|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#29 |
VIP Member
|
![]()
Pa na kraju se sve svede na "minuli rad" i koliko se para zaradilo i kako se neko sredio / okucio itd..
Moze da prica ko sta hoce, ali to je istina. Pogotovu kad porodica stigne, onda je je tek "veselo". Ima i ljudi koji i u tim uslovima urade nesto ali malo ih je... Zamislite nekoga ko je ceo (mladalacki) zivot "radio" neki minimal techno / drum & bass ili tako nesto...nekih 10-15 godina se snalazio za prezivljavanje, mozda je kao neki DJ i uspeo da naplati poneki gig. Sve vreme je ostao "dosledan svojoj ideji" gde je muzika=art i radis sve iz ljubavi i za sebe (a ako se nekome svidja - super). Onda odjednom ta "scena" PRESTANE DA POSTOJI, devojka rodi dete, i onda treba poceti da se zivi (od necega).. Kao "underground" artist, doticna osoba nije razvila dodatne vestine i nemoze da radi druge stilove muzike; posto je sve vreme radio "cut & paste" muziku - ne zna da snima vokale ili gitare ili bubanj... Oprema koju ima - vredi nista! Itd, itd... Da se vratim malo na Slowstara - kod nas se nije bas mnogo ljudi ovajdilo ni od filmske muzike..(koliko ja znam) Ni Bata Kovac ni Simke, niko se ne racuna kao neki "bogatun". ? Ovih 2-3 koji su uzeli neke pare, uzimaju i sa drugih strana a i to znamo kako. Jedino sto je zatajilo (u Slowstar slucaju) kod nas, je to sto tantijemi koji se placaju za TV i radio nisu NIKAD bili onoliki koliki bi trebali da budu (a tu je NAJVECA ZARADA za kompozitore) Ima tu puno toga..propuste se neke sanse, (znam i po sebi) poklekne se, ne reaguje se brzo u datom momentu itd itd...ima tu mnogo faktora. I onda, kad sve to prodje, covek pocne da "premotava" gde se zajebao i odut to nezadovoljstvo.. "uspeh" u muzici je jako kratkotrajan. Ljudi se secaju samo posledenjeg projekta / pesme itd...SVE SE BRZO ZABORAVI...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pop Rock Semplovi bubnja-Oliver,Vlado..itd??? | Zid | Audio Software | 65 | 20-12-2004 08:45 PM |