Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A ) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31665)

Gangster 15-12-2009 09:32 PM

Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A )

Prvo, ako sam pogresio pod forum da pitam, izvinjavam se. Zelio bih da kupim mikrofon za kucni studio, u kome bih snimao rap i rnb muziku. A mozda, kako kad koristio za snimanje reklama, emisija, ali to i nije toliko bitno. Nikada nisam kupovao mikrofon pa stvarno ne znam. Gledao sam nesto na internetu i vidjeo ova dva mikrofona Rode NT1-A i Rode NT2-A, ali ne znam koji je bolji, pa reko da pitam vas? Naravno, ako imate preporuku za neki drugi mikrofon, a da je cijena priblizna ovim cijenama od ova dva mikrofona, predlozite, jos bolje. Hvala unapred :)

DzoniPFC 17-12-2009 02:09 PM

Re: Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A )

Skuplji je uvek bolji. pa sad sam proceni. :wink:
ali da nebi bezveze trosio pare na te igrachke, savetujem ti da uzmes RODE NT2000
http://www.thomann.de/gb/rode_nt2000...satormikro.htm
ili http://www.thomann.de/gb/audiotechnica_at4040.htm

nadam se da znas da ti uz mikrofon treba preamp [predpojacalo] za mikrofon, i sredjena akustika u sobi za snimanje?

Gangster 17-12-2009 11:17 PM

Hvala ti na odgovoru i na predlogu, vjerovatno ce i biti Rode NT2000. Znam i za to.

MD 18-12-2009 02:00 AM

SE 2200 je super za malene novce koliko košta...

:grin:

akordeonista 20-12-2009 02:12 AM

Izvinjavam se sto upadam ali me interesuje, kad ste vec spomenuli NT2000, kakva je zvucna razlika izmedju njega i NT2a? Razlika u ceni je oko 100e pa me interesuje da li je i razlika u zvuku ocigledna ili je samo u tome sto NT2000 ima promenljivu polarnu karekteristiku?

VladaNS 22-12-2009 01:12 AM

Ja imam rode nt1a i prezadovoljan sam. Taj mic mi je preporucio prijatelj koji ima i rodu classic II ali za snimanje vokala najcesce koristi nt1a jer kaze da mu lepse radi. Kad sam uporedio usnimak sa nojmana U87 i sa ovog mikrofona uopste nisam osetio veliku razliku u klasi. Evo vec vidim: "Ali kako, zaboga, moze mikrofon od 200 evra da zvuci bolje od mikrofona od soma i po??" Neka pljuvanje pocne :D

P.S. Za rep muziku mozda bi ti bolje legao neki dinamicki mikrofon, shure sm7b ili sm58 beta

Jan 22-12-2009 04:09 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 267367)
Ja imam rode nt1a i prezadovoljan sam. Taj mic mi je preporucio prijatelj koji ima i rodu classic II ali za snimanje vokala najcesce koristi nt1a jer kaze da mu lepse radi. Kad sam uporedio usnimak sa nojmana U87 i sa ovog mikrofona uopste nisam osetio veliku razliku u klasi. Evo vec vidim: "Ali kako, zaboga, moze mikrofon od 200 evra da zvuci bolje od mikrofona od soma i po??" Neka pljuvanje pocne :D

P.S. Za rep muziku mozda bi ti bolje legao neki dinamicki mikrofon, shure sm7b ili sm58 beta

Ja sam imao 2 razlicita komada NT1a kod mene ovde, i to je meni pishtavac, previse nekih neprirodnih visokih, ali opet za te pare najbolji mikorofon...Daleko od toga da se ne oseca razlika u klasi u odnosu na skuplje mikrofone..
NT2a je bolji mikrofon, mada ni njegov fan nisam, ali je sve u svemu dobar mikrofon.

A za rep muziku je potreban sto detaljniji mikrofon, tako da sa SM58 nista nece napraviti, video sam da pojedini koriste SM7 kao resenje, ali mislim da i to nije najsrecnije resenje...

AKG C214 radi odlicno, po meni bolje od NT2a ili NT2000, a moze da se nadje za male pare nov.

Bockie 22-12-2009 04:35 PM

Ali kako, zaboga, moze mikrofon od 200 evra da zvuci bolje od mikrofona od soma i po??

:D
Ista je kapisla (HF-1 koja ide i u K2) i sve ali:
Razlika je u klizecim potenciometrima na NT2000 sto moze biti vrlo znacajno kada je "obaranje" mikrofona u pitanju ili neko finije snimanje,pa imas prelaz na karakteristici,umesto ili-ili swicheva na NT2 i nije razlika 100 evra nego oko 60 recimo...i vredi tolike razlike...

VladaNS 22-12-2009 10:31 PM

Meni dodje sjajan pevac koji sabije pesmu iz prvog tejka na nt1a. A vama dodje neki salabajzer i zabada neki narodnjak sa losom dikcijom i dinamikom na vasim skupim rodama i akg-ejima. Tu vise klizeci potenciometri ne pomazu. Moj nt1a pobedjuje :wink:

Elf 22-12-2009 10:39 PM

Iako nije u kategoriji,moj glas ide za NT1000! :D

Snimao sam njim vokal,ak. gitaru,sitar,lautu,chelo...Stvarno,jedan od boljih mikrofona za male pare.

All times are GMT +1. The time now is 04:37 AM.