Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2010, 07:09 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Mo?emo li mi ovo?

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Mozda je bolje da se thread zove : Mogu li ja ovo?
Igore, ideja je super i UZMI I URADI TO. Ovakvo apelovanje na "nekoga" da to uradi je bez veze. Kad zelis nesto onda uzmi i sam to uradi, a ako ti je pala ideja na pamet onda je iznesi (bez filozofije o nacionalnom blagu)...
Lepo receno.

Inace, znam mnogo ljudi koji kad im nesto padne na pamet, odmah misle da je to super ideja !! ("ja sam to smislio i to MORA da bude super ideja.." trip)
stara zapadna poslovic: "put your money where your mouth is!"
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 07:19 PM   #12
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by dabear View Post
"put your money where your mouth is!"
+1
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 08:02 PM   #13
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ok ljudi...
Ja sam mislio da bi to trebalo da uradimo mi, vas nekolicina to, očigledno neće, i ja stvarno ne razumem za?to onda učestvujete u nadogradnji ideje koju, u stvari, ru?ite.
Da mogu to uraditi sam zar bih tra?io mi?ljenje ljudi za koje verujem da znaju i mogu mnogo, mnogo vi?e od mene?
Inače, nemam studio , shodno tome ni profi-mikrofone , nemam digitalnu miksetu , nemam para , imam samo ideju (a ne trip) , i ne vidim ?ta je lo?e u poku?aju da ona dopre do onih koje ne boli glava od ovog gore silnog udaranja u zid?!?

P.S.

Kad smo već kod filozofije o nacionalnom blagu...
Mislim da je srpski (zvučni) etnos zaboravljen, tačnije ugu?en u oblacima novokomponovanog kulturolo?kih praznoverja i potom dokrajčen u mulju "umetničkog" hedonizma koji nam je stigao ukorak sa industrijalizacijom muzike uop?te.
Ne verujem da bi iko ovde mogao sam pokrenuti lavinu uzvodno, te na vrhu brda, a zapravo izvoru na?e tradicije očistio veliku loptu i pretvorio je u sjajni biser...
To će uvek biti posao kolektiva.
Rumskog, ili nekog drugog, manje je va?no!
Old 04-01-2010, 09:27 PM   #14
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Ok ljudi...
Ja sam mislio da bi to trebalo da uradimo mi, vas nekolicina to, očigledno neće, i ja stvarno ne razumem za?to onda učestvujete u nadogradnji ideje koju, u stvari, ru?ite.
Da mogu to uraditi sam zar bih tra?io mi?ljenje ljudi za koje verujem da znaju i mogu mnogo, mnogo vi?e od mene?
Inače, nemam studio , shodno tome ni profi-mikrofone , nemam digitalnu miksetu , nemam para , imam samo ideju (a ne trip) , i ne vidim ?ta je lo?e u poku?aju da ona dopre do onih koje ne boli glava od ovog gore silnog udaranja u zid?!?

P.S.

Kad smo već kod filozofije o nacionalnom blagu...
Mislim da je srpski (zvučni) etnos zaboravljen, tačnije ugu?en u oblacima novokomponovanog kulturolo?kih praznoverja i potom dokrajčen u mulju "umetničkog" hedonizma koji nam je stigao ukorak sa industrijalizacijom muzike uop?te.
Ne verujem da bi iko ovde mogao sam pokrenuti lavinu uzvodno, te na vrhu brda, a zapravo izvoru na?e tradicije očistio veliku loptu i pretvorio je u sjajni biser...
To će uvek biti posao kolektiva.
Rumskog, ili nekog drugog, manje je va?no!
sve je to OK, blah blah...ali ti ocigledno nemas ideju kako je to veliki posao!!

Mora sve da se radi na jednom mestu / studiju (da bi se korstila ista oprema i da zvuk bude jednolcan - znaci nemoze "laza" da uradi alo i "zika" malo pa da se skrpi.
Treba platiti orkestar da dodje i da ti svira notu po notu...to moze da potraje po nekoliko dana...ustvari lako i par nedelja!!
Pa onda editing, processing itd...lako moze da se potrosi mesec-dva dok svenebude kako treba.
Ko ima vremena za to da radi za lepe ochi? Da li imas ideju koliki bi to troskovi bili? Pogotovo kad radi neko KO NIKAD TO NIJE RADIO??
Nemojte se zanositi vise....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 10:22 PM   #15
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ne mogu vi?e da se nastavljam sa vama.
Ne mo?emo mi ovo.
Old 04-01-2010, 10:44 PM   #16
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Ne mogu vi?e da se nastavljam sa vama.
Ne mo?emo mi ovo.
Ko su to "mi"... Aj prvo to objasni. I kad budes video da taj "entitet" ne postoji bice ti mozda malo sve jasnije
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 11:35 PM   #17
alek019
Senior Member

Ajde malo da ublažimo situaciju, previše se zateglo.

