|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]()
Pa ja sam ti sve napisao
tesko ces sam oko akustike jedino da improvizujes pa sta ispadne...ili da citas puno na netu dok skapiras stvari. opet merenja ces tesko da uradis sam treba zvucnici koji emituju od 20-30hz pa do 20 khz da se sa nih pusti test sgnal u praznoj sobi i merni mikrofon da se izmeri na kom opsegu soba iskace ...ili propada....pa tek onda da se projektuju takvi i takvi apsorberi koji saniraju taj problem... u podforumu dizajn i konstukcija studija ima hiljadu tema o svemu ovome samo o difuzeru imas pod stiki temu Skyline difuzer samogradnja pa imas temu merenje sobe koju sam ja postavio...zatim temu Bas trap koju sam ja postavio ...imas temu Absorber samogradnja...Absorbcioni panel DIY (do it yourself)... plus hiljadu tema gradnje studija od pocetka do kraja sa slikama molim te procitaj to sve pa onda dodji sa tim znanjem.... i nemoj da ocekujes da ce neko za dz da ti ovde odradi projekat sobe sto je nemoguce bez merenja i stalnih merenja dok se soba radi ako oces da bude dobro... a naravno ako za to nema love uvek mozes da improvizujes pa sta bude.... par absorbera(procitaj o njima ima na forumu koji sve postoje i kako se prave) ce pomoci u tvojoj sobi ako imas novaca pozovi ovde ljudi ima koji se bave akustikom pa ako su voljni da ti pomognu. U suprotnom imas moju skicu koju sam ti postavio gde staviti absorbere i skicu sa onog sajta .... nemoze sve da ti se nacrta moras malo i da googlas...
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 16-12-2009 at 11:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Banned
|
![]() Quote:
Mala prostorija nije da se miksa muzika sa puno basa, od tog posla nece biti nista, ali verovatno nisam u pravu. Pitaj boggy- ja, to ti je najsigurnije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
ma sve OK....
i onako sredjivanje i izgradnju tog "studija" pocinjem tak kada otopli, tako da imam vremena ![]() ![]()
![]() |
#54 | |||||||
Moderator
|
![]()
Pokusacu da prokomentarisem i stavim neke primedbe, mada je sam pokusaj da se napise ovakav tekst gotovo herojski,... bravo Korenjak!
![]() Quote:
Difuzori se dele na tipove prema nameni i kvalitetu difuznog zvucnog polja koga uspeju da formiraju. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Nastavak malo kasnije..... pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 17-12-2009 at 02:20 AM. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |||||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
da, siroko je, ima dosta na netu, uglavonom sablonskih principa koji se prepisuju... znaci nema svega sto moze biti neophodno. Razbacano je i nesistematizovano. Ima nesto vise u knjigama o akustici, ali definitivno cak ni u knjigama, gde se pisci upravo prakticno bave akustickim tretmanom audio studija, NEMA svih (bitnih) detalja koji oni licno upraznjavaju u svojim konstrukcijama... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Nastavak sledi.... pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 17-12-2009 at 09:10 AM. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
Bass trap kao pojam je zgodan za neku sistematizaciju u smislu ucenja/razumevanja osnova studijske akustike... ali tu je, po mom misljenju, kraj svake svrsishodnosti pojma "bass trap", apsorber je tacniji naziv. Quote:
Cak elementarno smirivanje bassa u sobi pomaze znacajno... ali na zalost.... "elementarno smirivanje bassa" nije uopste jeftino. Quote:
Quote:
Hvala, Korenjak! ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
HVALA Boggy!!!
![]() p.s. kad sam pisao bas trap u glavi mi je bio superchunk al dugo kucah pa sam prezubio... POZDRAV |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Moderator
|
![]()
Nema na cemu, ziv bio.
Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#59 |
Member
|
![]()
ok sada ovako.... u svim temama tipa VIRUS TI vs NORD LEAD koje sam nasao na netu, odgovori su bili da ove 2 stvari ne mogu da se porede i da treba posedovati oba, jer jedan je dobar u jednoj drugi u drugoj oblasti, jedan ima ovo sto drugi nema i obrnuto.... DA LI JE TO TACNO???? da li stvarno treba posedovati oba????
pozz
tools are the best when they are invisible, focus on the hammer - hit your finger... looking at steering wheel - crash the car... stare at knobs - screw up the mix... Last edited by Strale; 25-12-2009 at 07:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Banned
|
![]()
To je subjektivna stvar. Poslusaj negde pa se odluci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|