![]() |
Oliver Mandic - comeback?
"Ovih dana su u muzičkom studiju ?Pinka? počele probe benda legendarnog muzičara Olivera Mandića, koji posle vi?egodi?nje pauze planira da se vrati na scenu serijom velikih koncerata. ?eljko Mitrović u Mandićevom bendu svira bas, Ivan Fece Firči bubnjeve, a gitaru svira Aleksandar Vejnović, poznatiji kao Aca Metini. Prateće vokale će pevati Bebi Dol, a Mandić će svirati klavijature i pevati. Oliver Mandić planira da sa bendom snimi album koji bi se pojavio na proleće pred turneju po Srbiji i drugim velikim gradovima eks-Ju regiona."
(Blic online) jel zna neko jos nesto o ovome? |
Re: Oliver Mandic - comeback?
U ponedeljak sam bio tamo u studiju i saznao da su pripremili Roland Fantom G8 i Korg Oasys za binu!
|
Previse dobro da bi bilo stvarno!!!
|
Bilo je neke price da sam i ja trebao tu da sviram, ali desavalo se svasta i neki koji su gore pomenuti koji nisu trebali da sviraju su na kraju ipak u ekipi.
Uglavnom se spremaju stare pesme, a rade se takodje i par novih. Mislim da se prvo sprema tv show kako su mi rekli, kupili su 4 do 6 marshala (ili slicnih kutija) koje su obojili u belo pa ce bar izledati "opasno" ali "fancy" :) Bio sam i ja u Pinku sa Goranom, Oasys-a svira Oliver (malo se teze snalazi kako kazu), fantom jos ceka svog sviraca a za ostale je vec napisano. Firchi-ju su kupili el.bubanj (roland), i to neku bas jaku seriju, ali mislim da je to samo za probe u pink reziji. Sve u svemu, vecini je tu prvenstvena motivacija zezanje i zabavna svirka, tako da je i to dobro. Poz |
Planiralo se to vec duze vreme, rece mi Firchie jos letos...
|
Zadnji put kad sam video Olivera, jedva je stajao na nogama. Od čega, i zašto, neznam. JAko bi voleo da ih vidim uživo, i čujem te pesme. A i neke nove, ako mogu da isprate kvalitet starog.
|
Quote:
|
Za klavijaturistu su zvali moju malenkost, "kao prvi poziv" ali "Nesto mi nije bilo dobro" iako sam ja (uglavnom, nesto malo je i Laza) svirao klavijature za prva dva albuma.
Oliver je nesumnjivo jedan od najboljih ako ne i najbolji kantautor na ovim prostorima, ali eto, ima nekih razloga sto nisam u mogucnosti da se pridruzim bendu, i pored toga sto volim njegove pesme, mada cu mu uvek pomoci u aranzersko-orkestratorskom smislu (gudaci, simfo, sta god) |
....Evo da se i ja javim sa nekim informacijama.
Prvo, zaista bi bilo sjajno da se Oliver posle dugogodisnjeg namernog i svesnog muzickog "izgnanstva" vrati na scenu, sto autorski, sto koncertno... E, sad ko malo bolje poznaje situaciju sa njim i oko njega, zna da to i nece ici bas lako. I u jeku najvece kreativnosti i popularnosti Oli nije radio "live" i na prste se mogu izabrati koncerti koje je radio po koncertnim prostorima. Razloga je mnogo, ali najvazniji je taj da on sam nikad nije bio zadovoljan nivoom koncertne produkcije koji je mogao da izgura, a uvek je bio materijalno obezbedjen da od toga nije morao da zivi. Uz to albume je izbacivao sa velikim pauzama, mnogo toga je ostalo i neizdato, pa je uvek bilo tesko kod promotera i organizatora naci one koji ce da zagrizu i uloze veliki novac koji bi iziskivali standardi koje je sebi postavio. Ono sto je kao autor ostavio dovoljno govori samo za sebe, a i lista saradnika mu je za svako postovanje, ukljucujuci naseg dragog Slobu sa sjajnim aranzmanima i (ko)produkcijom, divnog (nek' mu je laka zemlja) kolegu Lazu, Japanca, Srdjana Jula, jedinstvenog (takodje nek' mu je laka zemlja) Lolu Andrejica, mog kolegu "iz prizemlja" (delimo isti prostor) Zorana Radetica... Elem, za okupljanje benda u cilju snimanja novog materijala, novogodisnjeg TV koncerta i kasnije turneje saznao sam u avgustu i ,uz Sedlara, tada sam dobio i poziv da budem (jedan od dvojice?) klavijaturista. Tada se razmisljalo i o Kuzmi za mesto bubnjara, ali se paralelno razgovaralo i sa Firchijem. Od pocetka, neponovljivi Aca Metheny (takodje moj saborac iz (prvog i jedinog "originalnog") Mega Band-a) je bio deo price, kao takodje jedan od dvojice planiranih gitarista. Povodom cele price, cak je bila i organizovana na Adi kojoj su prisustvovali Oliver, Zeljko i Aca i na kojoj je Oliver i otpevao nekoliko pesama sa "nesudjenim" bendom (fakticki malo promenjeni IQ Band), na kojoj je bio sjajan provod i vec pali neki dogovori. Prica je nesto kasnije stigla i do nekih datuma , visina honorara, opreme za bend... Ono sto je od pocetka bio "problem" je to sto smo i Sedlar i Kuzma i ja u tom trenutku, a i nadalje, bili vezani za nekoliko unapred dogovorenih i uhodanih koncertno/studijskih varijanti i u toj podeli karata nismo mogli biti "ekskluzivci" u celoj prici, sto je moglo da bude eventualna prepreka za ono o cemu se razmisljalo i sto se planiralo. Bilo kako bilo, ceo dogovor je stao na pola, i znam da su se kasnije pojavila i nova resenja, mozda i jos bolja... Prica iz studija i sa proba, naravno, ima puno, uhvatio sam i taj famozni "elektronac", jos prvog dana kada je donet u Pink, "na delu", doduse sa drugim bubnjarom. Ako se na to misli, pa i nije bas "svemir" - malo jaci TD10 komplet, koji i nije bog zna kakvo resenje za rasnog bubnjara koji svira akusticni set, ali da ne sirim pricu... Svakako, bilo bi sjajno da cela prica dobije zeljeni i logicni sled i da bude realizovana najbolje moguce u svakom smislu, pa i u smislu muzicara, producenata, aranzera. Mislim da to puno ljudi nestrpljivo ocekuje, i drzim palceve za to, makar i kao slusalac. |
Iako je malo falillo da me udari kolima dok sam vozio mountbike po Tari:banghead: pre par godina, :Dradujem se povratku velikog majstora...
|
All times are GMT +1. The time now is 10:19 AM. |