Igore nemoj se ljutiti na momke, treba još "malo" vremena da prodje pa da proradi amer sistem (najskuplja je ideja, investitori na sve strane,banke ljubazne, udješ, izadješ i gotovo).

Kada ideja ima pretenzije da postane misao od malo višeg značaja tu ćeš ne samo ti, nego i svi ostali da naidju na prepreke raznih vrsta, da ne poveruješ sve kakvih.

Još uvek imamo problem kada su u pitanju ideje da one same nisu dovoljne, bitno je i ko stoji iza njih (poznat, nepoznat, ima li neko uticaja ili nema) a zaboravlja se i da samo iznošenje ideje javno nije baš stav za pohvalu jer se lako može desiti da ti se ideja mazne i za sekundu si iz prvog reda premešten u posmatrača, zadnji red (to je provereni balkan sistem). Da samo podsetim moderatore da ne tumače ovo kao političke fraze koje
treba brisati odavde, ovo je čista geografija, valjda je ona dozvoljena.

Da nije sve ovako crno evo i nekoliko primera dobrih ideja koje iz ničega ipak stvaraju novce (nemoj da pitaš za koga i u čije svrhe i ko je kupac). Jedna je "turistička taksa".
Da li ima neko mestašce koje ne uvede ovo? Da li turista ima, nebitno, ali ideja super.
Sledeća odlična ideja je "parking servis", svuda i na svakom mestu.
Dakle za sada prodajemo, vazduh i prostor i to dobro (i to nama samima), malo će se pričekati dok ne dodje red na semplove.

Činjenica je i da nas svet trenutno (malo duže trenutno) ne može ni da gleda a mi oćemo i da nas sluša.Nije baš neki trenutak. Čast izuzetcima ali su oni ipak izuzetci.

Važno!!!
Tema je ozbiljna,ali ako je ne okrenemo na šalu i komiku može samo da proizvede litre gorkih suza.

Last edited by alek019; 04-01-2010 at 11:40 PM.
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 12:58 AM   #18
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Kao i uvek, nadje se neko da propoveda davno vec deplasirani 'patriotizam'...
'Get a life' kazu neki, a oni koji ga nemaju, ili ne zele da imaju zivot pocinju da se traze u nacionalnom i nekom tamo identitetu, integritetu, ili nekom drugom 'tetu', kao da ne zna ko je i sta je, pa mu treba lokal patriotizam da bi se osetio kao neko ko necemu, ili nekome pripada...

Da li je truba srpski instrument? 'armonika? Kakvo se to nacionalno blago pominje? Zna li ko uopste odakle bleh muzika i od kada je ovde? Ko su ti pominjani Srbi (i ostali, bez neke razlike), za sta su bitni i kome?

Ako je kome stalo do zabarikadiranja uma i do vracanja u srednji vek, neka se opterecuje nacionalnim, ili lokal patriotizmom, a onda neka i nesto nauci, 'srpski' isntrumenti postoje u nekoliko library-a, pod navodnicima jer su razlike u etnomuzikologiji pitanje geografije mnogo vise nego politike... Postoje vec dvojnice, gajde, gusle, diple, duduk, pa i zurla kao 'nasa'...

Skoro me je jedan trovao pricom da su Englezi Srbi, da su Turci Srbi, da su Srbi stariji od Grka i Rimljana, da je Knez Lazar pio na ex ovoliko i onoliko, da je najbitnije ko smo i sta smo... Bio mnogo skolovan i nacitan, pa smo samo cutali i gledali se...

Kad bi se moglo pobeci od politike i onih koji *eru kao kamile o nekim identitetima, integritetima i nekom tamo blagu, istoriji, nasledju i ostalim imaginacijama, ali ne... I ovde gde se tripuje o nekim mnogo bezbednijim i bezazlenijim stvarima pocinje da se ispiraju mozgovi, dokle pitam se...
Ne postoji teritorija na planeti koju bar dve grupacije ne svojataju kao svoje blago, istoriju, nasledje, krv, znoj, suze, kolevku i ostalo... Think about it...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 05-01-2010 at 01:05 AM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 02:02 AM   #19
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Možemo li mi ovo?

Kravadinka, bez uvrede... cemu ovo proseravanje?!?
Jel vi ljudi uopste citate tudje postove na koje se nadovezujete ili svako pise svoje sto ga muci?! Politika i te stvari, za to imas b92 pa tamo mozes sa web drugarima koje to isto zanima da iznosis svoje stavove o politici/ zivotu do mile volje... daj da ne gusimo ovo takvim stvarima...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 02:18 AM   #20
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Post je upravo protiv pro*eravanja i politike, drzi pero upasano pre nego dobro procitas i shvatis, mozes opet ispasti gloop kao sada...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules