Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-12-2009, 11:39 PM   #31
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A )

Quote:
Originally Posted by Gangster View Post
Sva sreca pa mi je prijatelj preporucio ovaj forum, nacitao sam se dosta i vidjeo kao i naucio ponesto. @Jan hvala na odgovorima, svasta se moze nauciti iz njih. Nego da te pitam, Rode NT2A i Rode NT 2000, koja je razlika u cijeni njih ? Posto svugde vidim razlicite cijene, pa posto nikad nisam kupovao i ne znam gde da vjerujem, a kod mene u gradu to nema, pa bih kupovao u Hrvatskoj ili Srbiji?

Koliko ja znam, artist je i u Beogradu i u Zagrebu (ispravice me neko iz Hrvatske ko je upuceniji, da li se radnja tako zove www.audiopro.hr). Moras ih pitati, ne znam koliko kuna je 1Eu, ali ovde ti je NT2a 2900 (valjda kuna), a NT2000 chak 4000, a za 4800 imas K2 koji je bolji od oba.
Za te pare bih ja razmotrio Violet Black Knighta, cena mu je koliko vidim 3000 kuna (http://www.audiopro-croatia.com/mex/....php?art=5904#), mislim da je on najdominantniji u konkurenciji, licno ja jer sam imao loseg iskustva sa starim modelom NT2 bih se pre odlucio za Black Knighta...

Eto to ti je to.

Pozdrav

I siguran sam da ce ti jos forumasa koji poseduju Black Knighta preneti svoje lepe utiske

Last edited by Jan; 26-12-2009 at 11:43 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2009, 01:05 AM   #32
Gangster
Junior Member

Aha. Hvala ti. Pogledacu bas koliko kostaju i u Bg, NS, Nisu i slicno. Gledao sam na netu, pa vidjao da rode nt2a moze se naci za 200 e i nesto vise, a rode nt 2000 za nekih 400 eura. Pa mi nekako bilo cudno sve te cijene. A taj mikrofon sto si ti predlozio, valjda neko prokomentarise kakav je. I da, vidjeo sam pjesmu sto si radio, tj produkciju, 5. stepen feat. Oliver Katic - Video sam, jel to kod tebe snimano u studiu ili si samo produkciju ?
Gangster is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2009, 01:50 AM   #33
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Aha. Hvala ti. Pogledacu bas koliko kostaju i u Bg, NS, Nisu i slicno. Gledao sam na netu, pa vidjao da rode nt2a moze se naci za 200 e i nesto vise, a rode nt 2000 za nekih 400 eura. Pa mi nekako bilo cudno sve te cijene. A taj mikrofon sto si ti predlozio, valjda neko prokomentarise kakav je. I da, vidjeo sam pjesmu sto si radio, tj produkciju, 5. stepen feat. Oliver Katic - Video sam, jel to kod tebe snimano u studiu ili si samo produkciju ?

Jeste sve sam ja radio, i u mom "studiju" je snimljeno, posto ne mogu to nazvati studio, mic-preamp-zvucna karta-jevtini monitori
Ali eto recimo, tu je sav vokal koji se repuje snimljen na Rode NT2 (taj stari sto mi se pokvario), a Oliverov refren je snimljen na Rode NT1a, taj sam imao tad od koga trenutno da pozajmim...
Ima ovde po forumu, ljudi uglavnom hvale taj Black Knight, ja mislim da ako imas love uzmes ti njega lepo za sebe.

Last edited by Jan; 27-12-2009 at 01:52 AM.
Old 27-12-2009, 12:14 PM   #34
Gangster
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Jeste sve sam ja radio, i u mom "studiju" je snimljeno, posto ne mogu to nazvati studio, mic-preamp-zvucna karta-jevtini monitori
Ali eto recimo, tu je sav vokal koji se repuje snimljen na Rode NT2 (taj stari sto mi se pokvario), a Oliverov refren je snimljen na Rode NT1a, taj sam imao tad od koga trenutno da pozajmim...
Ima ovde po forumu, ljudi uglavnom hvale taj Black Knight, ja mislim da ako imas love uzmes ti njega lepo za sebe.
Pjesma je bas dobra ispala kao i spot. Svaka cast . Vazi, vidjecu bas koliko kosta Black Knight i kupiti. Eto, sada sam napokon se odlucio, ili Black Knight ili rode nt 2000, jel' da ? Ej da, a jel bi bolje bilo da si snimio refren na NT2a ?

Last edited by Gangster; 27-12-2009 at 12:19 PM.
Old 27-12-2009, 01:05 PM   #35
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Pjesma je bas dobra ispala kao i spot. Svaka cast . Vazi, vidjecu bas koliko kosta Black Knight i kupiti. Eto, sada sam napokon se odlucio, ili Black Knight ili rode nt 2000, jel' da ? Ej da, a jel bi bolje bilo da si snimio refren na NT2a ?
Hvala! Nije NT2A nego samo NT2, to je stara verzija, poredio sam bio zvuk sa prijateljovog NT2a i definitivno razlike ima...Pa bilo bi bolje da je snimljeno na NT2, ne znam da li slusaoci cuju, ali ja u jednom trenutku cujem kao da on peva kroz nos, to mi je NT1a napravio.
Mislim da je NT2000 dosta skuplji i od NT2a i od Black Knight-a, jos malo pa je ko Rode K2, a Rode K2 je lampash, jako dobar mikrofon...Najbolje je da chujes sta i kako, mada mislim da je Black Knight bolji od NT2a i NT2000, morace jos neko da prenese iskustva.

Pozdrav
Old 27-12-2009, 02:15 PM   #36
Gangster
Junior Member

Aha. Vidjecu bas sta sve ko kaze pa odluciti. Hvala ti.
Old 27-12-2009, 06:23 PM   #37
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Nisam uopste konstatovao da se mora imati veoma skupa oprema da bi se radilo - nijednog momenta! Samo mi je bilo zao da se rasipa teza o tome da je nt1 isto sto i neumann... To je potpuni nonsens!

No bilo kako bilo,ljudi radite,stvarajte,ucite, to je najvaznije!

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2010, 08:01 PM   #38
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Evo komparacije snimaka sa neumann TLM 103 i Rode NT1a

http://www.godsownclay.com/Equipment...ngexTLM103.mp3

http://www.godsownclay.com/Equipment...longexNT1A.mp3

Neumann zvuci toplije ali se roda jako dobro drzi
VladaNS is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules