05:47 PM   #9
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

OK sad mi je ne?to jasnije...ali ćeprkat ću i dalje..mo?da se ne?to i nađe za rije?enje.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules